Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

H Tραγωδία του Tζο Mπάιντεν:Yποχρεώνουν ένα γέροντα με προχωρημένη άνοια να υποδύεται τον «frontman» του βαθέως κράτους


 Μόνο ως τραγωδία μπορεί να θεωρηθεί η πνευματική και νοητική κατάσταση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, ο οποίος είναι σαφές ότι δεν μπορούσε και δεν μπορεί να ασκεί προεδρικά καθήκοντα στον πιο ισχυρό πολιτικο-στρατιωτικό οργανισμό του κόσμου.

Υποχρεώνουν έναν άνθρωπο με προχωρημένη άνοια να υποδύεται τον «μπροστινό» του βαθέως αμερικανικού κράτους, διότι περί αυτού πρόκειται.

Το «βαθύ κράτος» ήξερε το «χάλι» του νυν Αμερικανού προέδρου αλλά επειδή δεν ήθελε να αντιμετωπίσει ξανά έναν ανεξέλεγκτο για αυτό, και υψηλής ευφυΐας πρόεδρο όπως ο Ν.Τραμπ, εν τέλει δεν είχε κανένα πρόβλημα να τοποθετήσει στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ έναν άνθρωπο με σοβαρά διανοητικά προβλήματα.

Δεν εννοούμε ότι ο Τ.Μπάιντεν γεννήθηκε διανοητικά ελλιπής, αλλά ότι τώρα στα γεράματα έγινε διανοητικά ελλιπής και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τη σωρεία περιστατικών τους τελευταίους μήνες με αποκορύφωμα τα δύο χθεσινά που άφησαν άπαντες άφωνους.

Από την προεκλογική διαδικασία το 2020 ήταν εμφανές ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά, αλλά φρόντισαν τα αμερικανικά ΜΜΕ να το αποκρύψουν και να τον κάνουν να φαίνεται «χαριτωμένος».

Το σκεπτικό ήταν απλό: «ψηφίστε εσείς, γιατί μετά ουδέν λάθος αναγνωρίζεται και εμείς θα έχουμε πετύχει αυτό που θέλουμε».

Όπως και έγινε, οι Αμερικανοί «πάτησαν την μπανανόφλουδα» εξέλεξαν, όπως εξέλεξαν, τον συγκεκριμένο άνθρωπο για πρόεδρο τους και αυτή τη στιγμή όπως όλα δείχνουν καταριούνται τη στιγμή που το έκαναν. Αλλά το βαθύ κράτος ποσώς ενδιαφέρεται για το πως νιώθουν οι απλοί Αμερικανοί.

Σημειώνεται ότι με βάση τα όσα κατήγγειλε ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ υπήρξαν και άλλου είδους βοήθειες για να εκλεγεί πρόεδρος ο Τ.Μπάιντεν. Ο Ν.Τραμπ θεωρεί πως έγινε νοθεία.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου μάλιστα ο Ν.Τραμπ κατηγόρησε τον Τ.Μπάιντεν πως είναι «εχθρός του κράτους».

«Ο εχθρός του κράτους είναι αυτός και η ομάδα που τον ελέγχει», δηλώνοντας δημοσίως πως ο νυν Αμερικανός πρόεδρος ελέγχεται από κάποιους. Κάποιους που σαφώς βολεύονται με την κατάστασή του.

Στον Λευκό Οίκο κάτι δεν πάει καλά αλλιώς δεν εξηγείται ποιος είχε την φαεινή ιδέα πριν από τέσσερις μήνες, να επιτρέψει στον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να κάνει ποδήλατο ενώ είναι εμφανές το γεγονός ότι η φυσική του κατάσταση είναι παντελώς ακατάλληλη για οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα, πόσο μάλλον για ποδηλατικές διαδρομές.

To ωραίο είναι ότι έπεσε… εν στάσει, αφού δηλαδή είχε ακινητοποιήσει το ποδήλατο και θύμισε σκηνές από ταινία με τον… Επιθεωρητή Κλουζό και τον Πίτερ Σέλερς ή τον Φαντομά με τον Λουί Ντε Φινές.

Μόνο που εδώ πρόκειται για τον πλανητάρχη (υποτίθεται) και όχι για κωμωδία.

Σηκώθηκε γρήγορα όρθιος και διαβεβαίωσε πως «είμαι καλά» αλλά οι παριστάμενοι είχαν μείνει… παγωτά.

«Πιάστηκε το πόδι μου» εξήγησε, για τους λόγους της πτώσης, και σημείωσε πως δεν μπόρεσε να βγάλει το πόδι του από το πετάλι.

Σάλος προκάλεσε και στις αρχές Αυγούστου βίντεο του Τζο Μπάιντεν, που δείχνει να περιμένει μία χειραψία από τον Αμερικανό Γερουσιαστή και ηγέτη της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών Τσακ Σούμερ.
Όλα έγιναν μέσα σε διάρκεια πέντε δευτερολέπτων, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης.
Ο Τσακ Σούμερ ετοιμάζεται να ανέβει στο βήμα για ομιλία. Πριν το πράξει χαιρετά δια χειραψίας τον Τζο Μπάιντεν και στη συνέχεια τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους, μεταξύ των οποίων και η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι. Αμέσως μετά παίρνει τη θέση τους.

Χθες μιλώντας σε κοινό στην Ουάσιγκτον ο Μπάιντεν είπε απευθυνόμενος κάπου στο ακροατήριο:

«Πάμε πολύ πίσω. Αυτή ήταν 12 και εγώ 30».

Σε νέο περιστατικό αποδεικνύεται ότι ο άνθρωπος που κρατά το βαλιτσάκι σχεδόν των μισών πυρηνικών του πλανήτη και αποφασίζει για πόλεμο και ειρήνη και για την ευημερία ή την καταστροφή των ανθρώπων, απλώς έχει χάσει τα λογικά του και βρίσκεται σε προχωρημένη άνοια.

Το σκηνικό έγινε στη Νέα Υόρκη: Όταν τελείωσε την ομιλία του, προσπάθησε να κατέβει από το βήμα, αλλά δεν μπορούσε. Χαμένος, προσπαθούσε να βρει τη δρόμο του, εμφανώς αποπροσανατολισμένος. Προσπαθούσε να βρει ποια κατεύθυνση βρίσκονταν οι σκάλες.

Ο νέος ομιλητής που ανέβηκε στο βήμα είπε: «Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ», αλλά ο δυστυχής Μπάιντεν περιπλανιόταν στη σκηνή σαν χαμένος.

Το σκηνικό διήρκεσε αρκετά λεπτά. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσπαθούσε να βρει το δρόμο του, σταματούσε για να κοιτάξει τον ομιλητή, όπως μεταδίδει η Daily Mail σαν να διερωτάτο «Πού βρίσκομαι»

Ο γερουσιαστής του Τέξας, Τεντ Κρουζ, χαρακτήρισε τη σκηνή «τρομακτική», σε ανάρτησή του στο Twitter, με τον σύμβουλο επικοινωνίας του, Στιβ Γκεστ, να προσθέτει στο δικό του tweet: «Ο Τζο Μπάιντεν είναι εντελώς χαμένος στη σκηνή. Τρομακτικό και λυπηρό».

Τα πράγματα είναι άσχημα.Ο πλανήτης περνάει μία πολύ δύσκολη περίοδο και στις ΗΠΑ υπάρχει επικίνδυνο έλλειμμα ηγεσία που σημαίνει πως οι ΗΠΑ κυβερνώνται από κάποιους άλλους, κάποιους άλλους που είναι άγνωστοι, αόρατοι και προπάντων μη εκλεγμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις