Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Πτώση της θερμοκρασίας το Σάββατο -Πού θα χιονίσει

Τοπικές βροχές στα ανατολικά και τα νότια προβλέπει η ΕΜΥ για το  Σάββατο. Στα νότια θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι ανατολικοί βορειοανατολικοί 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

Επιλέξτε την πόλη που θέλετε στην παρακάτω μετεωρολογική εφαρμογή, για να δείτε τον καιρό που θα κάνει εκεί τις επόμενες 4 ημέρες:

Αναλυτική πρόβλεψη από την ΕΜΥ:
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στην Θράκη παροδικές νεφώσεις το πρωί με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων στα ορεινά - ημιορεινά και βαθμιαία γενικά αίθριος. Στη Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά (πάνω από τα 400 μέτρα) κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά μέχρι 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -1 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Στην κεντρική Μακεδονία από 1 έως τοπικά 8 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Στην Κέρκυρα και την Ήπειρο γενικά αίθριος. Στα υπόλοιπα αρχικά μεφώσεις με τοπικές βροχές, ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα και γρήγορη βελτίωση αρχικά στη δυτική Στερεά και από το απόγευμα σε όλες τις περιοχές.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία. Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της Θεσσαλίας, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, και της Εύβοιας (πάνω από 400 μέτρα) κυρίως μέχρι το μεσημέρι. Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στην Πελοπόννησο, κυρίως στα παραθαλάσσια.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μέχρι το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη, που πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα δυτικά 7 με 8 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν στα αντολικά.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες το πρωί με τοπικές βροχές κυρίως στα Δωδεκάνησα όπου θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι σταδιακή βελτίωση.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στα νότια από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
Αττική
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές που από το απόγευμα θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια και σταδιακά θα εξασθενήσουν. Λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά (πάνω από τα 800 μέτρα).
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά και βόρεια 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα δυτικά. Λίγα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά (πάνω από 400 μέτρα).
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις