Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012

Παγώνει το θέμα της αύξησης της στρατιωτικής θητείας

Δεν προχωράει η προοπτική αύξησης της στρατιωτικής θητείας κατά τρεις μήνες...

όπως είχαν εισηγηθεί στο παρελθόν τα Γενικά Επιτελεία προς τον υπουργό Άμυνας.


Μιλώντας στην ιστοσελίδα του «Βήματος» ο υπουργός, Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «οι νέοι μας έχουν υποφέρει τα τελευταία χρόνια τα πάνδεινα, δεν θα τους φορτώσουμε τώρα και τρεις μήνες επιπλέον θητεία».


Κατά τον ίδιο, μία αύξηση της θητείας θα πρέπει να γίνει με μεθοδευμένο, καλά μελετημένο τρόπο «και όχι επιπόλαια», με στόχο να δώσει παράλληλα και ορισμένα κίνητρα στους κληρωτούς.


Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα για αύξηση της θητείας επανήλθε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αλλά τότε συμφωνήθηκε ότι την απόφαση και το κόστος θα αναλάβει η νέα κυβέρνηση που θα προέλθει από τις εκλογές. Η κυβέρνηση, ωστόσο, αποφάσισε να μην ανακινήσει θέμα αύξηση της θητείας, δεδομένων και των αντιδράσεων από τις νεολαίες όλων των κομμάτων.


Όπως έχουν αφήσει να διαρρεύσει τα επιτελεία, υπάρχει ήδη η σχετική μελέτη, η οποία, όπως φαίνεται οδεύει προς το «πάγωμα». Οι στρατιωτικοί στις εισηγήσεις τους επικαλούνται την ανάγκη για επαρκή στελέχωση των στρατιωτικών μονάδων, αλλά και την οικονομική κρίση, αφού περιορίζεται ο αριθμός των επαγγελματιών στρατιωτών. Παρά ταύτα, όπως αναφέρουν, και εάν ακόμα παραμείνει η θητεία στους εννέα μήνες, το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων δεν πρόκειται να θιγεί.
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις