Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Θα γίνει το μπαμ με την Τουρκία;Του Λιακόπουλου Δημοσθένη

Μετά και τις δηλώσεις του Ερντογάν, φαίνεται να είναι πιο κοντά ένας πόλεμος με την Τουρκία.
Οι Τούρκοι, ούτε λίγο, ούτε πολύ, δήλωσαν ότι ήταν λάθος το να υπογράψουν την
συνθήκη της Λωζάνης, και εμμέσως πλην σαφώς είπαν ότι πρέπει να σταματήσουν να δέχονται την ισχύ της. Αυτό σημαίνει, ότι όλη η συνθήκη ειρήνης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, η συνθήκη του διαχωρισμού εδαφών και πληθυσμών, πάει περίπατο.
Αυτά βέβαια, στα αυτιά των πιο έμπειρων ακούγονται και ερμηνεύονται αλλιώς. Ο Ερντογάν έχει χίλια μύρια εσωτερικά προβλήματα, το ίδιο και ο Τσίπρας. Και οι δύο θέλουν να επιβάλουν την θέλησή τους με το ζόρι στον λαό τους.
Ο μεν Ερντογάν να επιβάλει την σουλτανική του δικτατορία, ο δε Τσίπρας, αν δεν το έχετε καταλάβει ακόμη, να κλείσει όλες τις υγιείς ελληνικές επιχειρήσεις μέσα στο 2017.
Ο μεν Ερντογάν με τις πολεμικές κραυγές, ή τους τσαμπουκάδες θα φρενάρει τους αντιφρονούντες του, που αν τολμήσουν να μιλήσουν θα βρουν το τουρκικό λαό απέναντί τους συσπειρωμένο λόγω του δήθεν επικείμενου πολέμου με την Ελλάδα, ενώ ο Τσίπρας, λόγω του επίσης επικείμενου πολέμου, ελπίζει να μην πάθει τίποτε από τους περίπου 600.000 νέους άνεργους που θα του βγούνε με το κλείσιμο των επιχειρήσεων μέσα στο 2017.
Επομένως,  επειδή τους βολεύει το κλίμα και τους δύο πιστεύω ότι μας δουλεύουνε ψιλό γαζί, αλλά γαζωμένο πάνω σε πολύ λεπτό ύφασμα.
Δηλαδή, το κλίμα στο Αιγαίο, είναι πολύ τεταμένο και οι δήθεν τσαμπουκάδες μπορεί να μετατραπούν σε αληθινούς και να οδηγήσουν σε ένα θερμό, πολύ θερμό επεισόδιο που λόγω  του κλίματος μπορεί να ξεφύγει και να οδηγήσει σε πόλεμο.
Για όσους τώρα δεν κατάλαβαν τι εννοώ, με το ότι ο Τσίπρας θα κλείσει μέσα στο 2017 όλες τις υγιείς ελληνικές επιχειρήσεις, που δεν κλέβουν την εφορία, πιάστε χαρτί και μολύβι, γιατί η ώρα ήρθε και από 1-1-17 θα ισχύει ο νόμος Κατρούγκαλου, είναι τόσο εφιαλτικός που μερικοί νομίζουν ότι αυτός ο ψηφισμένος νόμος είναι φάρσα.
Κάθε ελληνική επιχείρηση που βγάζει 100.000 ευρώ ετησίως και που τα δηλώνει δηλαδή κάθε υγιής ελληνική επιχείρηση, πρέπει να δώσει
29% φόρο επιχείρησης, δηλαδή 29.000 ευρώ
29% προκαταβολή φόρου άρα 29.000 ευρώ
15% φόρο μερίσματος, άρα 10.650 ευρώ
27% εισφορές ΤΕΒΕ, άρα 19.100 ευρώ
10% εισφορα αλληλεγγυης, αρα 7.100 ευρώ
ΣΥΝΟΛΟ  94.850 ΕΥΡΩ
ΠΕΡΙΣΣΕYΟΥΝ 5.150, ΔΗΛΑΔΗ 429 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ,. για τον επιχειρηματια που για να βγαλει 100.000 ευρω πρεπει να εχει καπου πενηντα υπαλληλους και να αγωνιζεται να κανει τζιρο πάνω από 1.000.000 ευρω και που θα εχει πληρωσει ηδη εκατονταδες χιλιάδες σε ΦΠΑ και ΙΚΑ και στο τέλος θα του μένει το μήνα κάτω από τον ελάχιστο βασικό μισθό, κάτω των 25 ετών.
Αν νομίζετε ότι έστω και ενας δεν θα κλείσει, είστε οικτρά γελασμένοι. Θα κλείσουν οι πάντες και θα πάμε σε επίπεδα ανεργίας τέτοια, που ο κόσμος θα κυνηγάει τους πολιτικούς να τους φάει από την πείνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις