Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Δικαιολογημένη επίθεση Κοτζιά στους Ευρωπαίους: Γιατί μόνιμα στο απυρόβλητο η Τουρκία;

Δεν είναι δυνατό η Ελλάδα να τηρεί απαρέγκλιτα τις αποφάσεις για κυρώσεις κατά της Ρωσίας και να πλήττεται οικονομικά, τη στιγμή που μια άλλη ΝΑΤΟϊκή χώρα, η Τουρκία, δεν τις εφαρμόζει και παρόλα αυτά να είναι μέχρι στιγμής η μοναδική κερδισμένη.


Αυτό είναι το κεντρικό νόημα όσων ανέφερε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος αναφέρθηκε και σε άλλες χώρες που διατηρούν ιδιαίτερα αναβαθμισμένες σχέσεις με τη Μόσχα, διατυπώνοντας όμως παράλληλα, ένα «δόγμα» της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής υπό την κυβέρνηση Τσίπρα:

«Είμαστε ισότιμοι εταίροι στην Ευρωπαϊκή Ένωση» και «τηρώντας τους κανόνες της, βεβαίως, έχουμε κι εμείς δικαίωμα να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις μας με οποιαδήποτε τρίτη χώρα, αν αυτό συμφέρει την πατρίδα μας. Δε θα σηκώνουμε το χέρι σαν μαθητές που ζητούν άδεια…».

Αναφερόμενος στη στάση που τηρεί η Τουρκία, ο Ν. Κοτζιάς διαμαρτυρήθηκε, ότι για το θέμα επικρατεί «ομερτά» και στη συνέχεια μίλησε σε εξαιρετικά απλή γλώσσα: «Και δε μιλάει κανείς γι αυτό. Εμείς, δηλαδή, θα τρώμε μόνο ‘φάπες’; Κάποιοι νόμιζαν ότι η Ελλάδα της φάπας των τελευταίων πέντε ετών έπρεπε να συνεχίσει να είναι της φάπας. Ε, δεν είμαστε!».

Η αναφορά του στο ζήτημα των πολεμικών επανορθώσεων – αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου, είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αφού υπογράμμισε πως έχει ήδη έχει εισηγηθεί για τη σύσταση «επιτροπής σοφών», προχώρησε επισημαίνοντας:

«Στο δεύτερο μνημόνιο έγινε ένα βασικό λάθος; Μια υποχώρηση; Πείτε το όπως θέλετε. Προβλέπει ότι τα λεφτά που παίρνουμε ως χρέος δεν συμψηφίζονται με παλιότερα χρέη. Αυτό είναι λάθος». «Αν δεν αναγνώριζαν (σ.σ. το χρέος οι Γερμανοί), δεν θα μας ζητούσαν να υπάρχει αυτή η ειδική ρήτρα περί μη συμψηφισμού», πρόσθεσε ο υπουργός, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

“Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου”
ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ
……
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις