Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

Μάχες σώμα με σώμα σε Μπάκχμουτ και Σολεντάρ – H Mόσχα πιέζει στο Nτόνμπας και περιμένει τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ

Η Μόσχα με σωστή διαχείριση των δυνάμεών της και υπομονή θεωρεί πως θα κερδίσει τον πόλεμο

Μάχες σώμα με σώμα διεξάγονται από το πρωί στο Μπάκχμουτ καθώς οι Ρώσοι εφορμούν στα νότια,

ανατολικά και βόρεια προάστια της πόλης των εκατό χιλιάδων κατοίκων.

Οι ρωσικές δυνάμεις ανέλαβαν και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων στο σύνολο του μετώπου του Ντόνμπας με έμφαση στο Μπάκχμουτ και το Σολεντάρ, όπου οι Ουκρανοί έχουν συγκεντρώσει μία πολύ μεγάλη δύναμη τριάντα χιλιάδων ανδρών για να κρατήσουν την στρατηγικής σημασίας αμυντική γραμμή.

Οι Ρώσοι έχουν «κολλήσει» στο μέτωπο αυτό εδώ και τέσσερις μήνες αν και έχουν καταφέρει να αποκτήσουν σημαντικά προγεφυρώματα εντός του αστικού ιστού της πόλης.

 


Στη Μόσχα έχουν την πεποίθηση ότι με υπομονή και σωστή διαχείριση των νέων ρωσικών ενισχύσεων που έχουν καταφτάσει στα μέτωπα της Ουκρανίας θα μπορέσουν να διασπάσουν τις ουκρανικές αμυντικές γραμμές καθώς ήδη το Κίεβο αλλά και η Δύση έχουν διαθέσει κατά των Ρώσων ότι καλύτερο διέθεταν χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα, μιλώντας με όρους ανθρώπινου δυναμικού και οπλικών συστημάτων.

Στις ΗΠΑ ήθελαν το Κίεβο να πετύχει μία μεγάλη νίκη πριν τις ενδιάμεσες εκλογές στις 8 Νοεμβρίου αλλά αυτό δεν επιτεύχθηκε και είναι πολύ πιθανό μετά την παρέλευση των εκλογών να υπάρχει μία εντελώς διαφορετική κατάσταση στην αμερικανική πολιτική που να μην είναι συμφέρουσα για το Ουκρανούς.

Μία νίκη των Ρεπουμπλικανών μπορεί να δώσει το σήμα της παύσης παροχής στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας στο Κίεβο όχι μόνο από τις ΗΠΑ αλλά και από τις ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες ακολουθούν τους Αμερικανούς σε κάθε ενέργεια τους.

Ήδη οι Βρετανοί και οι Ιταλοί παγώνουν τα νέα πακέτα βοήθειας προς τους Ουκρανούς και αναμένουν το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις