Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

H Kατακραυγή , τα Leopard και τα «κουπονάκια» για την ακρίβεια

 


Η κατακραυγή για τη συμφωνία εκσυγχρονισμού αρμάτων μάχης και η απλή πρόθεση της αντιπολίτευσης να «σηκώσει» το θέμα της αμφιλεγόμενης συμφωνίας, ίσως να έχει και αποτέλεσμα! Ο πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις αμυντικές συμφωνίες που θα υπογραφούν με αφορμή την επίσκεψη Σολτς δήλωσε ανήξερος!

Σε ότι αφορά στα Leopard και την απαίτηση των Γερμανών να μας τα εκσυγχρονίσουν έναντι 2,5 δις δεν μπορεί να μην τον έχουν ενημερώσει για τα «επεισόδια» του σήριαλ που εδώ και μήνες εξελίσσεται!

Ελπίζουμε ότι θα επικρατήσει η λογική… Έτσι κι αλλιώς οι Γερμανοί έχουν κι άλλα προγράμματα από τα οποία μπορούν να κερδίσουν, προγράμματα τα οποία τουλάχιστον είναι χρήσιμα και για εμάς. Ο εκσυγχρονισμός των φρεγατών ΜΕΚΟ είναι ένα απ΄  αυτά. Το πρόγραμμα το «κυνηγάνε» βεβαίως και οι Αμερικανοί και αυτό είναι πρόβλημα για την κυβέρνηση.

 


Τα περιθώρια για να συνεχίσει η κυβέρνηση να κάνει διπλωματία με εξοπλισμούς έχουν πλέον στενέψει. Ήδη έχουν δαπανηθεί πολλά δις με αυτή τη λογική και το αποτέλεσμα δεν μπορεί να κριθεί ως θετικό.Ήταν και παραμένει ανάγκη η χώρα να εξοπλιστεί με πρώτιστο κριτήριο τις επιχειρησιακές της ανάγκες κι όχι αυτές των «φίλων και συμμάχων». 

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει το τέρας της ακρίβειας που απειλεί τους Έλληνες πολίτες. Κι αυτό δεν μπορεί να γίνει με «κουπονάκια» τα οποία κάποτε αποτελούσαν επιχείρημα κατά των χωρών της ανατολικής Ευρώπης και σήμερα να μας παρουσιάζονται περίπου ως …πλουσιοπάροχη παροχή προς τους Έλληνες πολίτες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις