Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

Ξαφνικό λουκέτο από Mεγάλη επιχείρηση – KANONI εκατομμυρίων ευρώ


Λ
ουκετο επιχειρηση: Τίτλοι τέλους φαίνεται πως πέφτουν για την εταιρία «Bed Bath & Beyond» , καθώς δημοσίευσε λίστα με καταστήματα που θα κατεβάσουν άμεσα ρολά στις Ηνωμένες Πολιτείες.

λουκετο επιχειρηση: Η γνωστή εταιρία λιανικής πώλησης οικειακών ειδών σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σώσει ό,τι σώζεται, είχε ήδη από τον περασμένη μήνα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, ανακοινώντας το κλείσιμο τουλάχιστον του 20% των καταστημάτων της λόγω οικονομικών δυσκολιών.

Η εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει σε μείωση του προσωπικού της τάξης του 20%.

Ο επιχειρηματικός κολοσσός Bed Bath & Beyond έδωσε στη δημοσιότητα μία λίστα με μερικά από τα συνολικά 150 καταστήματα που πρόκειται να κλείσει στις ΗΠΑ.

λουκετο επιχειρηση: Αυτά τα μαγαζιά κλείνουν

Η εταιρεία λιανικής πώλησης οικιακών ειδών η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με τεράστιες οικονομικές δυσκολίες, είχε γνωστοποίησει ήδη από τον Αύγουστο τα σχέδιά της να προχωρήσει στο κλείσιμο περίπου του 20% των σημείων πώλησης λόγω «χαμηλής παραγωγικότητας».

Τα λουκέτα αποτελούν μέρος μία ευρύτερης προσπάθειας να σταθεροποιηθούν τα οικονομικά της εταιρείας και να αντιστραφεί η φθίνουσα πορεία των πωλήσεων.

 


Στα τέλη Αυγούστου, η Bed Bath εξασφάλισε περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια σε νέα χρηματοδότηση, συμπεριλαμβανομένου ενός δανείου. Οι περικοπές όμως δεν περιορίζονται στο κλείσιμο των σημείων λιανικής.

Η εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει σε μείωση του προσωπικού της τάξης του 20%.

Η Bed Bath & Beyond δημοσίευσε μια λίστα με 56 καταστήματα τα οποία θα κλείσει. Βρίσκονται όλα στις ΗΠΑ, από την Καλιφόρνια και τη Νεβάδα μέχρι το Οχάιο και τη Φλόριντα.

Ο κολοσσός του λιανικού εμπορίου λειτουργεί ακόμα τρεις αλυσίδες. Είχε 135 καταστήματα Buybuy Baby και 51 καταστήματα με την επωνυμία Harmon, Harmon Face Values ​​ή Face Values, από το τέλος του πρώτου οικονομικού τριμήνου. Ωστόσο, άνοιξε πέντε καταστήματα Buybuy Baby κατά το πρώτο τρίμηνο.

Ήδη, η παρουσία της Bed Bath & Beyond στη λιανική αγορά έχει συρρικνωθεί σημαντικά. Τα τελευταία δύο χρόνια, έχει μειωθεί κατά περίπου 35% καθώς η εταιρεία έκλεισε ακόμη δύο καταστήματα. Είχε συνολικά 1.478 καταστήματα, στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2020.

λουκετο επιχειρηση: Το τραγικό συμβάν

Την ίδια περίοδο φέτος, είχε συνολικά 955 καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων 769 καταστημάτων Bed Bath & Beyond. Το μέλλον της εταιρείας είναι αβέβαιο καθώς βρίσκεται σε μία κρίσιμη στιγμή.

Η εταιρεία έχει προγραμματίσει να ανακοινώσει τα συνολικά αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου αργότερα μέσα στον Σεπτέμβριο.

Επιπλέον, βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης νέου επικεφαλής που θα ανάβει τα ηνία της εταιρείας από την προσωρινή Διευθύνουσα Σύμβουλο και Οικονομική Διευθύντριά της.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο CFO της εταιρείας Γκουστάβο Αρνάλ αυτοκτόνησε πηδώντας από το παράθυρο ουρανοξύστη στο Μανχάταν. Η μετοχή της Bed Bath & Beyond στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, δέχθηκε έντονες πιέσεις.

Το CNBC δημοσίευσε τη λίστα και τις τοποθεσίες των καταστημάτων που κλείνουν.

λουκετο επιχειρηση: Κανόνι με χρέη εκατομμυρίων

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί σε μερίδα του αγροτικού κόσμου της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας του αιφνίδιου λουκέτου, το οποίο έβαλε μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στον τομέα της εμπορίας και επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων, στο Ζαγκλιβέρι, αφήνοντας χρέη εκατομμυρίων ευρώ προς παραγωγούς και ενδεχομένως και προς προμηθευτές.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, πρόκειται για μία πολύ παλιά και εύρωστη έως σήμερα, επιχείρηση εμπορίας ζωοτροφών και δημητριακών.

Η επιχείρηση έχει κλείσει, γεγονός το οποίο έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή, τόσο στους εργαζόμενους τους οποίους απασχολούσε, όσο και στους εκατοντάδες αγρότες, οι οποίοι παρέδιδαν τα εμπορεύματά τους, ενώ η επιχείρηση είναι εκτεθειμένη και σε αρκετούς προμηθευτές.

Σύμφωνα με παραγωγούς, η επιχείρηση που απορροφούσε περίπου το 85% της παραγωγής σε σιτάρι, κριθάρι, βρώμη και καλαμπόκι, από όλη τη Θεσσαλονίκη, έστελνε το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής στο εξωτερικό, είτε ως πρώτη ύλη είτε ως επεξεργασμένη ζωοτροφή.

«Ηχηρό» λουκέτο σε γνωστό καφέ – μπαρ στη Θεσσαλονίκη

«Ηχηρό» λουκέτο σε γνωστό καφέ – μπαρ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ειδικότερα στην πλατεία Αριστοτέλους, περιοχή που τις τελευταίες ημέρες υπάρχει αναβρασμός σχετικά με την ηλεκτροδότηση εξωτερικών χώρων.

Το καφέ – μπαρ είναι εκ των επιχειρήσεων εστίασης που υποχρεώθηκαν να διακόψουν την παροχή ρεύματος στους εξωτερικούς χώρους που λειτουργούν. Το κατάστημα έβαλε λουκέτο ούτε 24 ώρες μετά την αναγκαστική διακοπή παροχής ρεύματος σε φώτα και θερμάστρες στους εξωτερικούς χώρους.

Διοικητικό πρόστιμο 2.000€ και αναστολή λειτουργίας επτά ημερών επέβαλε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Δήμο Θεσσαλονίκης μετά από έλεγχο χθες το βράδυ.

Όπως διαπιστώθηκε, το κατάστημα λειτουργούσε σε κλειστό χώρο ως μικτό και για εμβολιασμένους και για ανεμβολίαστους. Ο υπεύθυνος της επιχείρησης υποστήριζε πως πρόκειται για υπαίθριο χώρο.

Από τον επιτόπιο έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι είκοσι πελάτες δεν διέθεταν πιστοποιητικά εμβολιασμού, ενώ ο εν λόγω χώρος ήταν περίκλειστος και επιβλήθηκε το ανωτέρω πρόστιμο.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΑΔ για το σύνολο των χθεσινών ελέγχων αναφέρει:

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, Ε.Α.Δ., ΔΙ.Μ.Ε.Α., Σ.ΕΠ.Ε, Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) διενήργησαν το Σάββατο 30.10.2021 συνολικά 107.978 ελέγχους και κατέγραψαν 317 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 103.600€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας σε είκοσι-δυο (22) επιχειρήσεις.

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

Μη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους/ Μη τήρηση αποστάσεων
Μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού ατόμων που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος
Μη τήρηση των κανόνων λειτουργίας/ ορίου πελατών εντός του καταστήματος
Εξυπηρέτηση πελατών σε εσωτερικούς χώρους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος χωρίς την κατοχή πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης από την covid 19
Απασχόληση εργαζομένων χωρίς την κατοχή των απαραίτητων πιστοποιητικών
Εξυπηρέτηση ορθίων και υπεράριθμων πελατών

λουκετο επιχειρηση: Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

* Η Ε.Α.Δ. επέβαλε διοικητικό πρόστιμο 2.000€ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Δήμο Αθηναίων και αναστολή λειτουργίας επτά (7) ημερών για μη τήρηση του κανόνα λειτουργίας/ ορίου πελατών. Συγκεκριμένα, η επιχείρηση με βάση την άδεια λειτουργίας της μπορούσε να έχει μέγιστο αριθμό χωρητικότητας 81 φυσικά πρόσωπα, ενώ κατά τον έλεγχο καταμετρήθηκαν 183.

* Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε μια (1) σύλληψη και επέβαλε πρόστιμο 10.000€ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και αναστολή λειτουργίας δεκαπέντε (15) ημερών για εξυπηρέτηση τεσσάρων (4) πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και επέβαλε 300€ πρόστιμο στον κάθε πελάτη.

* Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε δυο (2) συλλήψεις και επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 4.000€ (2×2.000€) σε δυο (2) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και αναστολή λειτουργίας επτά (7) ημερών για απασχόληση εργαζομένων χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

* Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε δυο (2) συλλήψεις και επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 4.000€ (2×2.000€) σε δυο (2) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και αναστολή λειτουργίας επτά (7) ημερών για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και επέβαλε 300€ πρόστιμο στον κάθε πελάτη.

* Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε μια (1) σύλληψη και επέβαλε πρόστιμο 2.000€ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και αναστολή λειτουργίας επτά (7) ημερών για εξυπηρέτηση ορθίων και υπεράριθμων πελατών.

* Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο 2.000€ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και αναστολή λειτουργίας επτά (7) ημερών για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και επέβαλε 300€ πρόστιμο στον πελάτη.

* Η ΕΛ.ΑΣ. επέβαλε διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 1.200€ (4×300€) σε τέσσερα (4) καταστήματα για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

* Η ΕΛ.ΑΣ. επέβαλε διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 600€ (2×300€) σε δυο (2) εργαζόμενους σε καταστήματα για μη κατοχή των απαραίτητων πιστοποιητικών.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις