Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

H MAXH TOY Xρυσαετού με TO Aγριοκάτσικο: Συγκλονιστικές εικόνες στο Frozen Planet

 


Ο χρυσαετός αρπάζει τo αγριοκάτσικο, που είναι πέντε φορές το βάρος του, πριν την ρίξει στο γκρεμό στις ιταλικές Άλπεις σε μια «βίαιη» δολοφονία που «δεν έχει μαγνητοσκοπηθεί ποτέ πριν».

Η εκπληκτική στιγμή που ένας χρυσαετός χώνει τα νύχια του στο λαιμό μιας κατσίκας και στη συνέχεια σηκώσει το ζώο στον αέρα κάνει τον γύρο των social media. Οι τηλεθεατές έμειναν άφωνοι με το γεγονός ότι το πτηνό κατάφερε να σηκώσει την ενήλικη κατσίκα, ενώ στη συνέχεια την σκοτώνει απλά απελευθερώνοντας την από μεγάλο ύψος.

 


Συνήθως, οι χρυσαετοί επιτίθενται σε μωρά κατσίκες και άλλα μεσαίου μεγέθους θηλαστικά όπως κουνέλια, λαγούς και αγριο-πετεινούς. Είναι η πρώτη φορά που μαγνητοσκοπείται ένα τέτοιο περιστατικό και θα προβληθεί στο BBC, στο Κυριακάτικο επεισόδιο του Frozen Planet II με τον Sir David Attenborough.

Το επεισόδιο, που ονομάζεται Frozen Peaks, δείχνει πλάνα δύο αετών που μαζεύουν μωρά αγριοκάτσικα από τους βράχους της Ιταλίας και τα ρίχνουν μέχρι θανάτου και στη συνέχεια τα καταβροχθίζουν. Αλλά καθώς το καλοκαίρι τελείωσε, προς μεγάλη έκπληξη του συνεργείου, ένας χρυσαετός εθεάθη να επιτίθεται σε ενήλικες κατσίκες.

Ο παραγωγός του BBC Alex Lanchester είπε ότι η ομάδα του Frozen Planet δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που είχαν δει. Ο κ. Λάντσεστερ είπε στο The Express: «Δεν έχει γυρίσει ποτέ ξανά. Ξέραμε ότι πήγαιναν για τα μωράκια την άνοιξη – αλλά όχι για τους ενήλικες. Είναι εξαιρετική συμπεριφορά. Αυτές οι κατσίκες ζυγίζουν 5 φορές το βάρος του αετού, επομένως είναι απίστευτα βαρύ το θύμα τους. Ο τρόπος που τα σκοτώνουν οι αετοί είναι να τα πιάνουν και να τα ρίχνουν από τον γκρεμό. Είναι πολύ βάναυσο. Κυνηγούν σε ζευγάρια πάντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις