Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022

Ο φιλικός σας «Pfizerman»: Η ανατριχιαστική συνεργασία της Pfizer με την Marvel


 Δημιούργησαν ένα κόμικ που παροτρύνει τους ανθρώπους να κάνουν το εμβόλιο κατά του Covid για να γίνουν «καθημερινοί ήρωες»

Pfizer – Marvel: Ακριβώς όπως οι Εκδικητές έχουν επανειλημμένα κρατήσει τον κόσμο ασφαλή από τoν Ultron, οι άνθρωποι πρέπει να προστατεύσουν τον

εαυτό τους κάνοντας (ξανά) τον ενισχυτικό εμβολιασμό τους για τον κορωνοϊό.

Αυτό είναι το μήνυμα που προσπαθούν να περάσουν η Pfizer και η BioNTech σε ένα νέο προσαρμοσμένο κόμικ, μέσα από τη συνεργασία της με την Marvel. Οι εταιρείες αποκάλυψαν αυτό το «έργο» την Τρίτη (4/10).

«Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με τη Marvel, η οποία είναι εδραιωμένη στην παγκόσμια κουλτούρα και ψυχαγωγία, για να υπενθυμίσουμε στους ανθρώπους τις ενέργειες που μπορεί να κάνει ο καθένας για να προστατεύσει τον εαυτό του, παρόμοια με τον τρόπο που οι Εκδικητές προστατεύουν την κοινότητά τους και τον κόσμο ολόκληρο», δήλωσε εκπρόσωπος της Pfizer.

Το νέο κόμικ, με τίτλο “Everyday Heroes”, αντιπροσωπεύει την Pfizer που δραστηριοποιείται στο μάρκετινγκ. Τα εμβόλια κατά του COVID σχεδιάστηκαν να στραφούν στην ιδιωτική εμπορική αγορά αφού η κυβέρνηση των ΗΠΑ απέτυχε να εξασφαλίσει πρόσθετη χρηματοδότηση από το Κογκρέσο. Όπως είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, η Pfizer μπορεί να γίνει «ακόμη πιο ανταγωνιστική» και οι εμπορικές της δεξιότητες να «ταιριάξουν ακόμη καλύτερα» σε μια ανοιχτή αγορά από ό,τι σε ένα μοντέλο κρατικών συμβάσεων.

Η Pfizer κυκλοφόρησε μια ιστορία με θέμα τη Marvel για να εξηγήσει πώς λειτουργεί το εμβόλιο της για τον Covid. Διαθέτει έναν παππού και την οικογένειά του που κάνουν εμβόλιο Covid (κάτω), τους Avengers που αντιπροσωπεύουν τα εμβόλια Covid (μέση) και Ironman (με κόκκινο, φαίνεται παραπάνω) που αντιπροσωπεύει το νέο εμβόλιο Covid και τον Ultron (πάνω αριστερά) που αντιπροσωπεύει Η εξέλιξη του Covid

Η δημοσίευση αυτού του κόμικ, έρχεται εν μέσω μιας αργής διάθεσης των ενισχυτών εμβολίων κατά της Omicron τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη, καθώς η πλειοψηφία του κόσμου φαίνεται πως δεν επιθυμεί πλέον να εμβολιαστεί.

Από τις 28 Σεπτεμβρίου μέχρι και σήμερα, 7,6 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ έλαβαν μια ενημερωμένη αναμνηστική δόση, σχεδόν ένα μήνα από τότε που το FDA έδωσε το πράσινο φως για τις για δισθενείς ενέσεις που στοχεύουν την μετάλλαξη Omicron.

Στην ΕΕ, οι εβδομαδιαίες δόσεις εμβολίων που χορηγήθηκαν κυμαίνονταν από περίπου 1 εκατομμύριο έως 1,4 εκατομμύρια τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το Reuters, επικαλούμενο στοιχεία από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων.

Η ιστορία του συγκεκριμένου κόμικ λοιπόν εξελίσσεται καθώς ο εχθρικός Ultron – ο οποίος χρησιμοποιείται για να αναπαραστήσει τον COVID – επανήλθε ξανά και εξελίχθηκε, όπως ακριβώς ο κορωνοϊός εξελίχθηκε σε νέες μεταλλάξεις. Καθώς οι υπερήρωες πολεμούν τον Ultron λίγα τετράγωνα πιο πέρα, ένας παππούς και η οικογένειά του περιμένουν να κάνουν τα εμβόλιά τους για τον COVID σε μια κλινική.

Ο ηλικιωμένος περιγράφει στο εγγόνι του πώς οι Εκδικητές βασίστηκαν σε νέες τεχνολογίες για να πολεμήσουν τον Ultron την πρώτη φορά. Καθώς ο κακός συνεχίζει να εξελίσσεται και να επιστρέφει με μεγαλύτερη δύναμη, οι Εκδικητές «συνεχίζουν να προσαρμόζονται και να αντεπιτίθενται» για να τον νικήσουν, λέει ο παππούς, κάνοντας ουσιαστικά μια σαφή αναφορά στον τρόπο ενημέρωσης και εξέλιξης των εμβολίων κατά του COVID.

Το κόμικ τελειώνει με τον παππού να χαμογελά αφού έλαβε το ενημερωμένο αναμνηστικό του εμβόλιο, με τους Εκδικητές στο βάθος να επευφημούνται από τα πλήθη

Σε κάποιο σημείο της μάχης, ο Iron Man χρησιμοποιεί ένα «ιονισμένο ενεργειακό κανόνι» και ο Ultron εξαφανίζεται. Η πλοκή αφήνει την πόρτα ανοιχτή σε πιθανά επόμενα κεφάλαια, αλλά δεν είναι σαφές αν θα υπάρξει συνέχεια στο συγκεκριμένοκόμικ ή πόσο θα διαρκέσει.

Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ο παππούς εργαζόταν σε μια εταιρεία που βοηθά να καθαρίσει το χάος μετά από τις περιπέτειες των υπερήρωων. «Έτσι ξέρω ότι μπορούμε να αντεπιτεθούμε ακόμη και σε σκληρούς, συνεχώς εξελισσόμενους εχθρούς, αν είστε πρόθυμοι να προσαρμοστείτε, να αντεπιτεθείτε και να λάβετε μέτρα για να προστατεύσετε τον εαυτό σας», λέει ο παππούς.

Στο επόμενο καρέ, προσθέτει ο πατέρας, «και αυτό ακριβώς κάνουμε σήμερα», με μια αφίσα της Pfizer κρεμασμένη στον τοίχο στο βάθος.

Η ιστορία τελειώνει με μια τελετουργική σκηνή με τους Εκδικητές και την οικογένεια να φοράνε επιδέσμους στα αριστερά τους χέρια, υποδεικνύοντας ότι έχουν κάνει το εμβόλιο.

Εκτός από τις σκηνές με υπερήρωες, η Pfizer και η BioNTech πρόσθεσαν μια σελίδα με «καθημερινούς ήρωες» τόσο πριν όσο και μετά την συγκεκριμένη ιστορία για να απεικονίσουν ανθρώπους διαφορετικών επαγγελμάτων.

«Τι τους κάνει καθημερινούς ήρωες; Ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να βοηθήσουν στην άμυνα ενάντια στον COVID-19» αναγράφεται σε κάποιο σημείο.

«Εμβολιαστείτε! Μείνετε ασφαλείς με το πιο πρόσφατο ενισχυτικό εμβόλιο για εσάς και γίνετε ένας καθημερινός ήρωας», αναφέρει ένα banner, συνοδευόμενο από έναν σαρώσιμο κωδικό QR που περιέχει πληροφορίες εμβολιασμού κατά του COVID από την Pfizer.

Σχόλιο Prime News: Και πάνω που λες ότι τα πράγματα δεν γίνεται να καταλήξουν πιο ανατριχιαστικά, έρχεται μια τέτοια συνεργασία για να σε αποστομώσει…

Ο Ultron μάχεται με τους Avengers, που αντιπροσωπεύουν τα εμβόλια Covid της Pfizer. Στην αρχή αγωνίζονται να τον νικήσουν

Αλλά μετά ο Iron Man επιστρέφει με ένα κανόνι ιόντων και εκτοξεύει τον Ultron πίσω στο διάστημα. Το κανόνι αντικατοπτρίζει το ενημερωμένο δισθενές ενισχυτικό τρύπημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις