Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Αριστερή Πλατφόρμα: Εμείς δεν φεύγουμε, αν θέλει ας μας διώξει ο Τσίπρας…



Αριστερή Πλατφόρμα: Εμείς δεν φεύγουμε, αν θέλει ας μας διώξει ο Τσίπρας…

Σχέδιο Λαφαζάνη για επιστροφή στη δραχμή

 Τζούλια Λιακοπούλου

Με την επιλογή του «ΟΧΙ» και του «Παρών» για το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση με τα προαπαιτούμενα μέτρα τάχθηκαν τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας που συνεδρίασαν χθες στο ξενοδοχείο ΟSCAR.  Στην συνάντηση, για την οποία δεν εκδόθηκε καμία επίσημη ανακοίνωση, συμφωνήθηκε επίσης να μην παραιτηθούν από τις θέσεις τους είτε στην κυβέρνηση είτε από τις βουλευτικές έδρες καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε την παράδοση του κόμματος στις φιλομνημονιακές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ. 




Σύμφωνα με πληροφορίες στην εισήγησή του ο  Π. Λαφαζάνης παρουσίασε τον οδικό χάρτη για την πορεία στην δραχμή που περιελάμβανε την …κατάληψη του Χολαργού και την αξιοποίηση των 22 δισ. ευρώ που διαθέτει η ΤτΕ για την πληρωμή μισθών και συντάξεων και παράλληλα την προετοιμασία για τύπωμα δραχμής. 
«Ο οδικός μας χάρτης είναι να πάμε σε εθνικό νόμισμα, αυτό θα έπρεπε να το έχουμε κάνει ήδη, ή μπορούμε να το κάνουμε και τώρα. Με αυτά τα χρήματα θα πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις και στο μεσοδιάστημα να χρησιμοποιήσουμε το χρόνο για να τυπώσουμε δικό μας νόμισμα», φέρεται να δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης. 
Στην συγκέντρωση παρευρέθηκαν όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας μεταξύ των οποίων οι κ. κ. Π. Λαφαζάνης, Θ Πετράκος, Στ. Λεουτσάκος Κ. Λαπαβίτσας, Κ. Ήσυχος, Ν. Χουντής κ.α. 
Δεν παραιτούμαστε 
Τα τύμπανα του πολέμου ηχούν στο εσωτερικό του κόμματος με τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας να ανακοινώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα αλλά παράλληλα δεν θα παραδώσουν τις έδρες τους και δεν θα παραιτηθούν από την κυβέρνηση όσοι διαθέτουν υπουργικούς θώκους.
«Είμαστε ιδιοκτήτες όχι ενοικιαστές του κόμματος και για τον λόγο αυτό ζητούμε να συνεδριάσουν τα κομματικά όργανα και να λάβουν θέση για το νέο Μνημόνιο. Αν θέλουν ας μας διαγράψουν», αναφέρει στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας στο The TOC.
Σε αυτό το πλαίσιο ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας Παναγιώτης Λαφαζάνης σε ανακοίνωσή του ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να πάρει πίσω τα μέτρα και την συμφωνία με τους δανειστές. 
Στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος το πρωί της Τρίτης τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας πίεσαν να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή αυθημερόν προκειμένου να πάρει θέση για το νέο Μνημόνιο και να ανακόψει την πορεία της κυβέρνησης που επιταχύνει την ψήφιση των μέτρων για να είναι εντός χρονοδιαγράμματος. Το σύνολο της Γραμματείας αντιτάχθηκε στα πειθαρχικά μέτρα προς τους διαφωνούντες.
Η Αριστερή Πλατφόρμα φέρεται αποφασισμένη να προκαλέσει την ηγεσία του κόμματος και τον πρωθυπουργό μέσα από τις διαδικασίες που γίνονται στις κομματικές οργανώσεις στις οποίες λαμβάνονται αποφάσεις κατά του νέου Μνημονίου που υπέγραψε ο πρωθυπουργός με τους εταίρους. Σε κάθε περίπτωση θέλουν να αξιοποιήσουν το κλίμα που διαμορφώθηκε με το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα αλλά και τα κινήματα των πλατειών την ίδια στιγμή που η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης απομακρύνεται όχι μόνο από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις αλλά έχει καταπατήσει όλες τις κόκκινες γραμμές, όπως αναφέρουν στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας. 
Η εσωκομματική αντιπολίτευση διευρύνει την επιρροή της στην κομματική βάση του ΣΥΡΙΖΑ και επιδιώκει να αναμετρηθεί με την κομματική ηγεσία στο γήπεδο των διαδικασιών του κόμματος. Η απουσία διαδικασιών διαγραφής μελών από τον ΣΥΡΙΖΑ ενδυναμώνει τη σύγκρουση μεταξύ Αριστερής Πλατφόρμας και Μεγάρου Μαξίμου καθώς διαμορφώνεται ένα ιδιότυπο παιχνίδι ευθυνών όπου θα κριθεί ποιός θα αναλάβει την ευθύνη της διάσπασης.
Παράλληλα η προαναγγελία από την πλευρά των βουλευτών της Πλατφόρμας ότι δεν θα παραιτηθούν από τις έδρες που κατέλαβαν στις τελευταίες εκλογές, δίνει σήμα στους βουλευτές του κόμματος ότι σε περίπτωση μετωπικής σύγκρουσης ή ακόμα και διαγραφής τους από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος μετά την αυριανή κρίσιμη ψηφοφορία, τα στελέχη της Πλατφόρμας θα βάλουν μπροστά το σχέδιο για την δημιουργία πολιτικού φορέα ο οποίος θα έχει την τρίτη σε δύναμη κοινοβουλευτική ομάδα με 32 βουλευτές στην βουλή καθώς και εκπροσώπηση στο ευρωκοινοβούλιο με τους Χουντή και Σακοράφα.   
Υπάρχουν και πολιτικοί που έχουν ήθος, αξιοπρέπεια και τιμούν την ψήφο του Έλληνα πολίτη!!! Που δίνουν μάχη για τις πνευματικές και ηθικές αξίες ενός λαού και όχι μόνο…  Που - παρ’ όλο το ότι απέκτησαν κυβερνητικούς θώκους - δεν έφυγαν από το “πεζοδρόμιο”  και τους αγώνες! Τους αξίζει ο σεβασμός μας και η στήριξή μας!!!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις