Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Θυμάστε όταν έλεγαν πως ο έλεγχος του καιρού είναι HOAX;;; Η αλήθεια για τον χαμό στο Ντουμπάι, vid - Δείτε...


 Το Ντουμπάι να έχει «βυθιστεί» στο νερό και η έρημος έξω από την πόλη να έχει μετατραπεί σε… «θάλασσα»!

Τι ακριβώς συμβαίνει;

Το Cloud Seding στο Ντουμπάι επιδεινώνει τις πλημμύρες σύμφωνα με το Bloomberg. Η σπορά νεφών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι μια τεχνική τροποποίησης του καιρού που χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του νερού στην χώρα. Ουσιαστικά ελέγχει τον καιρό!

Ωστόσο, έλεγαν πως η σπορά σύννεφων ήταν μια θεωρία συνωμοσίας! Τι δήλωσαν χθες στην κυβέρνηση της Ελλάδας;;; Πώς η καταστροφή στο Ντουμπάι συμβαίνει από την δήθεν κλιματική αλλαγή!

Οι έντονες βροχοπτώσεις που προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες σε όλο το έθνος της ερήμου προήλθαν, όμως, εν μέρει από την σπορά νεφών.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ξεκίνησαν εργασίες σποράς νεφών το 2002 για να αντιμετωπίσουν ζητήματα έλλειψης του νερού, παρόλο που η έλλειψη αποχέτευσης σε πολλές περιοχές μπορεί να προκαλέσει πλημμύρες.

Η σπορά νεφών περιλαμβάνει τη «διέγερση» των υφιστάμενων σύννεφων ώστε να βοηθήσουν στην παραγωγή περισσότερης βροχής. Αυτό μπορεί να γίνει με τη χρήση αεροσκαφών που ρίχνουν μικρά σωματίδια (όπως ιωδιούχο άργυρο) στα σύννεφα. Οι υδρατμοί μπορούν στην συνέχεια να μετατραπούν σε βροχή. Η τεχνική αυτή υπάρχει εδώ και δεκαετίες!!!

Η ισχυρή βροχόπτωση έχει διακόψει τα συστήματα μεταφορών και κλείνει τα σχολεία των ΗΑΕ! Οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν ακυρώσεις πτήσεων, κλείσιμο σχολείων και ακινητοποίησαν την κυκλοφορία.

Όσο τα νερά υποχωρούν, αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής από την ιστορική κακοκαιρία που προκάλεσε 19 θανάτους στο γειτονικό Ομάν και τουλάχιστον έναν Οστο Ντουμπάι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις