Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

O παραλογισμός στην Eξουσία: «Αν EIXE Tεθεί υπό παρακολούθηση ο ΥΠΕΞ τότε πρόκειται περί κατασκοπίας»! Τι είπε ο Γ.Οικονόμου


 Σε μία απίστευτη δήλωση προχώρησε πριν από λίγο η «φωνή» του πρωθυπουργού, ο Γιάννης Οικονόμους ο οποίος είπε πως αν ευσταθούν οι αποκαλύψεις του Documento «τότε έχουμε υπόθεση κατασκοπείας κατά του ίδιου του πρωθυπουργού»!

«Εάν οι αποκαλύψεις του Documentο και η λίστα του Βαξεβάνη ευσταθούν, αν έχει φτάσει στο σημείο να παρακολουθείται ο υπουργός Εξωτερικών, τότε μιλάμε για υποθέσεις κατασκοπείας. Εάν έχουμε φτάσει στο σημείο να παρακολουθούνται με Predator, στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, κατά τη λογική του Σπίρτζη, παρακολουθείται ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Αυτές είναι οι πραγματικές διαστάσεις» ισχυρίστηκε ο Γιάννης Οικονόμου κατά την επιχείρηση να παρουσιάσει ως θύμα τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με λίγα λόγια στην κυβέρνηση αλλάζουν τακτική και τώρα θέλουν να εμφανιστούν και οι ίδιοι ως… θύματα κατασκοπείας από κάποια… αφανή κέντρα.

Αφού είδαν πως με την επίκληση του «απορρήτου» δεν μπορούν να αποφύγουν τις συνέπειες για τον πρωθυπουργό από το σκάνδαλο-κακούργημα των υποκλοπών καταφεύγουν σε μία πιο «extreme» λύση.

«Είμαστε και εμείς θύματα των παρακολουθήσεων» είναι το νέο αφήγημα.

«Δεν υπάρχει κανένα τεκμήριο. Επικαλούντο πηγές που διέθεσαν τα στοιχεία σε εκείνους που τα παρουσιάζουν. Και θυμίζει κάτι απ’ αυτό με κάποιους που φορούσαν κουκούλες»είπε αναφορικά με τις αποκαλύψεις.

«Τα λογισμικά αυτά δεν τα χρησιμοποιεί καμία αρχή στην χώρα μας. Η κυβέρνηση έχει έτοιμη την δριμεία θεσμική της αντίδραση στο φαινόμενο αυτό. Θα προχωρήσουμε στην καθολική απαγόρευση της εμπορίας τους στην Ελλάδα και θα είναι η χώρα μας η πρώτη στην Ευρώπη που το κάνει αυτό» σημείωσε.

Ερωτηθείς για το… ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από τις… διαρροές και ποια είναι τα κέντρα που επιθυμούν την αποσταθεροποίηση της χώρας ο Γιάννης Οικονομου με φανερή αμηχανία υποστήριξε πως «η λογική σκέψη που μπορεί να καταλάβει κανείς ποιος σε ένα ασταθές περιβάλλον θα είχε κέρδος και όφελος να αποσταθεροποιηθεί η χώρα. Μέσα σε μια διεθνή και μεγάλη καταιγίδα η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέτυχαν να κρατήσουν την Ελλάδα ασφαλή και σταθερή».

Σε άλλο σημείο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν είδε πολιτική ευθύνη και κατηγόρησε «όσους προσπαθούν να συνδέσουν τις νόμιμες επισυνδέσεις της ΕΥΠ με την χρήση κακόβουλων λογισμικών» από τις επίσημες ελληνικές αρχές. «Γίνεται προσπάθεια να τα συνδέσουν. Τα έχουμε πει ήταν νόμιμη η επισυνδεση του Νίκου Ανδρουλάκη. Είναι άλλο ζήτημα, η νόμιμη επισύνδεση έγινε εισαγγελικό λειτουργό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις