Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017

Συναγερμός στην Τουρκία: Οι αρχές συνέλαβαν δύο τρομοκράτες του ISIS

Ειδήσεις | Τουρκία: Ένας Δανός και ένας Σουηδός, ύποπτοι για την προετοιμασία επίθεσης στην Ευρώπη στο όνομα της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), συνελήφθησαν πριν από
περίπου 10 ημέρες στη νότια Τουρκία, όπως μετέδωσε το Σάββατο (11/02/2017) το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan.
Οι δύο άνδρες, ένας 35χρονος Δανός λιβανικής καταγωγής και ένας 38χρονος Σουηδός ιρακινής καταγωγής, είχαν εκπαιδευτεί στη Συρία και είχαν μπει παράνομα στην Τουρκία πριν από 12 ημέρες, διευκρινίζει το Dogan.
Η αστυνομία έκανε έρευνα σε ένα σπίτι μέσα στο οποίο οι δύο άνδρες κρύβονταν στα 'Αδανα της νότιας Τουρκίας. Αστυνομικοί ανέκριναν τους δύο ύποπτους επί 10 ημέρες, προσθέτει το πρακτορείο, σύμφωνα με το οποίο οι δύο άνδρες προσχώρησαν στο Ισλαμικό Κράτος πριν από τρία χρόνια.
Οι σουηδικές υπηρεσίες ασφαλείας (Säpo) επιβεβαίωσαν την πληροφορία στην εφημερίδα Aftonbladet.
«Λάβαμε την πληροφορία από τις τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών για τη σύλληψη ενός σουηδού πολίτη στην Τουρκία», δήλωσε η εκπρόσωπος της Säpo, Νίνα Όντερμαλμ Σέι, την οποία επικαλείται η σουηδική εφημερίδα.
«Εστιάζουμε πλέον στη λήψη περισσοτέρων πληροφοριών όσον αφορά τη σύλληψη αυτή και στην ενημέρωσή μας γι αυτό που έδειξε η τουρκική έρευνα», πρόσθεσε.Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις