Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

Α.Πάτσης: «Με δάνειο από την Τράπεζα Πειραιώς αγόρασα τα δάνεια της… τράπεζας – Hξεραν Tα πάντα όλοι στη ΝΔ»!


 «Έχω τρεις εξωχώριες εταιρείες - Δεν ήξερα ότι ήταν παράνομο»!

Σε πρωτοφανείς παραδοχές προχώρησε πριν από λίγο στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα» ο «γαλάζιος» βουλευτής Ανδρέας Πάτσης, ο οποίος διαγράφηκε χθες από τη ΝΔ, λόγω του σκανδάλου κερδοσκοπίας του βουλευτή Γρεβενών σε βάρος χιλιάδων δανειοληπτών και του ενός εκατομμυρίου ευρώ που είχε «τσιμπήσει» από τα ΕΛΤΑ.

«Αγόρασα χαρτοφυλάκιο διαγραμμένων δανείων ύψους  6ο εκατομμυρίων μέσω εταιρείας με δάνειο που πήρα από την τράπεζα Πειραιώς»!

Δηλαδή με λεφτά της τράπεζας αγόρασε «κόκκινα δάνεια» της… τράπεζας.

Ενώ πρόσθεσε πως «Το κόμμα μου γνώριζε την δραστηριότητά μου».

Παραδέχτηκε μάλιστα ότι ως βουλευτής έχει τρεις εταιρείες off shore στην Κύπρο κάτι που απαγορεύεται από το νόμο και τιμωρείται με φυλάκιση δύο ετών και πρόστιμο 500.000 ευρώ για να πει το αμίμητο: «Δεν γνώριζα, το ασυμβίβαστο του βουλευτή με την κατοχή εκτός χώρας εταιρείας».

 


Το ωραίο σε όλα αυτά είναι ότι ο ίδιος είπε πως «ήταν απολύτως δικαιολογημένη η διαγραφή μου από τη ΝΔ».

Υπενθυμίζεται ότι μετά την θύελλα αντιδράσεων, η κυβέρνηση ανακοίνωσε τη διαγραφή του, ενώ ακολούθησε η παραίτηση του επικεφαλής των ΕΛΤΑ, Γιώργου Κωνσταντόπουλου.

Εν τέλει σίγουρα γνώριζε καθώς ο ίδιος ο Πάστης παραδέχτηκε πως ήξεραν στο κόμμα για τις δραστηριότητές του.

Μάλιστα, όπως αποκαλύφθηκε, στην λίστα Πέτσα που μοίρασε εκατομμύρια σε ΜΜΕ με αδιαφανή τρόπο, συγκαταλέγεται και το σάιτ με την επωνυμία pointmedia.gr το οποίο  διευθύνει η σύζυγος του Πάτση, η δημοσιογράφος Βίκυ Παπαλουκά και πήρε δεκάδες χιλιάδες ευρώ από την λίστα του κουμπάρου του! Αξιοκρατικά πάντα!

Οι βουλευτές της ΝΔ ανησυχούν πάρα πολύ για την υπόθεση αυτή στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση έχει αντίκτυπο στην τσέπη των πολιτών και ως γνωστόν ότι αγγίζει την τσέπη των πολιτών σημαίνει κακά νέα για τους κυβερνώντες.

Σημειώνεται ότι ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Ηλιόπουλος είχε δηλώσει ότι:«Ο κ. Πάτσης όχι μόνο πλουτίζει από κόκκινα δάνεια που αγόρασε στο 1/15 της αξίας τους έναντι 4,3 εκατ. ευρώ, που δεν μπορεί να δικαιολογήσει από το πόθεν έσχες του, αλλά εμφανίζεται να έχει εισπράξει με απευθείας αναθέσεις σε δύο χρόνια από τον κ. Πιερρακάκη μέσω ΕΛΤΑ πάνω από 1 εκατ. ευρώ για νομικές συμβουλές.

Το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα από τους «άριστους» του κ. Μητσοτάκη δεν έχει προηγούμενο.

Γενικά μεγάλα ερωτηματικά υπάρχουν μετά την διαγραφή του βουλευτή της ΝΔ Α.Πάτση, καθώς αποκαλύπτεται ότι μπορεί στην εταιρεία να υπάρχει και… συγγενής υπουργού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις