Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Τα NTOKOYMENTA που διαψεύδουν τον Κ.Μητσοτάκη - Πόρισμα "BOMBA" PEGA για υποκλοπές: Έτσι αγοράστηκε το Predator από την κυβέρνηση


 Με χρήματα της ΕΕ και μυστικά κονδύλια της ΕΥΠ συγχρηματοδοτήθηκε η αγορά του λογισμικού υποκλοπών Predator όπως αναφέρουν τα στοιχεία του φακέλου που συγκέντρωσε η Επιτροπή PEGA (η ονομασία προέρχεται από το λογισμικό παρακολούθησης Pegasus παρόμοιου με το Predator) σε Ελλάδα και Βρυξέλλες.

Όπως αποκαλύπτεται πολλοί υπουργοί είναι μπλεγμένοι στην χρηματοδότηση με άλλα λόγια έχουν βάλει τις υπογραφές τους.

Φυσικά, αυτό αποδεικνύει το άκυρο του κυβερνητικού αφηγήματος περί μη αγοράς και μη χρήσης του Predator από κυβερνητικές υπηρεσίες.

Ο Κ.Μητσοτάκης μη μπορώντας να αρνηθεί την χρήση του λογισμικού σε εκατοντάδες άτομα ανήκοντα στον πολιτικό, επιχειρηματικό και δημοσιογραφικό χώρο (αν μπορούσε θα το έκανε και αυτό) προχώρησε κατέφυγε στο τελευταίο αφήγημα που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει.

«Δεν έχουμε σχέση εμείς κάποιοι άλλοι είναι και ψάχνουμε να τους βρούμε».

Μόνο που η εισηγήτρια της PEGA Σόφι ιντ Βλεντ αρνείται τις εξηγήσεις Μητσοτάκη ως μη πειστικές.

«Ξέρουμε ότι τα κακόβουλα λογισμικά παρακολούθησης πωλούνται κυρίως σε κυβερνήσεις. Και σε ιδιώτες, αλλά θα πρέπει να είναι πάρα πολύ πλούσιοι, δισεκατομμυριούχοι. Ποιος θα είχε αυτό το κίνητρο να δώσει αυτά τα χρήματα;

«Κι έπειτα ξέρουμε ότι κάποια από τα πρόσωπα ήταν ήδη υπό παρακολούθηση της ΕΥΠ. Είναι σύμπτωση;», συμπλήρωσε.

Με απλά λόγια για την αγορά του απαιτούνται πολλά χρήματα που κανένας ιδιώτης δεν θα μπορούσε να διαθέσει.

Μία κυβέρνηση όμως ναι, ειδικά αν είναι κυβέρνηση κράτους της ΕΕ. Κι αυτό γιατί έχει πρόσβαση σε σχετικά ευρωπαϊκά κονδύλια και γιατί διαθέτει όπως όλες οι κυβερνήσεις μυστικά κονδύλια για τις υπηρεσίες της.

Τι σημαίνει μυστικά κονδύλια; Δεν είναι θέμα πόθεν έσχες…  Σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να δώσει λόγο σε κανέναν ως προς το που διατέθηκαν.

Όλα ξεκίνησαν το 2020 και ενώ άρχιζε ο βασανιστικός εγκλεισμός των Ελλήνων στα σπίτια τους επ’ αφορμή του COVID-19.

Τότε η κυβέρνηση έλαβε δύο αποφάσεις προκειμένου να ελέγξει την διογκούμενη δυσφορία, τους πολιτικούς αντιπάλους, τα media και πιθανές κινήσεις των ενόπλων δυνάμεων που αν και ελέγχονταν απόλυτα λόγω της ηγεσίας αλλά εντούτοις υπήρχαν υπόνοιες για τα μεσαία και χαμηλά κλιμάκια.

Δεν είναι τυχαίο ότι για παρακολουθήσεις τουλάχιστον επτά ή οκτώ πολιτικών από την ΕΥΠ και όχι μόνο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, κάνει λόγο και η «Καθημερινή».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι συγκεκριμένες παρακολουθήσεις, μέσω νόμιμης επισύνδεσης, για να διαπιστωθούν θα πρέπει να γίνει αναδρομική έρευνα επί των διατάξεων άρσης απορρήτου της Υπηρεσίας.

Τα έγγραφα που δημοσιεύονται κατωτέρω δείχνουν την απόφαση που αφορούσε την εταιρεία Palantir, μια εταιρεία πρώην στελεχών της CIA, στην οποία δόθηκαν όλα τα στοιχεία των Ελλήνων προκειμένου να εκτιμηθούν οι αντιδράσεις τους, και η δεύτερη απόφαση αφορά την ανάγκη προμήθειας προηγμένου λογισμικού παρακολουθήσεων, κινητών, data, data υπολογιστών και λοιπά.

Η δεύτερη προσπάθεια αφορούσε το λογισμικό που διαχειρίστηκε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης που είναι και ο υπουργός που το προμηθεύτηκε σε μία προμήθεια ύψους 40 εκατ.ευρώ και μέσα σε αυτή περιλαμβάνονταν το Ρredator με υπογραφή βέβαια του αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ Θ.Σκυλακάκη, αλλά μέσα από το αρχικό πρόγραμμα-κέλυφος που έτρεξε το Ψηφιακής Διακυβέρνησης και μάλιστα με χρηματοδότηση και από το ΕΣΠΑ.

Η εγκατάσταση έγινε στην οδό Γραβιάς 4, που θα ήταν το υποκατάστημα για κυβερνοπόλεμο της ΕΥΠ αν και ουδέποτε δεν λειτούργησε επίσημα έτσι αλλά αντίθετα εγκαταστάθηκαν υπηρεσίες παρακολουθήσεως και σε συνεργασία με τους Ισραηλινούς ιδιοκτήτες.

  • «Νόμιμες» ή για να είμαστε ακριβέστεροι, νομότυπες «επίσημες» επισυνδέσεις δηλαδή οργανικές παρακολουθήσεις της ΕΥΠ
  • Χρήση spyware Predator, επίσης από την ΕΥΠ. Και ας λένε ότι δεν έχει αγοράσει η ΕΥΠ το Predator. Η ΕΥΠ με τα μυστικά κονδύλια, έχει αγοράσει και το Predator και άλλα τουλάχιστον δύο συστήματα παρακολουθήσεων. Κατ’αρχήν λόγω λόγω κόστους αγοράς είναι αδύνατον να το είχε προμηθευτεί ιδιώτης. Υπάρχει μία εγκατάσταση της ΕΥΠ δίπλα στην ΣΔΑΜ στην Αγία Παρασκευή και εκεί γίνονται όλα τα «βρώμικα» κόλπα. Πώς λειτουργούσε -και λειτουργεί- το Predator: Έβαζαν ως «δόλωμα» ειδήσεις πλαστών ιστοσελίδων με ελαφρά παραποιημένα domain, όπως του pronews.gr.com, ο χρήστης πατούσε επάνω στο link που του έστελναν και αυτομάτως χωρίς να το καταλάβει, επέτρεπε την είσοδο του Predator στο κινητό του!
  • Mε εγκατάσταση σύνδεσης-καθρέφτη μέσα στο κινητό του χρήστη! Με την σύνδεση ενός δεύτερου αριθμού μπορούσαν να μπαίνουν οριζοντίως όχι μόνο στις εφαρμογές, αλλά και σε όλες τις λειτουργίες του κινητού.

Αυτές είναι οι αποφάσεις:

Η απόφαση σκοπιμότητας

Η απόφαση προμήθειας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις