Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

Πως Να Σβήσετε Τα Στοιχεία Σας Στο Google Πριν Τη Μεγάλη Αλλαγή

Από την 1η Μαρτίου, η Google θα ενοποιήσει όλα τα δεδομένα αναζήτησης που έχει
κρατημένα για εσάς - ναι, εσάς! - σε ένα βολικό, τακτοποιημένο μέρος.
Αυτό σημαίνει ότι οι όροι που έχετε ψάξει στην αναζήτηση του Google, ότι μοιραστήκατε στο Google+ και όλα τα βίντεο που παρακολουθήσατε στο YouTube, θα ενημερώνουν όλα τον
γίγαντα της αναζήτησης/διαφήμισης για το ποιος νομίζει ότι είστε στον Παγκόσμιο Ιστό....

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις επερχόμενες αλλαγές στο απόρρητο, η
επίσημη ανακοίνωση της Google είναι εδώ.


Οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν στην πολιτική απορρήτου της Google είναι αμφιλεγόμενες
με πολλούς τρόπους (μέχρι που έφεραν την εταιρία στην καυτή θέση ενώπιον του
Κογκρέσσου), αλλά, προς τιμήν της εταιρίας, ήταν ειλικρινείς και με πρόσθετες
πληροφορίες.
Ίσως όχι ξεκάθαρες, αλλά ειλικρινείς.
H Eva Galperin του Ιδρύματος Ηλεκτρονικών Ορίων, σας δείχνει πως να κρατήσετε τον
όγκο των δεδομένων σας μακριά από το - σύντομα παντοδύναμο - πακέτο υπηρεσιών της
Google, με τέσσερα απλά βήματα:
1. Μπείτε στον λογαριασμό σας στο Google.
2. Πηγαίνετε στη διεύθυνση https://www.google.com/history.
3. Πατήστε στο “remove all Web History”.
4. Πατήστε “OK”.
Όλα εντάξει. (σ.σ. dailytech.gr: μπορείτε να πατήσετε και στο κουμπί “Pause”, που υπάρχει δίπλα στο “Web history is on”. Αυτό δε θα σταματήσει τη Google να συνεχίσει να μαζεύει τα στοιχεία σας για εσωτερική χρήση, αλλά μετά από 18 μήνες, αυτά θα γίνουν εν μέρει ανώνυμα και κάποιες χρήσεις τους θα εμποδιστούν, αλλιώς θα διατηρηθούν για πάντα).
“Αν έχετε πολλούς λογαριασμούς Google, θα πρέπει να το κάνετε αυτό, για κάθε
λογαριασμό” προειδοποιεί η Galperin.


Για όσους δεν τους πειράζει να πάνε λίγο πιο βαθιά, δείτε εδώ για μια πιο λεπτομερή
προσέγγιση, στα Αγγλικά, στη διαχείριση των δεδομένων σας στο Google (σύνδεσμος ο
οποίος παρέχεται μάλιστα και στην επίσημηανακοίνωση της Google, που αναφέρουμε παραπάνω).
Αυτό θα σας δώσει λίγο περισσότερο έλεγχο σε σχέση με το τί μοιράζεστε με την εταιρία.
Μήπως αυτές οι αλλαγές στην πολιτική απορρήτου της Google θα καταστρέψουν τη ζωή
σας, αν δεν κάνετε τίποτα; Πιθανότατα, όχι.
Αυτό εξαρτάται από το πως χρησιμοποιείτε τους διάφορους ιστότοπους της εταιρίας, συμπεριλαμβανομένων της αναζήτησης, του Google+, του YouTube του Blogger και άλλων.
Υπάρχουν πολλοί λόγοι πάντως, που κάποιος θα ήθελε να παραμείνει ανώνυμος, - για
λόγους υγείας που μάλλον θα θέλατε να κρατήσετε προσωπικούς, για παράδειγμα, ή για προσωπικά θέματα που αφορούν τις σεξουαλικές προτιμήσεις του καθενός - και για όσους
το επιθυμούν οι παραπάνω πληροφορίες θα σας βοηθήσουν.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις