Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Κυβέρνηση... Κυριάκου - Αδώνιδος - Του Γιώργου Δελαστίκ

Οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών ληστεύουν τους ομολογιούχους, τους καταθέτες, όλους τους πολίτες αυξάνοντας διαρκώς τους φόρους που επιβάλλουν! 

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Δύο υπουργοί σφράγισαν ακαριαία στη....
συνείδηση του ελληνικού λαού το ποιον της «νέας» κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου. Ο πρώτος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ανέλαβε υπουργός... Απολύσεων στον δημόσιο τομέα. Ο δεύτερος είναι ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ανέλαβε υπουργός... Διάλυσης του δημόσιου συστήματος υγείας. Συνεπικουρούμενοι από τον ακάματο Γιάννη Βρούτση, τον υπουργό... Κατεδάφισης κάθε εργασιακού δικαιώματος, ο οποίος παρέμεινε αμετακίνητος στη θέση του, έχουν μεγάλες πιθανότητες να ολοκληρώσουν με επιτυχία την αποστολή που τους ανατέθηκε και η οποία συνίσταται στην εξαθλίωση του ελληνικού λαού.

Μείωση συντάξεων σε ακόμη πιο χαμηλά επίπεδα είναι ο πρώτος στόχος και της δικομματικής κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Αυτήν τη φορά Σαμαράς και Βενιζέλος έβαλαν στο στόχαστρο τις συγκριτικά καλύτερες συντάξεις των μηχανικών, των δικηγόρων, των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, των δημοσιογράφων και άλλων. Θέλουν να κάνουν δραστικές μειώσεις σε τρεις μήνες στις συντάξεις αυτές, ως τις 30 Σεπτεμβρίου!

Κάτω 20%-40% οι μισθοί για τουλάχιστον 400.000 έως και 600.000 εργαζομένους - και μάλιστα με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας που διευκρινίζει τι γίνεται μετά τη λήξη της μετενέργειας και την υπογραφή ατομικών συμβάσεων: μισθός 586 ευρώ μεικτά (ένα πεντακοσάρικο καθαρά) για δουλειά... έξι (!) ημερών την εβδομάδα. Αυτά τα λεφτά για τους μεγαλύτερους, γιατί κάτω των 25 ετών ο μισθός είναι 511 ευρώ μεικτά. Οπως υπολογίζει το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, από το 2010 μέχρι σήμερα οι μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα είχαν μείωση των εισοδημάτων τους κατά μέσο όρο 40% ως 45%. Αν μάλιστα προστεθεί και η αυξημένη φορολογία, η μείωση του εισοδήματος των μισθωτών στα τρία χρόνια της μνημονιακής πανούκλας είναι 55%! Πρωτοφανής συμφορά σε καιρό ειρήνης.

Υπό κατάρρευση και το δημόσιο σύστημα υγείας. Καταστροφική αποδεικνύεται η ίδρυση του ΕΟΠΥΥ. Το σύνολο των χρεών του υπερέβη τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ, από τα οποία τα 600 εκατομμύρια αφορούν την τρέχουσα χρήση του 2013. Τελευταία ο ΕΟΠΥΥ μπαίνει μέσα 300 εκατομμύρια τον μήνα - με άλλα λόγια δηλαδή ο ΕΟΠΥΥ δημιουργεί νέα χρέη... 10 εκατομμυρίων ευρώ κάθε μέρα! Στο μεταξύ οι απολύσεις λόγω της κρίσης μειώνουν συνεχώς τα έσοδα του οργανισμού! Στην αρχή υπολόγιζαν τα έσοδα του ΕΟΠΥΥ γύρω στα 4,3 δισ. ευρώ. Αναθεώρησαν τον στόχο στα 4 δισεκατομμύρια και ετοιμάζονται να τον μειώσουν και πάλι στα 3,6 δισ. ευρώ.

Θα φάνε τις καταθέσεις του κοσμάκη, ετοιμάζονται! Σε ολόκληρη την Ευρώπη, όχι μόνο στην Ελλάδα ή την Κύπρο. Αυτό ουσιαστικά αποφάσισαν την Πέμπτη οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ. Οταν μια τράπεζα χρεοκοπεί, θα τρώνε τα λεφτά των μετόχων αλλά και των καταθετών! Οχι μόνο όσων έχουν πάνω από 100.000 ευρώ, αλλά και κάτω από το... «εγγυημένο» όριο σε «έκτακτες περιπτώσεις». Εκτακτα

«Ευρω-λησταρχία» είναι το νέο πολίτευμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης! Οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών ληστεύουν τους ομολογιούχους. Ληστεύουν τους καταθέτες. Ληστεύουν όλους τους πολίτες αυξάνοντας διαρκώς τους φόρους που επιβάλλουν! Πού θα πάει αυτή η κατάσταση;

Οι κοινωνίες βράζουν σε όλη την Ευρώπη. Το σύστημα έχει χάσει την ικανότητα ενσωμάτωσης των πολιτών μέσω της βελτίωσης της ζωής τους. Μια σπίθα αρκεί για να τα τινάξει όλα στον αέρα. Είμαστε βέβαιοι ότι θα γίνουμε μάρτυρες μεγάλων γεγονότων πολύ σύντομα. Συγκλονιστικές αλλαγές άγνωστης πορείας κυοφορούνται.


ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις