Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Tο CDC δεν θα δώσει στη δημοσιότητα την αξιολόγηση για καρδιακές φλεγμονές μετά τον εμβολιασμό


 Η άρνηση της δημοσιοποίησης των δεδομένων εγείρει ανησυχίες σχετικά με τη διαφάνεια, σύμφωνα με την Μπάρμπαρα Λο Φίσερ, συνιδρύτρια και πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Πληροφόρησης για τον Εμβολιασμό

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) δεν θα δημοσιεύσουν την αξιολόγηση της καρδιακής φλεγμονής μετά τον εμβολιασμό κατά της COVID-19.

Το CDC έχει πραγματοποιήσει περιλήψεις εκθέσεων που αφορούν μυοκαρδίτιδα μετά τον εμβολιασμό, μια μορφή φλεγμονής της καρδιάς, οι οποίες υποβλήθηκαν στο Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Συμβάντων Εμβολιασμού.

Αλλά ο οργανισμός λέει ότι ο ομοσπονδιακός νόμος τον εμποδίζει να δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα.

Οι περιλήψεις «θεωρούνται ιατρικά αρχεία τα οποία αποκρύπτονται πλήρως από τη δημοσιοποίηση», δήλωσε το CDC σε πρόσφατη επιστολή του, απαντώντας σε αίτημα FOIA (Νόμου περί Ελευθερίας της Πληροφόρησης).

Μία από τις εξαιρέσεις του νόμου αναφέρει ότι οι υπηρεσίες μπορούν να αποκρύπτουν υλικό που «εξαιρείται ειδικά από τη δημοσιοποίηση με νόμο, εάν ο εν λόγω νόμος (i) απαιτεί τα θέματα να αποκρύπτονται από το κοινό κατά τρόπο που να μην αφήνει καμία διακριτική ευχέρεια επί του θέματος- ή (ii) θεσπίζει συγκεκριμένα κριτήρια για την απόκρυψη ή αναφέρεται σε συγκεκριμένους τύπους θεμάτων που πρέπει να αποκρύπτονται- και (Β) εάν έχει θεσπιστεί μετά την ημερομηνία θέσπισης του νόμου OPEN FOIA Act του 2009, παραπέμπει ειδικά στην παρούσα παράγραφο».

Το CDC επισήμανε τον νόμο για την Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας, ο οποίος θεσπίστηκε το 1944, και αναφέρει ότι οι εκθέσεις τραυματισμών από εμβόλια και άλλες πληροφορίες που ενδέχεται να ταυτοποιούν ένα πρόσωπο δεν πρέπει να διατίθενται σε κανένα πρόσωπο εκτός από το πρόσωπο που έλαβε το εμβόλιο ή τον νόμιμο εκπρόσωπο του εν λόγω προσώπου.

 


Οι ζητούμενες πληροφορίες είναι διαθέσιμες μέσω του ιστότοπου του CDC χωρίς λεπτομέρειες που θα μπορούσαν να ταυτοποιήσουν τους ασθενείς, δήλωσε επίσης ο οργανισμός.

Το CDC δήλωσε ότι δεν έχει επίσημο ορισμό της “περίληψης”, αλλά ότι εννοεί τη διαδικασία εξέτασης ιατρικών αρχείων, συμπεριλαμβανομένων των εκθέσεων αυτοψίας και των πιστοποιητικών θανάτου, και την καταγραφή δεδομένων σε μια βάση δεδομένων. «Σημειώστε ότι αυτός ο ορισμός σημαίνει ότι οποιαδήποτε δεδομένα που έχουν αφαιρεθεί, επειδή προέρχονται από ιατρικά αρχεία, θεωρούνται επίσης ιατρικά αρχεία», δήλωσε ένας υπεύθυνος αρχείων του CDC.

«Συγκάλυψη»

Η άρνηση της δημοσιοποίησης των δεδομένων εγείρει ανησυχίες σχετικά με τη διαφάνεια, σύμφωνα με την Μπάρμπαρα Λο Φίσερ, συνιδρύτρια και πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Πληροφόρησης για τον Εμβολιασμό.

«Η πεισματική άρνηση των αξιωματούχων που ηγούνται των ομοσπονδιακών υπηρεσιών υγείας που είναι υπεύθυνοι για την προστασία της δημόσιας υγείας να ξεκαθαρίσουν στους Αμερικανούς τι γνωρίζουν για τους κινδύνους του εμβολίου COVID είναι εκπληκτική», δήλωσε η Φίσερ.

Η ίδια σημείωσε ότι το CDC έχει χρηματοδοτήσει συστήματα ηλεκτρονικών ιατρικών φακέλων που συλλέγουν προσωπικές πληροφορίες για την υγεία και ότι η υπηρεσία μοιράζεται τα δεδομένα με έναν αριθμό τρίτων, όπως εργολάβους και ερευνητές.

«Ωστόσο, οι αξιωματούχοι του CDC ισχυρίζονται ότι δεν μπορούν να δημοσιεύσουν απροσδιόριστες πληροφορίες περίληψης που έχουν επιμεληθεί από τα ιατρικά αρχεία ατόμων, τα οποία έχουν υποστεί μυοκαρδίτιδα ή έχουν πεθάνει μετά από ενέσεις COVID; Αυτό μοιάζει και ακούγεται σαν συγκάλυψη των πραγματικών κινδύνων των εμβολίων COVID», δήλωσε η Φίσερ.

Η Φίσερ κάλεσε το Κογκρέσο να διερευνήσει αυτό που περιέγραψε ως «την ενοχλητική έλλειψη διαφάνειας εκ μέρους των υπαλλήλων της ομοσπονδιακής υπηρεσίας, οι οποίοι χορήγησαν στους κατασκευαστές εμβολίων COVID άδεια επείγουσας χρήσης (EUA) για την ευρεία διανομή των εμβολίων τον Δεκέμβριο του 2020 και έκτοτε συνέστησαν και προώθησαν επιθετικά τα εμβόλια για υποχρεωτική χρήση».

Αρχική απάντηση

Σε απάντηση σε ξεχωριστό αίτημα FOIA, το CDC δήλωσε αρχικά ότι δεν πραγματοποίησε καμία περίληψη ή δεν παρήγαγε καμία έκθεση σχετικά με τη μυοκαρδίτιδα μετά τον εμβολιασμό. Το εν λόγω αίτημα αφορούσε εκθέσεις μεταξύ 2 Απριλίου 2021 και 2 Οκτωβρίου 2021.

Ο οργανισμός δήλωσε επίσης ψευδώς ότι δεν ήταν γνωστή η σχέση μεταξύ της μυοκαρδίτιδας και των mRNA εμβολίων COVID-19 κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Μια πιθανή σύνδεση μεταξύ αυτών των εμβολίων, που παρασκευάζονται από την Pfizer και τη Moderna, έγινε γνωστή στις αρχές του 2021. Πολλοί εμπειρογνώμονες αναγνωρίζουν τώρα ότι η σύνδεση είναι πιθανή ή σίγουρα αιτιώδης.

Το CDC εξέδωσε αργότερα διόρθωση σχετικά με τον ψευδή ισχυρισμό, καθώς και τον ισχυρισμό ότι ο οργανισμός άρχισε να εκτελεί ένα είδος εξόρυξης δεδομένων στα δεδομένα VAERS ήδη από τον Φεβρουάριο του 2021.

Το CDC ανέφερε στη διόρθωσή του ότι η εξαγωγή στοιχείων για τη μυοκαρδίτιδα άρχισε να πραγματοποιείται τον Μάιο του 2021.

Έχοντας ενημερωθεί ότι η απάντησή του ήταν ψευδής και ζητώντας να κάνει νέα έρευνα, το γραφείο αρχείων δεν απάντησε.

Έχουν ασκηθεί προσφυγές σε εκείνη την περίπτωση και μετά την πιο πρόσφατη απάντηση που παρακρατούσε τα αρχεία.

Η Δρ. Ροσέλ Ουαλένσκι, διευθύντρια του CDC, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου τον Απρίλιο του 2021 ότι η υπηρεσία δεν είχε εντοπίσει σύνδεση μεταξύ των εμβολίων και της μυοκαρδίτιδας. Η βάση αυτής της δήλωσης παραμένει ασαφής.

Μέρος του μοτίβου

Η άρνηση παροχής των περιλήψεων για τη μυοκαρδίτιδα αποτελεί μέρος ενός μοτίβου με το CDC και τον εταίρο του, τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Το CDC δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει τα αποτελέσματα της εξόρυξης δεδομένων, στον γερουσιαστή Ρον Τζόνσον (R-Wis.) ή σε έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό με την ονομασία Children’s Health Defense. Ο οργανισμός αρνήθηκε επίσης να παράσχει αποτελέσματα από ένα διαφορετικό σύστημα παρακολούθησης, το V-safe, σε ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ονομάζεται Informed Consent Action Network, ο οποίος στη συνέχεια μήνυσε τον οργανισμό και μόλις πρόσφατα έλαβε την πρώτη παρτίδα δεδομένων.

Εν τω μεταξύ, ο FDA αρνήθηκε να δημοσιεύσει τα αποτελέσματα ενός διαφορετικού τύπου ανάλυσης των δεδομένων VAERS, ισχυριζόμενος ότι δεν μπορεί να διαχωρίσει τα αποτελέσματα από τις προστατευόμενες εσωτερικές επικοινωνίες. Ο οργανισμός αποκρύπτει επίσης τις αυτοψίες που διενεργήθηκαν σε άτομα που πέθαναν μετά τη χορήγηση εμβολίων COVID-19, επικαλούμενος εξαιρέσεις που προβλέπονται στο νόμο περί ελευθερίας της πληροφόρησης.

Μαζί με τον Τζόνσον, αρκετοί άλλοι νομοθέτες πιέζουν τουλάχιστον μία από τις υπηρεσίες να δημοσιεύσει τα δεδομένα, υποστηρίζοντας ότι η παράλειψη αυτή είναι παράνομη.

ΠΗΓΗ https://primenews.press/to-cdc-den-tha-dosei-sti-dimosiotita-tin-axiologisi-gia-kardiakes-flegmones-meta-ton-emvoliasmo/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις