Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Ο Μ.Ομπάμα ακυρώνει τα ρωσικά σχέδια, και « ρίχνει» ζεστό χρήμα στην Ελλάδα

Σύμφωνα με προχθεσινό άρθρο στο pentapostagma.gr, που αναφέρεται στον Σέρβο πολιτικό επιστήμονα Zelico Cvijanovic, και άρθρο του στην σερβική...



Σύμφωνα με προχθεσινό άρθρο στο pentapostagma.gr, που αναφέρεται στον Σέρβο πολιτικό επιστήμονα Zelico Cvijanovic, και άρθρο του στην σερβική εφημερίδα pravda.rs, η Ελλάδα  θα άλλαζε  «ρότα» στο θέμα του αγωγού
« Τurk Stream» με αμεριακνική παρέμβαση. Μάλιστα ο ίδιος τόνιζε ότι, ο  Αλέξης Τσίπρας θα «αποκήρυτε»  το ρωσικό φυσικό αέριο, ενώ  δεν θα έπραττε  το ίδιο με την   αναμενόμενη προσφορά από την Ουάσινγκτον( για το ίδιο θέμα).
«Πριν ο Αλέκτωρ λαλήσει»….Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μ. Ομπάμα ξεκίνησε την « επίθεση» στα ρωσικά σχέδια στην πατρίδα μας  . Η τελευταία στρατηγική της Ουάσιγκτον , είναι ότι « η Ελλάδα θα κάνει «πίσω»,  στην περίπτωση  παράδοσης φυσικού αερίου από τον  ρωσικό κολοσσό  Gazprom, μέσω του σχεδιαζόμενου αγωγού « Turk Stream», αναφέρει τοπ πασίγνωστο περιοδικό forbes.com.
Μέσα στον Απρίλιο , ο ρωσικός ενεργειακός γίγαντας Gazprom υπέγραψε  ενεργειακή συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση,  για να μετατραπεί η Ελλάδα σε διεθνές  διαμετακομιστικό κέντρο της Ευρώπης, στον τομέα της τροφοδοσίας  του φυσικού αερίου  . Η συμφωνία εντάσσονταν  στο πλαίσιο του έργου κατασκευής  του αγωγού Ρωσίας-Τουρκίας, ο οποίος  θα κατέληγε σε ελληνικό έδαφος , όπου θα κατασκευάζονταν  ένα σημαντικός διαμετακομιστικός κόμβος για την Gazprom στην ΕΕ.
Η Gazprom έχει τονίσει ότι δεν υπάρχει « εναλλακτική διαδρομή» της ροής του φυσικού αερίου  προς την ΕΕ, μέσω Ουκρανίας , μετά τις συνεχείς αναταραχές στην Ουκρανία.
Στην Ουκρανία , η Gazprom και η Naftogaz  προμηθεύουν φυσικό αέριο στην ΕΕ. Αλλά οι δύο αυτές  εταιρείες «οδεύουν»   σήμερα σε ένα «διαζύγιο». Η Gazprom επιθυμούσε παλαιότερα την κατασκευή ενός αγωγού προς την Ευρώπη, με την ονομασία South Stream, με τους Ευρωπαίους εταίρους. Στη συνέχεια, ήρθαν οι κυρώσεις, λόγω της συμμετοχής της Ρωσίας στην υποδαύλιση της πολιτικής και στρατιωτικής  αναταραχής στην Ουκρανία. Εκείνη η διαπραγμάτευση «έπεσε στο κενό». Έτσι η  Τουρκία απέκτησε κεντρικό ρόλο στα ρωσικά σχέδια, και η  Ελλάδα «αγόρασε ένα εισιτήριο» για το «τρένο» της Gazprom, τον Απρίλιο, τονίζει το διεθνές περιοδικό.
Ο επικεφαλής διευθυντής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ σε συνέντευξη Τύπου για την ενεργειακή ασφάλεια στο Βερολίνο, κατηγόρησε ευθέως τις ΗΠΑ. «Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να διαδραματίζουν τον ρόλο του « επιθεωρητή»  στις ευρωπαϊκές αγορές φυσικού αερίου, και αυτή τη φορά προσπαθούν να «διώξουν» την Ρωσία » εκτός «,  από την πρόσφατη συμφωνία φυσικού αερίου με την Ελλάδα.
i-ellada-sto-kentro-tis-antiparathesis-ipa-rosias_1
Το περιοδικά forbes.com.τονίζει ότι από τη στιγμή που η παρέμβαση της, Ουάσιγκτον, κινήθηκε με «ταχύτητα του φωτός», πείθοντας  τουλάχιστον δύο   χώρες πρώην   «Σοβιετικούς δορυφόρους», την  Λιθουανία και την Πολωνία, για την ανάπτυξη τερματικών σταθμών υγροποιημένου φυσικού αερίου, με  την  τροφοδότηση από τις ΗΠΑ σχιστόλιθου αερίου,  κάποια στιγμή στο μέλλον, ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ «ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΗΚΑΝ» ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ    ΑΓΩΓΟ TURK STREAM .
Οι δύο νέοι τερματικοί σταθμοί υγροποιημένου φυσικού αερίου στα σύνορα της Ρωσίας ήταν σαφής απόδειξη της  εμπνευσμένης ενέργειας της Ουάσιγκτον , στον « ενεργειακό πόλεμο» με την Ρωσία. Το άλλο σχέδιο είναι ότι η Ευρώπη θα «χρηματοδοτήσει»  ( κάνοντας όλη την βρώμικη δουλειά) την  ανοικοδόμηση της οικονομίας της Ουκρανίας και για αυτό τον σκοπό θα πληρώσουν αδρά,  ΟΛΟΙ οι Ευρωπαίοι πολίτες. Η  Ουάσιγκτον αυτό που επιθυμεί  πραγματικά είναι η ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας.
Αυτό έγινε ακόμη πιο εμφανές αυτή την εβδομάδα, όταν Υφυπουργός Τζον Κέρι πολιόρκησε με ρευστό την Ελλάδα ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΦΟΡΑ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΩΣΙΚΟ ΑΓΩΓΟ. Η Ουάσιγκτον ανακάλυψε ξαφνικά την Ελλάδα ως το κύριο « παίκτη» για το μεγάλο σχέδιο της στην Ευρώπη,  μόλις λίγες ημέρες πριν « στεγνώσει» το μελάνι της συμφωνίας της Ελλάδος με την Gazprom στην Αθήνα. Στην Ρωσία, αυτό μπορεί να θεωρηθεί μόνο ως πολιτικά υποκινούμενο από τις ΗΠΑ.
Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος υλοποίησε πενθήμερο ταξίδι στην Ουάσιγκτον αυτή την εβδομάδα, δήλωσε στο  πρακτορείο ειδήσεων Associated Press την Τρίτη, ότι συναντήθηκε με τον Κέρι, ο οποίος του δήλωσε ότι «θα στείλει  στην Αθήνα τον ειδικό απεσταλμένο του  Στέιτ Ντιπάρτμεντ στα θέματα ενέργειας Amos Hochstein «εντός ολίγων ημερών» για  αντιπροσφορά στην « ρωσική συμφωνία».
Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, επιβεβαιωνόμαστε σαν ιστοσελίδα και για το άρθρο μας με τίτλο « Παγκόσμιος ενεργειακός πόλεμος», για την διαμάχη Ρωσίας και ΗΠΑ , πάνω και από την Ελλάδα.  Πιθανόν σύμφωνα με τα λεγόμενα του άρθρου να βρεθεί το ρευστό που θέλει η χώρα μας και να καταλήξουμε ΤΕΛΙΚΑ σε συμφωνία με τους δανειστές …..
«ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ», που έλεγε και ο αείμνηστος Σπύρος  Καλογήρου στην ταινία «Λόλα».
“Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου”

ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ
……
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE




Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις