Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

Β.Πούτιν: «Οι OYKPANOI προσπάθησαν να ανατινάξουν και τον Turk Stream»

 
Τι αποκάλυψε ο Ρώσος πρόεδρος στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας

Η Ουκρανία προσπάθησε να ανατινάξει τμήμα του αγωγού φυσικού αερίου Turk Stream όπως αποκάλυψε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στην συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.

Μάλιστα όπως αναφέρει η απόπειρα απέτυχε κατόπιν έγκαιρης επέμβασης των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας και συνελήφθησαν όλοι οι σαμποτέρ οι οποίοι και ομολόγησαν.

«Υπήρξαν πολλές άλλες απόπειρες δολοφονίας και απόπειρες για παρόμοια εγκλήματα κατά κατασκευών της υποδομής μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου της χώρας μας, συμπεριλαμβανομένης της απόπειρας ανατίναξης ενός από τα τμήματα του αγωγού φυσικού αερίου του Turkish Stream», επεσήμανε ο Ρώσος πρόεδρος, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά μόνο τόνισε ότι «όλα αυτά αποδεικνύονται από αντικειμενικά στοιχεία, μεταξύ των οποίων και οι μαρτυρίες των συλληφθέντων δραστών αυτών των επιθέσεων».

Σημειώνεται ότι ο Turk Stream είναι επί της ουσίας η μόνη οδός μεταφοράς ρωσικού αερίου στην Ευρώπη μετά την παύση λειτουργίας του Nord Stream 1.

Βέβαια, υπάρχει ακόμα και ο παλιός αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου διαμέσου της Ουκρανίας αλλά αυτός είναι ακόμα πιο «ευαίσθητος» για ευνόητους λόγους.

Την αποκάλυψη αυτή την έκανε ο Β.Πούτιν μετά την έκρηξη της γέφυρας της Κριμαίας το Σάββατο, την οποία χαρακτήρισε ως τρομοκρατική ενέργεια πίσω από την οποία βρίσκονταν οι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες.

Προέβη στη δήλωσή αυτή, αφού ο επικεφαλής της Ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής, Αλεξάντερ Μπαστρούκιν, του ανέφερε τα αποτελέσματα της έρευνας το απόγευμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η έκρηξη προκλήθηκε από έκρηξη φορτηγού που διέσχιζε τη γέφυρα και καθορίστηκε η διαδρομή του φορτηγού, το οποίο ξεκίνησε από τη Βουλγαρία, πέρασε από τη Γεωργία, την Αρμενία, τη Βόρεια Οσετία και το Κρασνοντάρ στη νότια Ρωσία.

«Τα στοιχεία από την ιατροδικαστική έκθεση και άλλους εμπειρογνώμονες, καθώς και οι επιχειρησιακές πληροφορίες, δείχνουν ότι η έκρηξη στις 8 Οκτωβρίου ήταν μια τρομοκρατική ενέργεια, μια επίθεση με στόχο την καταστροφή αμάχων και ζωτικής σημασίας υποδομών της Ρωσίας.

Είναι προφανές ότι οι οργανωτές και οι εκτελεστές της επίθεσης είναι οι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες», δήλωσε ο Πούτιν στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Και πρόσθεσε ότι το καθεστώς του Κιέβου χρησιμοποιεί τρομοκρατικές μεθόδους εδώ και πολύ καιρό.

«Δολοφονίες δημοσίων προσώπων, δημοσιογράφων, επιστημόνων, τόσο στην Ουκρανία όσο και στη Ρωσία. Τρομοκρατικοί βομβαρδισμοί πόλεων στο Ντονμπάς, που συνεχίζονται για πάνω από 8 χρόνια. Και πράξεις πυρηνικής τρομοκρατίας – εννοώ τις επιθέσεις πυραύλων-πυροβολικού στον πυρηνικό σταθμό Ζαπορίζια», ανέφερε ο Πούτιν.

Με την ευκαιρία αυτή, ο Πούτιν προειδοποίησε ότι «αν συνεχιστούν οι προσπάθειες για δολοφονίες στο έδαφός μας, η απάντηση της Ρωσίας θα είναι σκληρή και από άποψη κλίμακας θα αντιστοιχεί στο επίπεδο της απειλής που δημιουργείται για τη Ρωσική Ομοσπονδία». 

Και πρόσθεσε ότι τα χθεσινά μαζικά ρωσικά πλήγματα με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στο έδαφος της Ουκρανίας είναι ως απάντηση στην επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας.

Σύμφωνα με την Ουκρανία, η χώρα χτυπήθηκε με τουλάχιστον 85 πυραύλους.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις