Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Γραμματέας Δικαστικών Επιμελητών: «Παράνομη εισβολή στο σπίτι της Ι.Κολοβού αλλά… νόμιμα της το παίρνουν»! Το πρόβλημά μας είναι οι διαδικασίες και όχι ότι αφήνουν άστεγη μία χαμηλοσυνταξιούχο για ένα χρέος 15.000 ευρώ!


 Oι ανάλγητες εικόνες με τον δικαστικό κλητήρα και τους αστυνομικούς να κάνουν σμπαράλια την πόρτα του διαμερίσματος της Ιωάννας Κολοβού για να την πετάξουν έξω από το μοναδικό της σπίτι χρησιμοποιώντας μάλιστα… ηλεκτρικό πριόνι, ήταν μία «γροθιά στο στομάχι» για όλους τους Έλληνες καθώς συνειδητοποίησαν ότι πολύ εύκολα μπορούν όλοι να βρεθούν στην ίδια θέση.

Κι όλα αυτά για ένα χρέος 15.000 ευρώ που μένει να εξεταστεί και πως δημιουργήθηκε.

Η Ν. Μπρουζούκη, η γραμματέας των Δικαστικών Επιμελητών, είπε ότι αυτή η συμπεριφορά που είδε το φως της δημοσιότητας δεν συνάδει με το επάγγελμα του δικαστικού επιμελητή καθώς όπως «κακώς έσπασαν την πόρτα και κακώς δεν την άφησαν να πάρει ό,τι πράγματα ήθελε».

Όπως εξήγησε η γραμματέας των Δικαστικών Επιμελητών, μιλώντας στο OPEN, «μπαίνουμε στα σπίτια νόμιμα». Η απομάκρυνση ενός ατόμου από το σπίτι του που το έχει χάσει σε πλειστηριασμό γίνεται σύμφωνα με συγκεκριμένους κανόνες και όχι όπως κατέδειξαν τα βίντεο και οι φωτογραφίες από την τραμπούκικη έφοδο που έγινε στο σπίτι της Ιωάννας Κολοβού.

Εάν το σπίτι είναι κλειστό ή ο προηγούμενος ιδιοκτήτης δεν θέλει να βγει, πρέπει να υπάρχει κλειδαράς ο οποίος θα ανοίξει την πόρτα. Δεν σπάνε την πόρτα για να μπουν μέσα οι δικαστικοί επιμελητές.

Παράλληλα η γραμματέας των Δικαστικών Επιμελητών δήλωσε ότι κακώς δεν επέτρεπαν στην Ιωάννα Κολοβού να πάρει τα πράγματά της καθώς όπως είπε η αποβολή γίνεται από τα διαμέρισμα. Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης μπορεί να πάρει ό,τι θέλει από τα προσωπικά του και όλα  τα κινητά αντικείμενα που βρίσκονται στο σπίτι.

Εν ολίγοις, δεν ήταν νόμιμη η εισβολή στο σπίτι της δημοσιογράφου αλλά… νόμιμα θα της το πάρουν.

Το πρόβλημά μας είναι οι διαδικασίες και όχι η ουσία. Το ότι μία χαμηλοσυνταξιούχος γυναίκα έχει μείνει άστεγη δεν μας ενδιαφέρει είναι νόμιμο άλλωστε…

Aπό το χθεσινό γεγονός κινδυνεύουν άπαντες…

Πόσο δίκαιο είναι να χάνει κάποιος το σπίτι του για ένα τέτοιο χρέος; Φυσικά εν συνεχεία τα σπίτια αυτά περνούν στην ιδιοκτησία κάποιων… funds τύπου… Πάτση, τα οποία τα πωλούν σε… ξένους.

Τα ΜΜΕ εντέχνως εδώ και δύο χρόνια αναφέρουν για την θεαματική αύξηση των τιμών των ακινήτων επιχειρώντας έτσι να δημιουργήσουν μία εικόνα δήθεν ευμάρεια όπου ο Έλληνας με τον… παχυλό μισθό των 700 ευρώ αγοράζει σπίτια αξίας 100.000,προφανώς βρίσκοντας λεφτά στον… αέρα.

Μόνο που αποκρύβεται πως οι 8 στους 10 αγοραστές είναι ξένοι.

Το κόλπο είναι πολύ απλό: Τα σπίτια κατάσχονται και αυτοί που τα παίρνουν τα πωλούν σε ξένους, οι οποίοι παίρνουν εύκολα δάνεια με χαμηλό επιτόκιο στις χώρες τους.

Αυτοί πάλι που τα πωλούν, τα έχουν πάρει σε τιμές εξευτελιστικές και το κυριότερο έτοιμα, αφού άλλοι ίδρωσαν για να τα κατασκευάσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις