Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

Λος Άντζελες: Kαπνοί σε πιλοτήριο και Kαμπίνα Aεροπλάνου

 


Οι πιλότοι κατάφεραν να προσγειώσουν με ασφάλεια το αεροσκάφος στο αεροδρόμιο της Αλμπουκέρκης

Πανικός επικράτησε σε μια πτήση της Delta από την Ατλάντα στο Λος Άντζελες, όταν καπνοί έκαναν αποπνικτική την ατμόσφαιρα στο πιλοτήριο και την καμπίνα του αεροσκάφους.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Τρίτη, με την πτήση 2846 της Delta να καταφεύγει σε αναγκαστική προσγείωση στην Αλμπουκέρκη, καθώς ξαφνικά καπνός γέμισε τόσο την καμπίνα των επιβατών όσο και το πιλοτήριο.

Το βίντεο που κατέγραψε ένας από τους επιβάτες του αεροπλάνου, σύμφωνα με τη DailyMail, δείχνει την καμπίνα να γεμίζει καπνό από το μπροστινό μέρος, με τον Γκάρι Βον να λέει ότι η ορατότητα μέσα στην καμπίνα είχε περιοριστεί τόσο που εκείνος μπορούσε να δει μόνο λίγες σειρές καθισμάτων μπροστά του. 

Από απώλεια της πίεσης λαδιού στον κινητήρα προκλήθηκε ο καπνός

Σύμφωνα με τον Βον, ο πιλότος είπε στους 193 επιβάτες ότι έχει χαθεί η πίεση λαδιού στον δεξιό κινητήρα και ότι το αεροσκάφος έχει χάσει κάθε ισχύ. Όση ώρα επικρατούσε ο πανικός, τέσσερις αεροσυνοδοί σηκώθηκαν και μοίραζαν νερό στους επιβάτες, σύμφωνα με τον Βον.

«Ήξερα ότι κάτι καταστροφικό είχε συμβεί. Όλοι έκλαιγαν, ούρλιαζαν, νόμιζαν ότι ουσιαστικά οι κινητήρες είχαν σβήσει, ότι το αεροπλάνο απλώς γλιστρούσε στον αέρα. Δεν υπήρχαν αναταράξεις, δεν υπήρχε τίποτα» λέει ο Βον.

«Ο πιλότος είχε τον απόλυτο έλεγχο του αεροπλάνου. Δεν νομίζω ότι έχασε ποτέ τον έλεγχο του αεροπλάνου. Οι άνθρωποι που ούρλιαζαν και έκλαιγαν σίγουρα νόμιζαν ότι αυτό ήταν το τέλος. Ήταν οδυνηρό στην καλύτερη περίπτωση. Συνέβη ακριβώς αυτό που βλέπουμε στις ταινίες, το ξέφρενο κλάμα και τα ουρλιαχτά» περιέγραψε ο Βον.

Τελικά, οι πιλότοι κατάφεραν να προσγειώσουν με ασφάλεια το αεροσκάφος στο αεροδρόμιο της Αλμπουκέρκης, σύμφωνα με τον ειδικό Δημοσίων Υποθέσεων της FAA, Donnell Evans. «Το πλήρωμα ήταν καταπληκτικό και έκανε τα πάντα όσο πιο ομαλά γινόταν, ενώ έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Αλμπουκέρκη» έγραψε στο Twitter ο επιβάτης της πτήσης Mason Weiner.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις