Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Κινδυνεύουν τα Ελληνόπουλα ,αλλά προηγούνται τα Προσφυγόπουλα! …Απαντά το Υπουργείο Παιδείας!

Οργή και αγανάκτηση από τους κατοίκους της Ερεσού, για την κρατική αδιαφορία στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ιστορικό Δημοτικό Σχολείο του χωριού τους «ΘΕΟΦΡΑΣΤΕΙΟ».

Σύμφωνα με ανακοίνωση που έστειλε στο LesvosNews.gr ο Σύλλογος Γ.& Κ. Δημοτικού Σχολείου Ερεσού, το σχολείο είναι επικίνδυνο από καθιζήσεις που έχει υποστεί από τα θεμέλιά του.
Όπως τονίζουν κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των μαθητών και κανείς δεν δείχνει το παραμικρό ενδιαφέρον γι αυτό.Αυτό όμως που τους προκάλεσε την οργή και την αγανάκτηση, είναι το γεγονός ότι τους έχουν ενημερώσει πως «άμεση προτεραιότητα για εξοπλισμούς σχολείων έχουν τα σχολεία που θα φιλοξενήσουν πρόσφυγες  και μετανάστες».
Διαβάστε τι αναφέρουν στην επιστολή τους:
ΣΥΛΛΟΓΟΣ Γ.& Κ. ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΡΕΣΟΥ
 «Ο Σύλλογος Γ.& Κ. Δημοτικού Σχολείου Ερεσού αποφάσισε  γενική αποχή των μαθητών από τα μαθήματα τους  ως ένδειξη διαμαρτυρίας  για την αδιαφορία  υπευθύνων στο σοβαρό πρόβλημα  που αντιμετωπίζει το κτίριο μας   .
Τα τελευταία χρόνια  έχει υποστεί αλλεπάλληλες ζημιές και καθιζήσεις  , μετά από εργασίες για την ανέγερση νέου σχολείου Γυμνασίου ,με κίνδυνο ακόμα και την σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας  .
Ο λόγος είναι ότι το νέο κτίριο κτίστηκε πολύ κοντά στο «ΘΕΟΦΡΑΣΤΕΙΟ» Δημοτικό σχολείο  με  αποτέλεσμα να υποστούν σοβαρές βλάβες τα θεμέλια του.
Πλέον το νέο σχολείο  είναι έτοιμο να  φιλοξενήσει τους μαθητές του Γυμνασίου , ώστε να αποσυμφορηθεί   το κτίριο για να μπορούν να μεταφερθούν οι μαθητές του Δημοτικού σε  πιο ασφαλές τάξεις  .
Το κράτος και οι αρμόδιες αρχές εδώ και 18 μήνες κωλυσιεργούν στην άμεση επίλυση  του θέματος με το να  καθυστερούν  τον  εξοπλισμό   του νέου σχολείου δικαιολογώντας τη θέση τους ότι άμεση προτεραιότητα για εξοπλισμούς σχολείων έχουν τα σχολεία που θα φιλοξενήσουν πρόσφυγες  και μετανάστες .
Η ασφαλή παιδεία θα έπρεπε να είναι από τις βασικές προτεραιότητες του κράτους , ειδικά  τα τελευταία  χρόνια  όπου ο Έλληνας έχει υποστεί αρκετές φοροκαταιγίδες.»
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΣΑΒΑΛΟΣ ΖΗΚΟΣ                                       ΜΙΧΑΛΑΚΕΛΟΥ ΑΝΘΗ
veteranos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις