Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Ενώ ο Κ.Μητσοτάκης δηλώνει ότι «είμαστε σε πόλεμο με την Ρωσία», ο E.Mακρόν δηλώνει «όχι, δεν είμαστε» – Tι συμβαίνει; Οι δηλώσεις του Γάλλου προέδρου λίγο πριν φτάσει στη Ν.Υόρκη


 Για τη «μερική επιστράτευση» στη Ρωσία, την «πυρηνική απειλή» από την πλευρά του Ρώσου προέδρου και την ανάγκη να τερματιστεί την κρίση «στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» τονίζοντας ότι «δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο με την Ρωσία», μίλησε ο Ε.Μακρόν στο γαλλικό κανάλι BFMTV, στο αεροπλάνο της επιστροφής από τη Νέα Υόρκη, όπου βρέθηκε για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, την ίδια στιγμή που ο Κ.Μητσοτάκης και η αδερφή του Ν.Μπακογιάννη έχουν «κηρύξει» τον «πόλεμο στην Ρωσία»! 

«Η Ρωσία αποφάσισε να κάνει ένα επιπλέον βήμα στην κλιμάκωση», είπε ο Γάλλος πρόεδρος, σχολιάζοντας την απόφαση για στρατολόγηση 300.000 εφέδρων στη Ρωσία και συνέχισε λέγοντας «προφανώς, πρόκειται για εκβιασμό και προφανώς έχει αυτά τα όπλα και ο κίνδυνος εξακολουθεί να υπάρχει. Αλλά είναι επίσης ένα μέσο πίεσης η ουκρανική αντεπίθεση», όμως τόνισε μεταξύ άλλων και αυτό είναι από τα πιο σημαντικά:

«Η σύγκρουση στην Ουκρανία θα τελειώσει μόνο γύρω από ένα τραπέζι». «Δεν είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία, αλλά πρέπει να βοηθήσουμε την Ουκρανία και να πείσουμε και άλλες χώρες να μας ακολουθήσουν, προκειμένου να αυξήσουμε την πίεση».

Την ίδια στιγμή ο Κ.Μητσοτάκης όσο και η αδερφή του Ν.Μπακογιάννη μιλούν για “πόλεμο που έχουμε με την Ρωσία”! 

 


Συγκεκριμένα μιλώντας στο κανάλι του πρακτορείου Μπλούμπεργκ και αναφερόμενος στην Τουρκία και τον Ρ.Τ.Ερντογάν είπε ότι «Δεν χρειαζόμαστε άλλη πηγή γεωπολιτικής αστάθειας στην Ανατολική Μεσόγειο όταν διεξάγουμε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας και προσπαθούμε να υποστηρίξουμε την Ουκρανία».

Με άλλα λόγια ο πρωθυπουργός επισημοποιεί ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πόλεμο με την Ρωσία την ίδια στιγμή που η χώρα με την οποία έχουμε αμυντική συνεργασία/συμφωνία δηλαδή η Γαλλία λέει το ακριβώς το αντίθετο!

Τι συμβαίνει τελικά και γιατί προτίμησαν να θέσουν την Ελλάδα οριστικά στο «κάδρο» όχι των «μη φιλικών χωρών» αλλά των «εχθρικών χωρών» απέναντι στη Ρωσία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις