Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Πώς η Ρωσία «τύφλωσε» τις ουκρανικές δυνάμεις διαλύοντας το δίκτυο ηλεκτροδότησης & το δορυφορικό σύστημα «Starlink»

 Κίεβο: «Χάσαμε το 30% της ενεργειακής υποδομή μας από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς»

Η Ρωσία τις τελευταίες ημέρες έχει καταφέρει να «τυφλώσει» τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις χτυπώντας με στρατηγικό σχεδιασμό τις ενεργειακές

υποδομές και τους δορυφόρους του συστήματος «Starlink» του Έλον Μασκ.

Περίπου το 30% της ενεργειακής υποδομής της Ουκρανίας επλήγη από τα ρωσικά αντίποινα μέσα σε δύο ημέρες (από τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου),όπως αποκάλυψε ο Ουκρανός υπουργός Ενέργειας Herman Halushchenko.

Έτσι, στις περιοχές Vinnitsa και Ντνίπρο καθιερώθηκε καθεστώς συνολικής εξοικονόμησης ενέργειας.

Αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται κυλιόμενες διακοπές ρεύματος σε τουλάχιστον δέκα περιφέρειες: Lviv, Ternopil, Ivano-Frankivsk, Khmelnitsky, Vinnitsa, Cherkasy, Kiev, Poltava, Sumy και Kharkov.

To γεγονός αυτό αλλά και ότι οι Ρώσοι έπληξαν του δορυφόρους του συστήματος «Starlink» του Έλον Μασκ, έχει οδηγήσει σε σημαντική επιβράδυνση των ουκρανικών στρατιωτικών επιχειρήσεων σχεδόν σε όλα τα μέτωπα.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν χάσει μεγάλο μέρος των επικοινωνιών τους ενώ δεν μπορούν να λάβουν έγκαιρα πληροφορίες από την Δύση για την θέση των ρωσικών δυνάμεων ανά πάσα στιγμή όπως έκαναν πριν.

Οι μαζικές βολές πυροβόλων λέιζερ που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην συνοριακή πόλη Μπέλγκοροντ, που βρίσκεται σε απόσταση 70 χλμ. από το Χάρκοβο αλλά και σε άλλες περιοχές της Ρωσίας και προέρχονταν από το σύστημα Peresvet χρησιμοποιήθηκαν κατά των δορυφόρων του συστήματος «Starlink» του Έλον Μασκ «τυφλώνοντας» τις ουκρανικές δυνάμεις υποχρεώνοντας τες σε μεγάλες απώλειες.

Οι βολές λέιζερ χτυπούσαν τους δορυφόρους του συστήματος «Starlink» αφού  κατάλαβαν οι Ρώσοι ότι μπορούν να τους πλήξουν καθώς είναι ιδιωτικοί χωρίς να έχουν διπλωματικά προβλήματα, ενώ  δεν έχουν χτυπήσει κρατικούς δορυφόρους (δηλαδή, βρετανικούς, γαλλικούς, αμερικανικούς, ισραηλινούς) το οποίο εύκολα μπορούν να κάνουν.

Σε ότι αφορά την ηλεκτροδότηση χωρίς αυτήν ή με μεγάλη έλλειψή της, οι Ουκρανοί δυσκολεύονται και στην μεταφορά στρατευμάτων και εφοδίων στην πρώτη γραμμή καθώς οι σιδηρόδρομοί τους λειτουργούν με ηλεκτροκίνηση.

Το βίντεο που ακολουθεί είναι από το πρώτο «κύμα» βομβαρδισμού εργοστασίων ηλεκτρικής ενέργειας από τους Ρώσους προ τεσσάρων εβδομάδων μετά την κατάληψη του Ιζίουμ και τους Κουπιάνσκ από τους Ουκρανούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις