Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Η ΦΥΛΑΚΗ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ !!! Ζουράρις: Διαφωνώ με όλα τα μέτρα, θα δω τι θα ψηφίσω

Στα μέτρα και στη στάση που θα ακολουθήσει όταν αυτά έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή μίλησε το πρωί της Παρασκευής ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις.

«Διαφωνώ με όλα τα μέτρα που έρχονται, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι δεν θα τα ψηφίσω», είπε στον ΑΝΤ1 συγκεκριμένα ο βουλευτής των ΑΝΕΛ συμπληρώνοντας ότι θα περιμένει να έρθει η συμφωνία. Ωστόσο, ο υφυπουργός άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα ακόμα και αυτό της παραίτησης. «Αποφάσισα ότι σε αυτή τη φάση πρέπει να κυβερνήσει η Αριστερά, όταν αλλάξω γνώμη θα φύγω», είπε και άλλο σημείο της συνέντευξης τόνισε ότι « ανά πάσα στιγμή είμαι έτοιμος να πάρω τα πάντα που έχω πει πίσω, για το καλό της πατρίδας».
«Διαφωνώ με όλα, διότι η χώρα είναι υπό κατοχή και είναι αποικία χρέους», είπε επίσης και αναφερόμενος στα αντίμετρα δήλωσε ότι με αυτά «μπορούμε να αμβλύνουμε την υποταγή».
Σε ερώτηση για τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη και τα όσα δήλωσε ότι διαφωνεί για τη ΔΕΗ, αλλά θα ψηφίσει τα μέτρα, ο κ. Ζουράρις σχολίασε: «Αυτό που έλεγε ο Κολοκοτρώνης και ο Καραϊσκάκης, «ραχούλες, ραχούλες». Όταν δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις το ιππικό μετωπικά, παίρνεις τις ραχούλες και επομένως χρονοτριβείς», και τόνισε ότι για το θέμα αυτό δεν τον υποχρεώνει κανείς να ψηφίσει: «Εγώ υποχρεώνω τον εαυτό μου, ασκώ το αυτεξούσιο και το αυτεπίτακτο».
Όσον αφορά στη ενημέρωση που έκανε χθες στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Έφη Αχτιόγλου, ο κ. Ζουράρις ξεκαθάρισε ότι δεν ήταν παρών και αλλά άκουσε ότι οι δύο υπουργοί είπαν ότι οι μεγαλύτερη μείωση στις συντάξεις θα φτάσει τα 50 ευρώ και το αφορολόγητο θα είναι κλιμακωτό.
«Χθες η Αχτσιόγλου μας είπε πράγματα που πρώτη φορά τα άκουγα, καθώς η διαπραγμάτευση είναι υπό εξέλιξη. Μας είπαν και για έκτακτο Εurogroup αρχές Μαΐου, όπου θα συζητηθεί η έναρξη των συζητήσεων για τα μέτρα κατά του χρέους», συμπλήρωσε ο κ. Ζουράρις.

Στην ερώτημα αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι όντως αριστερή, απάντησε ότι είναι υπουργός γιατί έκρινε ότι σε αυτή τη δύσκολη φάση της χώρας, που είναι σαν το 1941-44, να κυβερνήσει η Αριστερά. «Οι θέσεις της κυβέρνησης είναι αριστερές, η εφαρμογή των θέσεων όμως δεν είναι. Οι θέσεις του ΕΛΑΣ ήταν κερδίσουμε τους Γερμανούς, όμως οι Γερμανοί εκτελούσαν στην Καισαριανή και στο Βύρωνα», συμπληρωσε.
Ο υφυπουργός Παιδείας επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη δήλωσή του «οι Έλληνες είναι αναγκασμένοι να υφίστανται την παιδεία του Ζουράρι». «Μα είναι δυνατόν να συγκρίνεται η παιδεία του Μητσοτάκη με την παιδεία του Ζουράρι; Η παιδεία του υπουργείου παιδείας, πρέπει να τείνει προς την παιδεία του Ζουράρι», είπε
Τέλος, αναφερόμενος στο θέμα της διαγωγής είπε ότι είτε την κρατήσουν είτε την καταργήσουν, είναι το ένα και το αυτό.
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις