Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

Γαλάτσι: Χειροπέδες σε 74xpovη που πήγε να πετάξει πέντε γατάκια σε κάδο σκουπιδιών – Tι αναφέρει ο άνδρας που τα έσωσε

 


Σοκ προκαλεί το νέο περιστατικό κακοποίησης ζώου, το οποίο σημειώθηκε τη νύχτα στην περιοχή του Γαλατσίου. Όλα συνέβησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας σε γειτονιά του Γαλατσίου, όταν ένας άνδρας κάλεσε την Άμεση Δράση για να καταγγείλει ότι μία γυναίκα έβαλε μέσα σε πλαστική σακούλα πέντε μικρά γατάκια και αφού έκλεισε πολύ σφιχτά την σακούλα ετοιμαζόταν να την πετάξει μέσα στον κάδο απορριμμάτων.

Η αστυνομία έφτασε άμεσα στο σημείο πιάνοντας την 74χρονη επ’ αυτοφώρω με την σακούλα στα χέρια και τα γατάκια μέσα, με μεγάλη δυσκολία στην αναπνοή, καθώς από το δέσιμο της σακούλας είχε κοπεί το οξυγόνο.

Ο γείτονας που την κατήγγειλε κατέθεσε μήνυση σε βάρος της με την γυναίκα να συλλαμβάνεται, ενώ αντιμετωπίζει κατηγορία για κακοποίηση ζώου.

«Την σταμάτησα και κάλεσα την αστυνομία»

Όπως αναφέρει άνδρας που βρέθηκε μπροστά στο γεγονός και ήταν και αυτός που κατάφερε να σώσει τη ζωή των πέντε γατιών, η γυναίκα κρατούσε μία σακούλα στο χέρι της, δεμένη, που μέσα είχε τα ζωάκια.

«Τα πήγαινε στον κάδο. Την σταμάτησα και κάλεσα την αστυνομία. Έφυγε από το σημείο και την ακολούθησα μέχρι την Κυψέλη που ήρθε και μας βρήκε τελικά το περιπολικό», αναφέρει συγκεκριμένα σε ανάρτησή του. Σύμφωνα με τον ίδιο, την κράτησαν στο Αυτόφωρο και εκείνος έδωσε κατάθεση. Στη συνέχεια, το Αστυνομικό Τμήμα Γαλατσίου τον ενημέρωσε να παραλάβει τα γατάκια και να μεταφερθούν σε κτηνίατρο ώστε να βγει γνωμάτευση για το δικαστήριο.

 


«Με ενημέρωσαν ότι θα της φάει πρόστιμο από 5.000 έως 15.000 για το καθένα. Με ενημέρωσαν επίσης ότι μετά θα αναλάβει ο Δήμος Γαλατσίου και ότι εγώ πρέπει να πάω σε μια εβδομάδα στο τμήμα να πάρω όλα τα απαραίτητα χαρτιά για να έχω εικόνα που είναι τα γατάκια», συμπληρώνει.

Τέλος, αναφέρει πως όποιος ενδιαφέρεται να τα υιοθετήσει θα μπορεί να το κάνει «μετά από μια εβδομάδα που θα με έχουν ενημερώσει κι εμένα» και «παρακαλώ όποιος ενδιαφέρεται ας μου στείλει μήνυμα».

«Σώθηκαν. Έχουν ακόμη κλειστά μάτια και ομφάλιο λώρο», γνωστοποιεί ο κ. Θοδωρής, αναφορικά με την κατάσταση των πέντε γατιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις