Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Χαλέπι: 250 άμαχοι νεκροί, μέσα σε 9 μέρες, από τις αεροπορικές επιδρομές

Περίπου 30 αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν σήμερα κατά ανταρτικών στόχων στο Χαλέπι. Περισσότεροι από 250
άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους, από την έξαρση της πολεμικής βίας κατά τις τελευταίες εννέα ημέρες, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ωστόσο, η νέα προσωρινή εκεχειρία που ανακοινώθηκε αργά χθες από το συριακό στρατό, φαίνεται να εφαρμόζεται στη Λαττάκεια, αλλά και στα προάστια της πρωτεύουσας, Δαμασκού.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι τουλάχιστον 20 αεροπορικές επιδρομές έγιναν σήμερα στο Χαλέπι, στα βόρεια της Συρίας, καθώς η πολεμική ένταση συνεχίζεται για 9η συνεχόμενη ημέρα, κοστίζοντας τη ζωή σε περίπου 250 αμάχους, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που έχει την έδρα του στη Βρετανία.

Ωστόσο, το αναφερόμενο παρατηρητήριο δε διευκρίνισε αν τα μαχητικά που έκαναν τους βομβαρδισμούς ήταν συριακά ή ρωσικά.

Οι βομβαρδισμοί των συριακών δυνάμεων κατά περιοχών στο Χαλέπι που ελέγχονται από τους αντάρτες έχουν στοιχίσει τη ζωή 140 αμάχων, μεταξύ αυτών και 19 παιδιών, σύμφωνα με το παρατηρητήριο.

Από την άλλη μεριά, οι βομβαρδισμοί των ανταρτών κατά περιοχών που ελέγχονται από τις κυβερνητικές δυνάμεις, έχουν κοστίσει τη ζωή 96 αμάχων, μεταξύ αυτών και 21 παιδιών υποστηρίζει το παρατηρητήριο.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις