Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

Έγκλημα... χωρίς τιμωρία - Πως αθώωναν επίορκους δημόσιους υπάλληλους


- Πως εφοριακός έκλεψε 55.000 ευρώ και επέστρεψε κανονικά στη δουλειά της
- Υπάλληλος νοσοκομείου έβαζε...
υπερωρίες σε συγγενή της
- Πατέρας διόρισε την κόρη του με πλαστό πτυχίο
- Κανείς επίορκος δεν απολύθηκε, όλοι επέστρεψαν στη δουλειά με ποινές - χάδι


Ολόκληρη φάμπρικα αθωωτικών αποφάσεων είχε στηθεί στα πειθαρχικά συμβούλια του Δημοσίου που συνεδρίαζαν μόνο για τα... μάτια και οι αποφάσεις που έπαιρναν σε πολλές περιπτώσεις ήταν σκανδαλώδεις.

Το χειρότερο είναι πως με βάση τον νόμο που ίσχυε μέχρι τώρα η απόφαση των τριτοβάθμιων πειθαρχικών ήταν τελεσίδικη, κανείς πλην του υπουργού δεν μπορούσε να την ανακαλέσει και έτσι επί της ουσίας οι επίορκοι υπάλληλοι έμεναν ατιμώρητοι.

Χαρακτηριστική η περίπτωση εφοριακού η οποία συνελήφθη να πλαστογραφεί έγγραφα και να υπεξαιρεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ποσό 55.403 ευρώ. Η υπάλληλος εντοπίστηκε. Κλήθηκε από το πειθαρχικό σε απολογία, επέστρεψε τα 10.000 αλλά τελικά επικαλέστηκε λόγους υγείας και τιμωρήθηκε με εξάμηνη αργία άνευ αποδοχών. Στη συνέχεια επέστρεψε κανονικά στην εργασία της.
Εκπαιδευτικός του ΟΑΕΔ, σύμφωνα με την εφημερίδα το Έθνος, ως μέλος επιτροπής για τον διορισμό ωρομίσθιων καθηγητών σε ΙΕΚ προσέλαβε την κόρη του κάνοντας δεκτό πλαστό πτυχίο ΤΕΙ.
Στο πειθαρχικό επικαλέστηκε άγνοια ότι η κόρη του δεν είχε τελειώσει το ΤΕΙ και τελικά τιμωρήθηκε με εξάμηνη αργία άνευ αποδοχών. Στη συνέχεια επέστρεψε κανονικά στη δουλειά του.
Ατιμώρητοι ή με ποινές- χάδι έμειναν επίσης τόσο ένας υπάλληλος του ΙΚΑ που έβαζε λιγότερα εργατικά σε οικοδομή άλλου υπαλλήλου της υπηρεσία, αλλά και ο υπάλληλος του ΕΟΤ που είχε... προσλάβει πρώην προϊστάμενό του που είχε βγει σε σύνταξη.
Από την παράτυπη πρόσληψη προέκυψε τρύπα χιλιάδων ευρώ στον οργανισμό αλλά ο υπάλληλος τιμωρήθηκε με μείωση μισθού για δύο μήνες!
Στα μαλακά έπεσε και η διοικητική υπάλληλος νοσοκομείου που αύξανε με υπερωρίες τον μισθό συγγενούς της. Εντοπίστηκε, πέρασε πειθαρχικό και ... τιμωρήθηκε με στέρηση μισθού για έναν μήνα!.
Οι αποφάσεις αυτές ήταν αμετάκλητες. Κανείς δεν μπορούσε να παρέμβει, πλην του αρμόδιου υπουργού, ο οποίος ποτέ δεν ενημερωνόταν και έτσι οι επίορκοι υπάλληλοι συνεχίζουν να εργάζονται στο Δημόσιο.


ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKEΔεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις