Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

EKTAKTO: Επεσε τουρκικό ελικόπτερο στα Ιμια

Τουρκικά μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν ότι κατέπεσε στα Ιμια τουρκικό ελικόπτερο.



Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ελικόπτερο ανήκει στην τουρκική ακτοφυλακή και πραγματοποιούσε χαμηλές πτήσεις στην περιοχή κοντά στα Ιμια.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) EKTAKTO - VIDEO-ντοκουμέντο της χαμηλής πτήσης των Τούρκων στα Ιμια







Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ το ελικόπτερο έχει πέσει σε διεθνή ύδατα και έχουν σπεύσει τουρκικά και ελληνικά μέσα διάσωσης.

Πάντως μέχρι στιγμής οι ελληνικές Αρχές δεν επιβεβαιώνουν το ατύχημα κοντά στα Ιμια.

Δείτε δημοσιεύματα από την Τουρκία για το θέμα





Πληροφορίες για πτώση τουρκικού ελικοπτέρου κοντά στα Ίμια, όπου εκτελούσε πτήσεις σε χαμηλό ύψος, μετέδωσαν αργά το απόγευμα ορισμένα τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία ωστόσο λίγο αργότερα διόρθωσαν τα ρεπορτάζ τους, αναφέροντας ότι το ελικόπτερο εκτέλεσε χαμηλές πτήσεις επάνω απο τις ελληνικές βραχονησίδες. 

 Στις αρχικές αναφορές τους, το ελικόπτερο τη τουρκικής ακτοφυλακής έχασε ύψος και συνετρίβη στην θάλασσα, ωστόσο κάτι τέτοιο ουδέποτε συνέβη, όπως διαβεβαίωναν απο την πρώτη στιγμή το Κέντρο Επιχειρήσεων του ελληνικού Υπ. Άμυνας όσο και του Λιμενικού. Σε κάθε περίπτωση, η ένταση έχει αυξηθεί στην περιοχή, λόγω της εξόδου στο Αιγαίο του πλοίου "Τσεσμέ", αλλά και των ισχυρισμών της Άγκυρας ότι τουρκικές δυνάμεις εκτέλεσαν επιχείρηση έρευνας και διάσωσης δυτικά της Λέσβου, σε περιοχή ευθύνης της Ελλάδας κι όλα αυτά μόλις μία ημέρα μετά το κυνηγητό τουρκικών και ελληνικών σκαφών στην περιοχή των Ιμίων, την οποία κατέγραψε σε βίντεο-ντοκουμέντο η κάμερα του ΑΝΤ1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις