Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Zωγράφου: «EAN δεν είχα σηκώσει το χέρι μου θα με είχε τραυματίσει στην καρωτίδα» λέει η ανθυπαστυνόμος

 
«Επραξα αυτό που έπρεπε για τη ζωή τη δική μου και του συναδέλφου» τονίζει σε δηλώσεις της η ανθυπαστυνόμος

Η ανθυπαστυνόμος που τραυματίστηκε από τον 30χρονο κακοποιό στην επιχείρηση της Αστυνομίας στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου,

μιλά για πρώτη φορά για το επεισόδιο. Περιγράφει το πώς ο δράστης την πλησίασε με το κατσαβίδι και σημειώνει πως εάν δεν είχε σηκώσει ενστικτωδώς το χέρι της θα την είχε τραυματίσει στην καρωτίδα.

«Ενέργησα όπως θα έπρεπε να ενεργήσω» λέει η ανθυπαστυνόμος, αναφερόμενη στο γεγονός ότι πυροβόλησε προς το μέρος του 30χρονου αλβανικής καταγωγής, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει.

Το επεισόδιο συνέβη στον προαύλιο χώρο της Πολυτεχνειούπολης όπου γινόταν η αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση των τριών συμμοριών, ενώ η ένστολος ετοιμαζόταν να αποχωρήσει, έχοντας λάβει σχετική άδεια. Ο δράστης την πλησίασε και την ρώτησε: «αυτό που φοράς είναι αλεξίσφαιρο;».

 

«Ποιος είσαι εσύ; Τι θες», του είπε η ανθυπαστυνόμος και τότε εκείνος έβγαλε ένα κατσαβίδι και της το κάρφωσε στο χέρι. Η αντίδραση της 35χρονης ήταν τότε να πυροβολήσει με το υπηρεσιακό της όπλο προς το μέρος του, με αποτέλεσμα ο 30χρονος να τραυματιστεί.

Σε δηλώσεις της στην εκπομπή T-Live, η ανθυπαστυνόμος εξηγεί:

«Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. ‘Επραξα αυτό που έπρεπε για τη ζωή τη δική μου και του συναδέλφου. Ήμουν στην επιχείρηση από την προηγούμενη ημέρα και επειδή ήταν πολλή η κούραση είπα να φύγω για δύο ώρες και να επιστρέψω, αλλά έγινε ό,τι έγινε. Την ώρα που έφευγα και ενώ είχα πάρει άδεια από τον διευθυντή μου, κατάλαβε ότι ήμουν αστυνομικός και μου επιτέθηκε. Ήξερα ότι αυτός ήταν ο ‘εγκέφαλος’ της οργάνωσης. Το μόνο που με ενδιέφερε εκείνη την ώρα ήταν να δω τον χώρο γύρω μου, να μην έχει κόσμο, γιατί πρόκειται για φοιτητική εστία. Αφού βεβαιώθηκα για την δική μας ασφάλεια και των φοιτητών ενέργησα όπως θα έπρεπε να ενεργήσω. Πάνω του είχε μόνο αυτό το κατσαβίδι αλλά συνήθως κινούταν με οπλισμό. Ήρθε καταπάνω μου με σκοπό να μου επιτεθεί. Είναι ξεκάθαρο πως αν είχε όπλο πάνω του θα το είχε αξιοποιήσει. Δεν ήρθε απλώς για να με απειλήσει ή να με τραυματίσει. Εάν δεν είχα σηκώσει το χέρι μου θα με είχε τραυματίσει στο λαιμό, στην καρωτίδα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις