Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

Απίστευτος Κ.Mητσοτάκης: Ζήτησε από τους Tούρκους να μπουν στην Eλλάδα ημέρα και όχι βράδυ! – «Σας περιμένουμε»


 Τα «νταϊλίκια» ξεκίνησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει εκλογών, καθώς ζήτησε από τους Τούρκους να εισβάλλουν στην Ελλάδα… ημέρα και όχι βράδυ. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στο Παρίσι το απόγευμα όπου συναντήθηκε στο Μέγαρο των Ηλυσίων, με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν. Ο Γάλλος πρόεδρος επανέλαβε πως συμφωνεί απόλυτα με τις δηλώσεις της Γαλλίδας υπουργού Εξωτερικών, Κατρίν Κολονά, από την Αθήνα την περασμένη εβδομάδα, η οποία υπενθύμισε πως σε περίπτωση επίθεσης σε βάρος της Ελλάδας, η Γαλλία θα επέμβει στρατιωτικά.

Οι δηλώσεις Μητσοτάκη από το Ελιζέ

Οι δύο χώρες συντονίζονται για την αντιμετώπιση του ενεργειακού προβλήματος, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τις κοινές δηλώσεις με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν πριν από τη συνάντησή τους, στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

«Οι κρίκοι της ιστορίας και του πολιτισμού που μας ενώνουν εδώ και δύο αιώνες πληθαίνουν συνεχώς» είπε από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητοστάκης, αναφερόμενος στην αλληλεγγύη των δύο χωρών αναφορικά με την αντιμετώπιση των πυρκαγιών πέρσι και φέτος. «Οι δυο χώρες συντονίζονται σήμερα και στην άμυνα απέναντι στην εκτίναξη των διεθνών τιμών στην ενέργεια» υποστήριξες επίσης ο Έλληνας πρωθυπουργός.


Ο Εμανουέλ Μακρόν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δειπνήσουν μαζί, το βράδυ της ίδιας ημέρας, και θα συζητήσουν όλα τα ανοικτά ζητήματα της Ε.Ε., με έμφαση στο ενεργειακό, αλλά και τις σχέσεις Ελλάδας – Γαλλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις