Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Καταθέτες Corpbank: Απειλούν με ματαίωση τις πρόωρες εκλογές

Οι καταθέτες της προβληματικής τράπεζας Corporate Commercial Bank (Corpbank) απειλούν ότι θα ματαιώσουν τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στη Βουλγαρία στις 5 Οκτωβρίου, εάν μέχρι τότε δεν αποκτήσουν πρόσβαση στις καταθέσεις τους.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Βουλγαρίας, οι καταθέτες δήλωσαν ότι στις 5 Οκτωβρίου θα μπλοκάρουν τις Περιφερειακές Εκλογικές Επιτροπές ή την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή.
Οι καταθέτες τονίζουν ότι η προβληματική τράπεζα πρέπει να ανοίξει το αργότερο μέχρι τις 5 Οκτωβρίου και προειδοποιούν ότι σε περίπτωση που δεν γίνει αυτό, "τότε δεν θα γίνουν εκλογές".
Επίσης, ζητούν την άμεση παραίτηση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Βουλγαρίας (ΒΝΒ) Ιβάν Ίσκροφ.
Χθες, ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών της Βουλγαρίας Ρούμεν Ποροζάνοφ δήλωσε ότι ο έλεγχος στην τράπεζα αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές Οκτωβρίου.
Η ΒΝΒ έθεσε υπό ειδικό καθεστώς εποπτείας την Corpbank και την Victoria Bank (θυγατρική της CCB) τον Ιούνιο, έπειτα από μαζικές αναλήψεις καταθέσεων που οδήγησαν σε έλλειψη ρευστότητας και αποφάσισε, επίσης, την αναστολή της λειτουργίας τους και την διενέργεια ελέγχου στα βιβλία των τραπεζών, έλεγχος που πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 20 Οκτωβρίου 2014.
Έπειτα από την ανακοίνωση για παράταση της περιόδου εποπτείας μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κίνησε διαδικασία παράβασης κατά της Βουλγαρίας, για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την κρίση.
Με τους καταθέτες στις δύο τράπεζες να μην έχουν πρόσβαση στα χρήματά τους για διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών και την απόφαση της ΒΝΒ (στις 16 Σεπτεμβρίου 2014) να παρατείνει το χρόνο παραμονής των δύο τραπεζών στο ειδικό καθεστώς εποπτείας μέχρι τις 20 και 22 Νοεμβρίου αντίστοιχα, η Επιτροπή ανακοίνωσε ότι η παρούσα κατάσταση ενδέχεται να υπονομεύσει τη δημόσια εμπιστοσύνη στο σχήμα εγγύησης καταθέσεων στη Βουλγαρία.

"Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου"


ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE



Πηγή: http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις