Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

Το «Mικρό Nταβός» του Μπένι, οι εμμονές KATA ΣΥΡΙΖΑ και οι… Mετεκλογικές συνθέσεις

 


Ο «Κύκλος Ιδεών» του Ευάγγελου Βενιζέλου διοργανώνει -χθες και σήμερα- συνέδριο με κάποιες ενδιαφέρουσες ομιλίες.

Για να σας πω την αλήθεια, εστιάζει κανείς ιδιαίτερα σε όσα είπε ο Μπένι -στις εκτός πάνελ προβλέψεις του για τις εκλογές και τις μετεκλογικές συνεργασίες– και λιγότερο σε κάποιους ομιλητές, αφού ορισμένοι εξ αυτών, διαπνέονται από αντι-ΣΥΡΙΖΑ εμμονή και από αντι-Τσίπρα πάθος που σου είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις μια δυο καλές ιδέες στις τοποθετήσεις τους.

Κάποιοι δε εκ των ομιλητών, επιστήμονες γαρ από τη μια, αλλά από την άλλη «γυρολόγοι» των πολιτικών σχηματισμών τα τελευταία χρόνια και πάντα βεβαίως-βεβαίως κρυφοί θαυμαστές της Νέας Δημοκρατίας -παλαιότερα- και τώρα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Εξαιρετική και χρήσιμη η προσπάθεια του Μπένι να φτιάξει ένα «μικρό Νταβός» με συμμετοχή της πολιτικής διανόησης, αλλά χρειάζεται καλύτερες επιλογές ομιλητών για να μην χαλάει η «σούπα».

Και στο τέλος-τέλος ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι χρήσιμος για την χώρα -κυρίως εάν μετά τις εκλογές απαιτηθούν συνεργασίες και πρόσωπα που μπορούν να συνθέσουν απόψεις και να γεφυρώσουν προσωπικές διαφορές, προερχόμενες από τοξικές πολιτικές συγκρούσεις του παρελθόντος.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις