Κυριακή, 31 Μαΐου 2015

Το 60,1% των Ελλήνων πιστεύει ότι θα επιτευχθεί συμφωνία με τους θεσμούς και θα έρθει νέο μνημόνιο

To 44,5% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποιημένο από τους χειρισμούς και το έργο του Αλέξη Τσίπρα
Νέο μνημόνιο, παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, πιστεύουν ότι θα έρθει σύντομα 6 στους 10 έλληνες σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας «ΜETRISI». 

Στη δημοσκόπηση, που έγινε για λογαριασμό του «Πρώτου Θέματος», ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 9,1 ποσοστιαίες μονάδες, έναντι της ΝΔ.

Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει μπροστά με 33,2% και ακολουθούν, η ΝΔ με 24,1%, το Ποτάμι με 6,3%, το ΚΚΕ με 5,3%, οι ΑΝΕΛ με 5,3%, η Χρυσή Αυγή με 5,1% και το ΠΑΣΟΚ με 3,1%.
Τα υπόλοιπα κόμματα λαμβάνουν 5,4% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος 12,2%.
Η χρονική καθυστέρηση της διαπραγμάτευσης για τη συμφωνία με τους θεσμούς δημιουργεί φόβο και ανασφάλεια στην πλειοψηφία των πολιτών καθώς το 60% δηλώνουν ότι «τους φοβίζει», ενώ η πλειοψηφία προδικάζει τη συμφωνία με τους θεσμούς και την χαρακτηρίζει ως άλλο ένα Μνημόνιο, παρά τις κυβερνητικές δηλώσεις περί του αντιθέτου.
- Το 58,9% των πολιτών αισθάνεται φόβο από τη χρονική καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις, ομοίως 1 στους 4 των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μόνο το 28,6% αισθάνεται ικανοποίηση από την παράταση των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς.
- Το 60,1% πιστεύει ότι θα επιτευχθεί συμφωνία με τους θεσμούς, ενώ μόνο το 21,7% πιστεύει ότι θα οδηγηθούμε σε αδιέξοδο.
- Άλλο ένα μνημόνιο θα είναι η συμφωνία, πιστεύει η συντριπτική πλειοψηφία, το 61,2 %, και μόλις το 26,6% πιστεύει ότι, εάν επέλθει συμφωνία, αυτή θα είναι σύμφωνη με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του.
Ενδιαφέρον αποτελεί η διαπίστωση ότι το 33,2%, των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 58,7% των ψηφοφόρων των ΑΝΕΛ επιθυμούν σκληρότερη διαπραγμάτευση, ακόμα και αν αυτό σημαίνει έξοδο της χώρας από το ευρώ, σε αντίθεση με τους 7 στους 10 πολίτες που δεν επιθυμούν σκληρότερη διαπραγμάτευση.
Το 53,6% πιστεύει ότι, εάν τελικά επιτευχθεί συμφωνία, δεν χρειάζεται να τεθεί σε δημοψήφισμα, αλλά αρκεί η έγκρισή της από την κυβερνητική πλειοψηφία. 
Εάν όμως δεν επέλθει συμφωνία με τους θεσμούς, το 48,8% επιθυμεί συγκρότηση κυβέρνησης ευρείας συνεργασίας, ενώ το 53,6% των πολιτών διαφωνεί με την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές.
Ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει το ισχυρό «χαρτί» της κυβέρνησης, αφού η ικανοποίηση για το έργο και τις προσπάθειές του παραμένουν σε υψηλό ποσοστό (44,5%), παρότι παρουσιάζει σχετική πτώση σχεδόν έξι ποσοστιαίων μονάδων από τον Απρίλιο.
Αντίθετα, η ικανοποίηση από την κυβέρνηση έχει περιορισθεί στο 33,2%. 
Παράλληλα, αυξάνει την απογοήτευση για το μέλλον, με 6 στους 10 πολίτες να πιστεύουν ότι τόσο η κατάσταση στη χώρα όσο και στο οικογενειακό τους νοικοκυριό θα χειροτερέψει τους προσεχείς 12 μήνες.

“Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου”
ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ
……
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις