Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Nord Stream: Eντοπίστηκε NEA διαρροή

 «Δύο από αυτές τις τέσσερις (διαρροές) βρίσκονται στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Σουηδίας»

Η ακτοφυλακή της Σουηδίας ανακάλυψε μια τέταρτη διαρροή αερίου στους αγωγούς μεταφοράς φυσικού αερίου Nord Stream νωρίτερα αυτή την εβδομάδα,

δήλωσε εκπρόσωπος στην εφημερίδα Svenska Dagbladet.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποπτεύεται δολιοφθορά πίσω από τις διαρροές φυσικού αερίου στους υποθαλάσσιους ρωσικούς αγωγούς προς την Ευρώπη και έχει υποσχεθεί μια «στιβαρή» απάντηση σε οποιαδήποτε σκόπιμη διακοπή της ενεργειακής της υποδομής.

«Δύο από αυτές τις τέσσερις (διαρροές) βρίσκονται στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Σουηδίας», δήλωσε η εκπρόσωπος της σουηδικής ακτοφυλακής Τζένι Λάρσον στην εφημερίδα αργά την Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου. Οι άλλες δύο παραβιάσεις είναι στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Δανίας.

 


Η ακτοφυλακή δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχόλιο. Ενώ κανένας από τους αγωγούς δεν ήταν σε χρήση τη στιγμή των ύποπτων εκρήξεων, ήταν γεμάτοι με αέριο που εκτοξεύεται στη Βαλτική Θάλασσα από τα ρήγματα που δημιουργήθηκαν.

Η τέταρτη διαρροή ήταν στον αγωγό Nord Stream 2, σε κοντινή απόσταση από μια μεγαλύτερη τρύπα που βρέθηκε στον Nord Stream 1, δήλωσε η σουηδική ακτοφυλακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις