Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Και επίσημα η Μέρκελ υποψήφια καγκελάριος των κομμάτων της Χριστιανικής Ενωσης στη Γερμανία

Παραμερίζοντας τις διαφωνίες τους για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, τα συντηρητικά κόμματα της Γερμανίας συμφώνησαν να προτείνουν ως υποψήφια για την καγκελαρία την Άνγκελα Μέρκελ, ενόψει των εκλογών της 24ης Σεπτεμβρίου. 

Αυτό τουλάχιστον δήλωσαν στο Reuters συμμετέχοντες στο συνέδριο των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU).
Το CSU, το αδελφό κόμμα του CDU της Μέρκελ στη Βαυαρία, επικρίνει την 62χρονη Γερμανίδα καγκελάριο για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την προσφυγική κρίση, επειδή επέτρεψε σε περισσότερο από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες να εισέλθουν στη Γερμανία τα δύο τελευταία χρόνια.
Τα δύο κόμματα πραγματοποιούν συνέδριο στο Μόναχο για να συζητήσουν πώς θα νικήσουν το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) στις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου.
Η Μέρκελ και ο πρόεδρος του CSU Χορστ Ζέεχοφερ αναμένεται να παρουσιάσουν αργότερα σήμερα τη στρατηγική των κομμάτων.
Στο στόχαστρο τώρα ο Μάρτιν Σουλτς
Και τώρα που έκλεισε και τυπικά το θέμα της υποψηφιότητας Μέρκελ η γερμανική Δεξιά περνά στην επίθεση:
στόχος ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος «πετάει» στις δημοσκοπήσεις (σε σφυγμομέτρηση του ινστιτούτου Emnid που δημοσίευσε η Κυριακάτικη Bild και στο θεωρητικό ερώτημα περί απευθείας εκλογής καγκελαρίου ο Σουλτς υπολείπεται κατά μόλις τρεις μονάδες της Μέρκελ, δηλαδή 38% έναντι 41%) σηκώνοντας στα φτερά του και το κόμμα του, που πιάνει πλέον υψηλό τετραετίας με 29% στην πρόθεση ψήφου, ψαλιδίζοντας στις τέσσερις (από 14) μονάδες τη διαφορά από τη συντηρητική χριστιανική ένωση.
Ο Χριστιανοκοινωνιστής υπουργός Μεταφορών Αλεξάντερ Ντόμπριντ, γνωστός και για τις σκληρές θέσεις του έναντι της Ελλάδας αναφορικά με την οικονομική κρίση- στρέφει τα πυρά του κατά του 61χρονου Σουλτς: «οι ομοσπονδιακές εκλογές είναι ένας μαραθώνιος, όχι αγώνας ταχύτητας. Ο Σουλτς θα πρέπει πρώτα να αποδείξει μήπως ξεφουσκώσει μετά τα πρώτα μέτρα».


Ο Χριστιανοδημοκράτης πρωθυπουργός της Έσσης -και εκ των βαρώνων του CDU- Φόλκερ Μπουφιέρ διακηρύττει: «θα σπάσουμε τα ξόρκια του Μάρτιν Σουλτς- κι όχι κάποια στιγμή, αλλά τώρα αμέσως! Οι Σοσιαλδημοκράτες είναι αυτοί που ήταν και πριν, μετά τη μέθη της επιτυχίας, ακολουθεί ο κλασικός για το SPD πονοκέφαλος.»
Προσωπική επίθεση κατά του Σοσιαλδημοκράτη υποψήφιου καγκελάριου εξαπέλυσε κι ένα ακόμη υψηλόβαθμο στέλεχος της CDU, η Γιούλια Κλέκνερ: «Ο κ. Σουλτς υπόσχεται τα πάντα στους πάντες. Αυτό δεν πρόκειται να του βγει επί μακρόν σε καλό. Κι εφόσον υπόσχεται στους πολίτες να τους ξαναδώσει την Ευρώπη, τίθεται το ερώτημα: που ήταν τα περασμένα χρόνια ο πρώην πρόεδρος της ευρωβουλής;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις