Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Τρόϊκα ante portas…

Τρόϊκα ante portas




"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)


Τζούλια Λιακοπούλου


Ύστερα από επτά μήνες η Τρόικα επιστρέφει στην Αθήνα, για εξονυχιστικούς ελέγχους με αντίδοτο τα 7,16 δισ. του δανείου, αλλά και για να ελέγξουν την πορεία υλοποίησης των συμφωνηθέντων. Υπενθυμίζεται, ότι την Τετάρτη (22/7) η ανασχηματισμένη πλέον κυβέρνηση Τσίπρα-ΑΝΕΛ θα πρέπει να περάσει ακόμη ένα δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων και αμέσως να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με την Τρόϊκα, όπως και οι δια ζώσης συζητήσεις για τη σύνταξη του τρίτου Μνημονίου.




"...Κάτω από τις συνθήκες που ζούμε η σιωπή δεν είναι «χρυσός»· είναι «λίβανος και σμύρνα». Διότι η σιωπή μπορεί να ερμηνευθεί σαν αποδοχή ή συναίνεση: «ο σιωπών δοκεί συναινείν», qui tacet consentire videtur κατά το Ρωμαϊκό Δίκαιο. Δεν έχω λοιπόν το δικαίωμα να σιωπήσω... ή ανεχόμενος τα όσα γίνονται. Υπάρχουν στη ζωή, την ατομική και την κοινωνική, στιγμές που πρέπει κανείς να πει το μεγάλο «ναι» ή το μεγάλο «όχι»..." Αριστόβουλος Μάνεσης







Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις