Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Κατασκευαστικό θαύμα στην Μαριούπολη: Oι Pώσοι μέσα σε τρεις μήνες έχουν δημιουργήσει μία νέα σύγχρονη πόλη - Kατασκευάστηκε υπερσύγχρονο νοσοκομείο μέσα σε 101 ημέρες!


 Οι εργασίες ανακατασκευής και αποκατάστασης των υποδομών στα εδάφη των αυτοαποκαλούμενων Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ, που πραγματοποιούνται από τη Ρωσική Ομοσπονδία, είναι εντυπωσιακές όχι μόνο σε ταχύτητα αλλά και σε μέγεθος και ειδικότερα στην Μαριούπολη έχει συντελεστεί ένα κατασκευαστικό θαύμα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το Μηχανικό του ρωσικού Στρατού και Ρώσοι κατασκευαστές ανήγειραν μία κλινική σε μόλις 101 ημέρες.

Την επίβλεψη της κατασκευής είχε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Τιμούρ Ιβάνοφ. Ο επικεφαλής της περιοχής, Leonid Pasechnik, του απένειμε τον τίτλο του «Ήρωα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ».

«Φυσικά, αυτό είναι ένα βραβείο για ολόκληρο το Υπουργείο Άμυνας και το στρατιωτικό κατασκευαστικό συγκρότημα. Παιδιά, σας ευχαριστώ, κάνατε άλλο ένα κατόρθωμα, είμαι περήφανος για εσάς!» είπε ο Ιβάνοφ.

Στο έδαφος της απελευθερωμένης Μαριούπολης στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονιέτσκ, άνοιξε επίσης ένα πολυλειτουργικό ιατρικό κέντρο.

«Σχεδόν 600 άτομα δούλευαν, σε τρεις βάρδιες, όλο το εικοσιτετράωρο. Για εμάς ήταν πολύ σημαντικό. Καταλάβαμε πόσο σημαντικό ήταν για τους κατοίκους αυτό το αντικείμενο.

 


Είμαι βέβαιος ότι όλοι βλέπουν το αποτέλεσμα, ότι η Ρωσία ήρθε για πάντα και θα παρέχει σε όλους τους πολίτες που θα γίνουν μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας.

Μέχρι τώρα δεν υπήρχε ιατρικό κέντρο με τέτοιο εξοπλισμό στη Μαριούπολη. Στο διαγνωστικό τμήμα υπάρχει αξονικός τομογράφος τελευταίας τεχνολογίας. Αυτός ο εξοπλισμός είναι σε θέση να εκτελέσει όλο το φάσμα των απαραίτητων μελετών με την υψηλότερη ακρίβεια.

Οι πρώτοι ασθενείς θα μπορούν να επισκέπτονται το πρώτης τάξεως εξοπλισμένο ίδρυμα από την Πέμπτη.

Όταν ο Τιμούρ Βαντίμοβιτς είπε ότι τον Σεπτέμβριο θα υποδεχτειτε τους πρώτους ασθενείς και ήμασταν ακόμα στο χωράφι, θα έλεγε κανείς, μέσα στα δέντρα, ρώτησα: σε ποια χρονιά; Σε τρεις μήνες. Και τώρα, σε τρεις μήνες έχουμε τα πάντα», είπε ο Σεργκέι Ορλεάνσκι, επικεφαλής ιατρός του τμήματος επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου της Μαριούπολης.

Ένα άλλο δώρο στην απελευθερωμένη πόλη από Ρώσους στρατιωτικούς κατασκευαστές είναι ένα νέο προάστιο στα δυτικά της Μαριούπολης, όπου μετά τις μάχες δεν υπήρχε ούτε ένα ολόκληρο σπίτι.

Δώδεκα οικογένειες που έμειναν άστεγες έλαβαν τα κλειδιά των νέων διαμερισμάτων σε τρία πενταόροφα κτίρια που χτίστηκαν από την αρχή σε 80 ημέρες.

Η οικογένεια Ponomarev μοιράζεται δωμάτια σε ένα νέο διαμέρισμα. Την άνοιξη, ο σύζυγος της Nina πυροβολήθηκε από έναν Ουκρανό ελεύθερο σκοπευτή όταν βγήκε να φέρει νερό και η UAF κατέστρεψε το σπίτι τους στη Μαριούπολη κατά τη διάρκεια της υποχώρησης των Ουκρανών.

Πέντε παιδιά που τα ίδια έθαψαν τον πατέρα τους και μέχρι πρόσφατα ζούσαν σε υπόγεια έχουν ένα μεγάλο όνειρο, για ένα νέο σπίτι.

«Θέλω πραγματικά να μετακομίσω εδώ το συντομότερο δυνατό, ώστε η Νάντια και εγώ να έχουμε μια κουκέτα. Θέλω να μετακομίσω σε δύο ημέρες », παραδέχτηκε η Nastya Ponomareva.

Χιλιάδες Ρώσοι οικοδόμοι, τόσο στρατιωτικοί όσο και πολίτες, ασχολούνται τώρα ταυτόχρονα με την αποκατάσταση της απελευθερωμένης Μαριούπολης.

«Οι άνθρωποι έζησαν με προσδοκίες για πολύ καιρό, τι θα συμβεί; Είπαμε ότι σε τρία χρόνια θα βάλουμε σε πλήρη τάξη τη Μαριούπολη, θα την αποκαταστήσουμε. Και όχι μόνο την Μαριούπολη – όλα τα εδάφη», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας Marat Khusnullin.

Στο Ντονμπάς και στα απελευθερωμένα εδάφη διεξάγεται εδώ και αρκετές ημέρες δημοψήφισμα για την ένταξη στη Ρωσία. Και οι άνθρωποι δεν κρύβουν τι επιλογή κάνουν.

Ο πληθυσμός της Μαριούπολης κατά 90% είναι ρωσικής εθνικής συνείδησης και στην Δύση κάνουν πως δεν το γνωρίζουν αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις