Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

!!!!!VIDEO ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΝ!!! ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!!...(Χτύπημα χεριού στο τραπέζι)..."Ναι(!)σκληρά μέτρα απέναντι στη διαφθορά...όχι σκληρά μέτρα απέναντι στο κοσμάκη, στον συνταξιούχο στον μισθωτό!...Απέναντι στην διαφθορά!"...(χτύπημα χεριού στο τραπέζι)

"Το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν έως και δέκα φόρους και επιβαρύνσεις καλούνται να βάλουν τις επόμενες εβδομάδες εκατομμύρια φορολογούμενοι. Και αυτό σε μια περίοδο που οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί μαστίζονται από την οικονομική κρίση.Ειδικότερα, έως το τέλος Ιανουαρίου οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν:

1. Τα τέλη κυκλοφορίας για το όχημά τους. Τα τέλη είναι αυξημένα φέτος μεσοσταθμικά κατά 15%. Η αύξηση των τελών σε συνδυασμό με τη μείωση των εισοδημάτων αναγκάζει χιλιάδες φορολογούμενους να καταθέτουν τις πινακίδες των οχημάτων τους στην εφορία προκειμένου να περιορίσουν τα έξοδά τους. Η σχετική προθεσμία λήγει σήμερα για την προμήθεια του σήματος από τράπεζα, ενώ για την προμήθεια του σήματος από την εφορία η προθεσμία λήγει στις 13 Ιανουαρίου.
2. Την δόση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, του τέλους επιτηδεύματος και του φόρου επί των στοιχείων πολυτελούς διαβίωσης. Η δόση για εκατομμύρια φορολογούμενους ανέρχεται στα 300 ευρώ. Η προθεσμία λήγει τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου.
3. Την πληρωμή του προστίμου για τη ρύθμιση των ημιυπαίθριων χώρων. Σήμερα λήγει η προθεσμία για την πληρωμή του προστίμου της συγκεκριμένης ρύθμισης και χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων την έχουν αφήσει, λόγω της οικονομικής κρίσης, για την τελευταία στιγμή.
4. Τον κατ΄ αποκοπήν φόρο για την υπαγωγή στη ρύθμιση για την περαίωση των ανέλεγκτων φορολογικών χρήσεων και την αποφυγή του φορολογικού ελέγχου. Η προθεσμία λήγει στις 2 Ιανουαρίου.
5. Φόρο για την εκπρόθεσμη υποβολή χωρίς πρόστιμα δηλώσεων για κάθε είδους φορολογία. Η προθεσμία λήγει στις 2 Ιανουαρίου.
6. Την πρώτη δόση του φόρου ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Εκατομμύρια φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου έως και το τέλος του έτους.


7. Την αυξημένη παρακράτηση φόρου εισοδήματος λόγω της επαχθέστερης φορολογικής κλίμακας που θεσπίστηκε τον Οκτώβριο. Η μεγάλη μάζα των μισθωτών θα δουν τις μηνιαίες αποδοχές τους να μειώνονται από 30 έως 60 ευρώ. Η αυξημένη παρακράτηση ξεκινά την 1η Ιανουαρίου.
8. Την παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης από τους μισθούς και τις συντάξεις. Με την παρακράτηση θα επέλθει ακόμη μεγαλύτερη μείωση στις καθαρές αποδοχές των εργαζομένων.
9. Ξεκινά στις αρχές Ιανουαρίου η εκκαθάριση και η ταχυδρόμηση των εκκαθαριστικών για το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων του 2009 (σε όσους φορολογούμενους δεν το έχουν λάβει) καθώς και για το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2010 και 2011.
10. Τον Ιανουάριο θα πρέπει να πληρωθεί η δεύτερη δόση του φόρου ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Σε πολλούς φορολογούμενους έχει ήδη φθάσει ο λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος στον οποίο περιλαμβάνεται δεύτερη δόση του χαρατσιού στα ακίνητα.




capital.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις