Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

HΠΑ: Η προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης Yποχρεούται να μην υπογράφει νέες συμφωνίες

 


Ηχηρή παρέμβαση των ΗΠΑ για την συμφωνία Τουρκίας–Λιβύης. «Η προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης υποχρεούται να μην υπογράφει νέες συμφωνίες που επηρεάζουν τις εξωτερικές σχέσεις της» τονίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Σε ερώτηση του ανταποκριτή του Real Fm στην Νέα Υόρκη Θανάση Τσίτσα, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ, επεσήμανε ότι η Ουάσινγκτον δεν αναγνωρίζει τη σύναψη συμφωνιών από κράτη που έχουν προσωρινή κυβέρνηση. Επίσης καλεί όλα τα μέρη να αποφεύγουν τις ενέργειες που κλιμακώνουν την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Παρόλο που είναι σε γνώση μας οι αναφορές για την υπογραφή ενός μνημονίου συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης της Τουρκίας και της προσωρινής κυβέρνησης της Λιβύης, δεν έχουμε δει ακόμα το κείμενο.

Σημειώνουμε ότι η προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης υποχρεούται σύμφωνα με τις διατάξεις του οδικού χάρτη του Φόρουμ για τον Πολιτικό Διάλογο στη Λιβύη (LPDF) να μην εξετάζει νέες συμφωνίες που βλάπτουν την σταθερότητα των εξωτερικών σχέσεων του λιβυκού κράτους ή του επιβάλλουν μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις. Θα σας παραπέμψουμε στις κυβερνήσεις της Τουρκίας και της Λιβύης για το αποτέλεσμα των πρόσφατων συζητήσεων.

Καλούμε όλα τα μέρη να απέχουν από ενέργειες που κινδυνεύουν να αυξήσουν τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο» αναφέρει το μήνυμα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Ήχου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις