Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

Iταλία: Tραγωδία με Eπτά νεκρούς σε συντριβή Eλικοπτέρου


 Τραγωδία στη Φότζα, στην Ιταλία, όπου βρέθηκε τελικώς μετά από τέσσερις και πλέον  ώρες ερευνών το ελικόπτερο που είχε χαθεί από τα ραντάρ, περίπου στις 11 το πρωί, ώρα Ιταλίας.

Όλοι οι επιβαίνοντες είναι νεκροί. Μεταξύ τους είναι ένα παιδί 13 ετών και ένας γιατρός.

Το ελικόπτερο βρέθηκε μεταξύ San Severo και Apricena. Αυτό ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Περιφέρειας της Απουλίας Raffaele Piemontese. Η περιοχή που βρέθηκαν τα συντρίμμια είναι το Castelpagano di Apricena, σε αγροτική περιοχή.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν τέσσερις Σλοβένοι, μέλη της ίδιας οικογένειας, που έκαναν διακοπές. Επέβαινε επίσης ένας γιατρός . Από τους επιβαίνοντες ,  οι τέσσερις είναι Σλοβένοι τουρίστες, όλοι μέλη της ίδιας οικογένειας. Μεταξύ των νεκρών είναι και ένας γιατρός της υπηρεσίας 118, ο οποίος επέστρεφε στο σπίτι του από τη βάρδιά του, στο νησί Tremiti, καθώς και οι δύο πιλότοι, Luigi Ippolito και Andrea Nardelli. Τα σωστικά συνεργεία σπεύδουν στο σημείο όπου εντοπίστηκαν τα συντρίμμια.

Το ελικόπτερο
Το ελικόπτερο ήταν της εταιρείας ‘Alidaunia’, και εκτελούσε το δρομολόγια Foggia-Vieste-Νήσος Tremiti.  Ο συναγερμός σήμανε στις 10.30, μία ώρα μετά την απογείωση από το αρχιπέλαγος της Απουλίας στις 9.20. Η τελευταία επαφή που είχε το ελικόπτερο ήταν στην περιοχή μεταξύ Apricena και San Severo, στο κάτω Gargano. Περιοχή όπου βρίσκεται σε εξέλιξη καταιγίδα.
“Ο γιατρός μόλις είχε τελειώσει τη βάρδια του και αποφάσισε να πάρει το ελικόπτερο αντί για το πλοίο λόγω δυσμενών θαλάσσιων καιρικών συνθηκών. Εδώ έχει πέσει πυκνή ομίχλη”, είπε ο Δήμαρχος του αρχιπελάγους Gargano Peppino Calabrese.  Στη συνέχεια, ο δήμαρχος διευκρίνισε ότι “η τελευταία επαφή με το αεροσκάφος ήταν στην περιοχή μεταξύ San Nicandro Garganico και San Marco in Lamis. Η κοινότητά μας είναι σε κατάσταση σοκ. Κάτι τέτοιο δεν είχε ξαναγίνει στα 30 χρόνια υπηρεσίας”, είπε.

Οι έρευνες
Πάνω από 40 στρατιώτες συμμετείχαν στην έρευνα επί τόπου, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών τμημάτων των Puglia Hunters που έφτασαν στις πιο απρόσιτες περιοχές του ακρωτηρίου Gargano, καθώς και τρία ελικόπτερα των Carabinieri που πετούσαν σε όλη την περιοχή.


Η Alidaunia είναι η εταιρεία που από τα τέλη της δεκαετίας του εβδομήντα έχει συνδέσει το Gargano με τα νησιά Tremiti και που στην Απουλία διαχειρίζεται την υπηρεσία διάσωσης για λογαριασμό της Περιφέρειας. Είναι η μόνη ιταλική εταιρεία που εκτελεί προγραμματισμένα δρομολόγια με ελικόπτερα για τη μεταφορά επιβατών, εμπορευμάτων και ταχυδρομείου, για πάνω από 26 χρόνια. Προσφέρει υπηρεσίες πολιτικής προστασίας, και διάσωσης με ελικόπτερα, καθώς και αεροπορικών ασθενοφόρων για λογαριασμό της Υπηρεσίας 118, (αντίστοιχης του ελληνικού ΕΚΑΒ 166) σε διάφορες περιοχές της Ιταλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις