Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Η Αθήνα στις χειρότερες πόλεις για να ζεις

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Mercer, οιυποδομές, οι ασφάλεια και το καλό σύστημα δημόσιας υγείας έδωσαν στην Βιέννη την πρώτη θέση παγκοσμίως στην καλύτερη πόλη για να ζεις.
Γερμανικές και Ελβετικές πόλεις κατάφεραν να πλασαριστούν ψηλά, με τη Ζυρίχη, το Μόναχο, το Ντίσελντορφ, τη Φρανκφούρτη, τη Γενεύη και τη Βέρνη να κατέχουν θέσεις στο top 10. Στην τελευταία θέση βρίσκεται με διαφορά η Βαγδάτη
Στο σάιτ της εταιρίας ο υπεύθυνος της έρευνας Slagin Parakatil αναφέρεται ειδικά στην Αθήνα δηλώνοντας ότι “Το 2011 η Αθήνα μπήκε ανάμεσα στις ευρωπαϊκές πόλεις με την χειρότερη ασφάλεια”.
Επίσης το Όσλο έπεσε στην 24η θέση όσον αφορά τα θέματα ασφάλειας, ενώ όπως ήταν φυσικό σύμφωνα πάλι με δήλωση του Parakatil: "Πολλές χώρες όπως η Λιβύη, η Αίγυπτος, η Τυνησία και η Υεμένη είδαν τα επίπεδα της ποιότητας ζωής τους να πέφτουν σημαντικά".
Το Όκλαντ, το Σίδνεϊ, το Ουέλινγκτον, η Μελβούρνη και το Περθ βρίσκονται στις πρώτες 20 θέσεις του καταλόγου του 2011 για την ποιότητα ζωής, ενώ η Σιγκαπούρη είναι η ασιατική πόλη με την καλύτερη κατάταξη (25η θέση).
Οι δέκα πρώτες χώρες είναι οι εξής:
1. Βιέννη, Αυστρία
2. Ζυρίχη, Ελβετία
3. Όκλαντ, Νέα Ζηλανδία
4. Μόναχο, Γερμανία
5. Ντίσελντορφ, Γερμανία
6. Βανκούβερ, Καναδάς
7. Φρανκφούρτη, Γερμανία
8. Γενεύη, Ελβετία
9. Βέρνη, Ελβετία
10. Κοπεγχάγη, Δανία


newscode.gr

Eυχαριστούμε για την επίσκεψή σου στον ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ.
Μας βοηθάς αν κάνεις ένα κλικ  στις διαφημίσεις της σελίδας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις