Κυριακή, 30 Ιουνίου 2013

Σόρος: Η Ελλάδα πρέπει να επιμείνει στη διαγραφή του χρέους της

Τη διαγραφή του ελληνικού χρέους υποστηρίζει ο Τζορτζ Σόρος και τονίζει ότι η Ελλάδα οφείλει να επιμείνει σε αυτό το ζήτημα.

Μιλώντας στο «Βήμα» ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής προβλέπει νέα επιδείνωση της κρίσης στην Ευρώπη τους....
επόμενους δώδεκα μήνες. «Οι κύριοι λόγοι που θα επιδεινωθεί η κρίση είναι η πιστωτική ασφυξία στην Ιταλία και στην Ισπανία και η πτώση των γερμανικών εξαγωγών στην Ασία. Η Ελλάδα έχει ίσως αγγίξει ήδη το κατώτατο σημείο, εκτός αν σημειωθεί κοινωνική αναταραχή», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα ο κ. Σόρος υποστηρίζει πως χρειάζονται ορισμένες ακόμη διαρθρωτικές αλλαγές «όπως λιγότερους αμειβόμενους δημοσίους υπαλλήλους και καλύτερο σύστημα είσπραξης φόρων».

Τέλος σχολιάζοντας τους τρόπους που η ΕΕ αντιμετωπίζει την κρίση ο κ. Σόρος ξεσπαθώνει λέγοντας πως «η Ευρώπη προσπαθεί να επιλύσει τη χρηματοοικονομική κρίση στο πλαίσιο νόμων που έχουν αποδειχθεί ακατάλληλοι. Οι συνθήκες του Μάαστριχτ και της Λισαβόνας δεν προέβλεψαν τις σημερινές εξελίξεις, αλλά δεν μπορούν να αλλάξουν γιατί η πολιτική δυναμική έχει μεταστραφεί σε αντιευρωπαϊκή κατεύθυνση. Η Ευρώπη κυβερνάται από συνταγματολόγους και όχι από τη θέληση των λαών».

ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις