Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

«Θηλιά» στην Ελλάδα: Xωρίς αντίδραση της κυβέρνησης Μητσοτάκη η Τουρκία επέκτεινε την AOZ της μέχρι και τα Επτάνησα

 Tουρκοποιoύν μία θαλάσσια έκταση 6 ν.μ εκτός των ακτών Ρόδου, Καρπάθου και Κρήτης

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, χωρίς να συναντήσει την παραμικρή αντίσταση από την Αθήνα ή από τις εμφανιζόμενες ως σύμμαχες χώρες,

ΗΠΑ και Γαλλία, υπέγραψε την απόκτηση του ελέγχου από την Τουρκία της λιβυκής ΑΟΖ δημιουργώντας έναν ενιαίο θαλάσσιο χώρο που ξεκινά από την Αλεξαδρέττα και τελειώνει λίγο έξω από τη Σικελία!

 

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως πριν από λίγο το μη αναγνωρισμένο Κοινοβούλιο της Βεγγάζης ανακοίνωσε πως απορρίπτει τη συμφωνία Τρίπολης με Άγκυρα για ΑΟΖ.

Όμως, δεν έχει καμία πολιτική αξία η ανακοίνωση του Λιβυκού κοινοβουλίου, γιατί δυστυχώς δεν αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ ως κυβέρνηση.

Όπως έχουμε ήδη γράψει πρόκειται για μια «θηλιά» που αν δεν σπάσει «επί τόπου» θα πνίξει όχι μόνο τα ελληνικά οικονομικά συμφέροντα αλλά γεωστρατηγικά και την ίδια τη χώρα αφού τουρκοποιεί μία θαλάσσια έκταση 6 ν.μ εκτός των ακτών Ρόδου, Καρπάθου και Κρήτης, καταπίνει το σύμπλεγμα Καστελόριζου και περισφίγγει Κρήτη, Πελοπόννησο και Επτάνησα μέχρι την ιταλική ΑΟΖ.

Συγκεκριμένα ο Μ.Τσαβούσογλου κατά την επίσημη επίσκεψη στη Λιβύη, υπέγραψε συμφωνία με την κυβέρνηση της Λιβύης για τους υδρογονάθρακες όπως ενημέρωσε ο ίδιος ο Τούρκος ΥΠΕΞ στο Twitter του.

«Συζητήσαμε τα βήματα προς μια πολιτική λύση και τις σχέσεις μας με τον πρωθυπουργό Ντιμπέιμπα. Υπογράψαμε Μνημόνια Συναντίληψης στους τομείς των Υδρογονανθράκων και του Πρωτοκόλλου» γνωστοποίησε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

.

Δείτε την ανάρτηση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις