Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016

ΔΕΗ κι απλήρωτοι λογαριασμοί…


ΔΕΗ κι απλήρωτοι λογαριασμοί… Δεν έχει να φάει ο κοσμάκης…


Τζούλια Λιακοπούλου


Ανησυχητική είναι η αύξηση απλήρωτων λογαριασμών της ΔΕΗ, που στα τέλη Ιουλίου ξεπέρασαν το 1,3 δισ. ευρώ... 

 

Ανησυχητική είναι η αύξηση απλήρωτων λογαριασμών της ΔΕΗ, που στα τέλη Ιουλίου ξεπέρασαν το 1,3 δισ. ευρώ, αφού ο κόσμος δεν έχει να φάει. Μάλιστα, ενώ το πρώτο πεντάμηνο του χρόνου οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί παρουσίαζαν μια σταθεροποίηση στο επίπεδο μεταξύ 1,1 και 1,2 δισ. Ευρώ, η κατάσταση επιδεινώθηκε δραματικά το δίμηνο Ιουνίου – Ιουλίου. Στην περίοδο των δύο συγκεκριμένων μηνών οι απλήρωτοι λογαριασμοί αυξήθηκαν κατά 120 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα το συνολικό συσσωρευμένο ποσό να ξεπεράσει τα 1,3 δισ. ευρώ. Η δραματική άνοδος, κατά 10%, σε ένα δίμηνο των ανεξόφλητων οφειλών προς τη ΔΕΗ έχει ανησυχήσει τα στελέχη της Επιχείρησης, που φοβούνται ότι το φαινόμενο θα πάρει νέες, ακόμη μεγαλύτερες, διαστάσεις το δίμηνο Αυγούστου – Σεπτεμβρίου, όταν θα εκκαθαριστούν οι λογαριασμοί – εντός του Οκτωβρίου. Ο βασικός, όμως, λόγος για τον οποίο δημιουργείται ένα βουνό απλήρωτων λογαριασμών στη ΔΕΗ, είναι ότι ο κασμάκης δεν έχει να φάει. Πρέπει να τονιστεί ότι για τα 417 εκατ. ευρώ -από το 1,3 δισ. ευρώ των συσσωρευμένων απλήρωτων λογαριασμών, η ΔΕΗ έχει στείλει ειδοποιήσεις διακοπής, και στις πλείστες των περιπτώσεων, κόβει το ρεύμα και μάλιστα, σε καταναλωτές με πολύ χαμηλό εισόδημα, ακόμα και σε καταναλωτές που έχουν μπει στο κοινωνικό τιμολόγιο!!!
Κύριε Αδαμίδη, γιατί η ΔΕΗ δεν κόβει το ρεύμα στα υπουργεία και στους τηλεοπτικούς σταθμούς; Γιατί δεν κόβει το ρεύμα στα κόμματα; Τί γίνεται με τα χρέη του Μυτιληναίου;
Τί γίνεται αλήθεια με το μεγαλοσυνδικαλιστή σας τον κ. Ρίζο Ρίζο;
«Στοιχεία-φωτιά έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τα έργα και τις ημέρες του πρώην συνδικαλιστή της ΔΕΗ κ. Ρίζου Ρίζου. ·         Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για απάτη…
·         Επιβαρυντικές παραστάσεις του ν. 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου…
·         Ξέπλυμα μαύρου χρήματος… (Συγκεκριμένα, η Αρχή για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος, έπειτα από έρευνες εντόπισε 750.547 ευρώ σε δύο λογαριασμούς της off-shore εταιρείας ΑRCELOR LTD, με χώρα εγγραφής το Μπελίζ, αριθμό εγγραφής 101.605 και επαγγελματική διεύθυνση τη λεωφόρο Κένεντυ 12 στη Λευκωσία της Κύπρου, με μετόχους τον κ. Ρίζο και τις δύο κόρες του Χριστιάνα και Ιωάννα)
·         Εργολαβίες…
·         Real Estate… (Πλειστηριασμός βίλας στο Πανόραμα Βούλας το 2007, εμπορικής αξίας 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, τον οποίο κέρδισε ο κ. Ρίζος μαζί με τον Λουκιανό Καβαλλιεράτο)
·         Δίκτυα εμπορίας, ακόμη και κινητών τηλεφώνων και παροχών υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας…
·         Μέτοχος της ΛΕΙΣΕΡ ΕΠΕ, η οποία έκλεινε διαφημίσεις με πολυεθνικές για χάρη του περιοδικού που διανεμόταν στους εργαζομένους της ΔΕΗ, αλλά τα έσοδα, αντί να τα διαθέτουν για τις ανάγκες του σωματείου, κατέληγαν… στις τσέπες των μετόχων!
·         Τα έσοδα έγιναν καπνός και σύμφωνα με τον κ. Ρίζο, το 1993 μπήκε λουκέτο στην εταιρεία λόγω μεγάλων ζημιών… Παράλληλα, όμως, η επίσημη σφραγίδα της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ δεν υπήρχε σε κανένα έγγραφο, ούτε στο περιοδικό…
·         Φοροδιαφυγή σε βαθμό κακουργήματος…
Ο κ. Ρίζος Ρίζου λειτουργούσε ως κράτος εν κράτη χωρίς όρια και αιδώ! Τα μέλη της οικογένειάς του λυμαίνονταν τα κονδύλια που αφειδώς παρείχαν οι εκάστοτε ηγεσίες της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ στο όνομα της “εργασιακής ειρήνης”… Ας μας ενημερώσουν οι κομματικοί μηχανισμοί της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ γιατί κάλυπταν – μέχρι πρότινος – τις πλάτες και τα ίχνη του κ Ρίζου;»

«Η σιωπή, δεν μπορεί ν’ αλλάξει τον κόσμο μας…»
Α. Αϊνστάιν


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις