Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Γερμανία: Nοσοκομεία και κλινικές θα Kλείσουν εξαιτίας του κόστους της ενέργειας – Σύντομα και στην Ελλάδα


 Νοσοκομειακές δομές διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο χρεοκοπίας προειδοποίησε ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ

Νοσοκομεία και κλινικές στη Γερμανία διατρέχουν μεγεθυνόμενο κίνδυνο χρεοκοπίας και κλεισίματος εξαιτίας των τιμών της ενέργειας, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ, δημιουργώντας την εύλογη απορία για το τι περιμένει και την Ελλάδα τον χειμώνα που έρχεται.

Αν η πλουσιότερη οικονομία της Ευρώπη πρόκειται να αντιμετωπίσει τέτοια σοβαρά προβλήματα σε έναν νευραλγικό τομέα όπως η Υγεία, τότε τι πρόκειται να συμβεί σε μία προβληματική οικονομία όπως η ελληνική;

Θα μπορέσει να διατηρηθεί ακέραια η λειτουργία τους κατά την διάρκεια του χειμώνα; Ο τομέας της Υγείας στην Ελλάδα αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα ήδη από τους καιρούς της… φθηνής ενέργειας.


«Αν δεν αντιδράσουμε γρήγορα και στ’ αλήθεια δραστικά, θα υπάρξουν κλεισίματα» δομών υγείας, τόνισε ο κ. Λάουτερμπαχ κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Διευκρίνισε πως προγραμματίζει να διεξαγάγει συνομιλίες για τη χορήγηση περισσότερης ομοσπονδιακής οικονομικής βοήθειας σε νοσοκομεία και κλινικές με τον υπουργό Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ αύριο Τρίτη.


Πρόσθεσε πως δεν μπορεί να αποκαλύψει αριθμούς προτού συζητήσουν.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ομοσπονδία των Νοσοκομείων της Γερμανίας κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει δράση άμεσα για να αποτρέψει τον κίνδυνο κλεισίματος νοσοκομείων, τονίζοντας πως ο κλάδος αντιμετωπίζει κενό χρηματοδότησης για την κάλυψη των αναγκών του σε υλικό και ενέργεια που θα φθάσει περί τα 15 δισεκ. ευρώ το 2022 και το 2023.

Αν και αμφισβήτησε τον αριθμό αυτό, ο κ. Λάουτερμπαχ συμφώνησε ότι «τα νοσοκομεία θα αντιμετωπίσουν πολύ δραστικό πρόβλημα ρευστότητας τους αμέσως προσεχείς μήνες».

Στη Γερμανία των 83 και πλέον εκατ. κατοίκων λειτουργούν 1.900 νοσοκομεία με συνολική ονομαστική χωρητικότητα 490.000 κλινών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις