Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Γαβρόγλου Παραιτήσου: Μυρωδιά Σκανδάλου Του Υπουργείου Παιδείας! Τα Έκαναν Πλακάκια Με τον Σύλλογο Κουρέων Κομμωτών Φτιάχνοντας Νόμο Στα Μέτρα Τους! Τι Αποκαλύπτει Ο Σπύρος Πρίφτης,Και Γιατί Επενέβη Ο Συνήγορος Του Πολίτη!

Άνοιγμα επαγγέλματος Κουρέα, Ζήτω το Δημόσιο! Η κοροϊδία, της κοροϊδίας, ώ κοροϊδία! Ηδη από τις αρχές της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα (2009) και την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου,
ένα από τα μέτρα που διαπραγματεύτηκε η Τρόικα με τις ελληνικές κυβερνήσεις ήταν το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Με τον ν. 3919/2011 που ψηφίστηκε από τη Βουλή τον Φεβρουάριο του 2011, πολλά επαγγέλματα απελευθερώθηκαν από παρεμβάσεις του κράτους (ασφαλώς όχι καί όλα ακριβώς) γιατί σημειώθηκαν οι γνωστές αντιδράσεις των επαγγελματικών ομάδων συνδικάτων-συλλόγων κ.τ.λ. Βλέπετε η κομματική ψήφοι είναι πολύ!

Προσοχή : Άν Ανοίξει το Κλειστό Επάγγελμα του Μπαρμπέρη Κινδυνέυει η Ασφάλεια της Χώρας!

Έχουμε καταλάβει ένα πράγμα μάλλον εδω στην Ελλάδα μας, οτι αν πρώτα δεν καταρρεύσει πλήρως το Κρατικοδίαιτο Καθεστώς Σοβιετικού τύπου και δεν αναγκαστούμε να μηδενίσουμε το κοντέρ,Ανάκαμψη,ανάπτυξη,δεν πρόκειται να δουμε στην οικονομία μας......Οχι οτι θα μας την φέρει ο Μητσοτάκης!

Φαίνεται οτι το πρόβλημα στην Ελλάδα (απο τα εκατομμύρια προβλήματα που έχουμε) δέν είναι άλλο απο το επαγγελμα του μπαρμπέρη! Τί και αν 897 επαγγέλματα έχουν μάλλον ανοίξει, και δεν θα χρειάζονται άδεια λειτουργίας, τί και αν έχουν περάσει οι κυβερνήσεις,Παπανδρέου, Οικουμενική Παπαλουκά,ΣαμαροΒενιζέλος, και τέλος η κυβέρνηση κιντερ εκπληξη Τσίπρας, οχι αυτο το επάγγελμα,απαγορεύεται να ανοίξει!

Οποιος έχει το κουράγιο ας διαβάσει την καταγγελία αποκάλυψη του Σ.Πρίφτη κατά του Υπουργείου Παιδείας, και θα διαπιστώσετε οτι αυτη που μας Κυβερνάνε, δεν γνωρίζουν ποιοί ειναι αυτοί που φτιάχνουν τους Δικού στους Νόμους, οπου αυτή ψηφίζουν στην Βουλή.......Για το θέμα αυτό εχει επέμβει και ο Συνήγορος του Πολίτη με έγγραφο που σας αποκαλύπτουμε....Αλλά Μάταια...Ακόμα περιμένουμε το Υπουργείο Παιδείας να απαντήσει!

Άφαντο το Υπουργείο Παιδείας,σιωπά στις καταγγελίες του Σπύρου Πρίφτη, γνωστός στο πανελλήνιο όταν η Κομισιόν στην οποία είχε απευθυνθεί με επιστολή του, τον ενημέρωσε πως θα επενέβαινε προκειμένου να αίρονταν οι περιορισμοί που τον εμπόδιζαν να ανοίξει το δικό του κουρείο στην ιδιαίτερη πατρίδα του Κέρκυρα, μολονότι το επάγγελμα θεωρητικώς δεν ήταν κλειστό,Δείτε εδώhttp://www.iapopsi.gr/%CE%B7-%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B9%CF%8C%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AC-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%B5%CE%AF/ . Για όσους δεν το γνωρίζουν, με παλαιότερη νομοθετική διάταξη ο κάθε επίδοξος ιδιοκτήτης κομμωτηρίου-απόφοιτος Εργαστηρίου Ελευθέρων Σπουδών (ΕΕΣ) έπρεπε να έχει τουλάχιστον δύο χρόνια προϋπηρεσίας προκειμένου να λάβει άδεια άσκησης επαγγέλματος.

Χάρη και στην παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο νόμος άλλαξε το 2013, απλουστεύοντας τις διαδικασίες ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων παροχής υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως είναι και τα κουρεία-κομμωτήρια,αλλά η κυβέρνηση του Σύριζα με έναν Νέο νόμο,άλλαξε τα πάντα,με διαδικασίες πιο δύσκολες για την απόκτηση του επίδοξου κουρέα κομμωτή ως προς την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος,με αποτέλεσμα να το καθιστά ξανά,κλειστό επάγγελμα.

Ολα ξεκίνησαν όταν Σ.Πρίφτης ζήτησε απο το Υπουργείο Παιδείας να  ενημερωθεί για τις νέες διατάξεις του άρθρου 239, Ν.4386/2016 που αφορούν στις νέες προυποθέσεις που πρέπει να πληρούν  οι ενδιαφερόμενοι για την άσκηση-απόκτησει άδειας επαγγέλματος κουρέα κομμωτή. Σε τηλεφωνική επαφή  με το γραφείο της Γενικής Γραμματείας του Υπ. Παιδείας, με την  κ. ΠΥΡΡΟΥ  και τις Νομικού συμβούλου κ. ΠΕΠΟΝΙ, ηταν σε θέσει να γνωρίζουν οτι για την διαδικασία-Προσόντα,κομμωτή- κουρέα (Άρθρο 239)  για την άσκηση επαγγέλματος-NOMOΣ 4386/2016 – ΦΕΚ A 83 – 11.05.2016) ζητήθηκε απο τον σύλλογο των Κουρεων Κομμωτων να λάβει  μέρος ως προς την διαμόρφωση του νομου αυτου, με την ειρωνεία να είναι οτι έμεις έχουμε καταγγείλει τον σύλλογο των Κουρεων Κομμωτων ως ενας απο τους υπέυθυνους που δεν ανοίγει το επάγγελμα αυτο,βάζοντας ενα σωρο εμπόδια,και το  Υπ.Παιδειας  ζητησε τη συνδρομή τους;


Τα τραγελαφικά του Υπ.Παιδείας συνεχίστηκαν οταν ο Σ.Πρίφτης ζήτησε να έρθει σε επαφή με τους ιθύνοντες αυτού τού νόμου,για να εισπράξει την πλήρη άγνοια του Υπ.Παιδείας; Χαρακτηριστικό παράδειγμα ειναι αυτα που έγραψε ο Σ.Πριφτης  στον Υπουργό Παιδείας: Αξιότιμε κ Υπουργέ (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ)  θα ήθελα πρώτα απο ολά να σας δηλώσω την δυσαρέσκεια μου-αγανακτήσει,για την πλήρη αποδιοργάνωση των υπηρεσιών του Υπ.Παιδειας ως προς την άμεση εξυπηρέτηση πολιτών! Ο λογος ειναι  οτι έχουμε καταγγείλει  στην αρμόδια Επίτροπο της Ε.Ε. για την εσωτερική αγορά, την βιομηχανία, επιχειρηματικότητα, και των ΜΜΕ, κ. Elżbieta Bieńkowska, τον νέο Νόμο του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, για την άσκηση των επαγγελμάτων του κομμωτή- κουρέα (Άρθρο 239-Προσόντα και διαδικασία για την άσκηση επαγγέλματος-NOMOΣ 4386/2016 – ΦΕΚ A 83 – 11.05.2016) ,και μάταια εδω και Μήνες,προσπαθούμε να έρθουμε σε επαφή με ένα αρμόδιο του Υπ.Παιδειας που ειναι υπέυθυνος για τον Νομο αυτον. Μέχρι στιγμή μας εχουν παραπέμψει στην κ.Πυρρου ,κ.Πεπονι, κ.Δημητρακη ,ΕΟΠΠΕΠ,και ολη αυτη πλην του κ.Δημητρακη που δεν τον βρίσκουμε ποτε στο γραφείο του οταν το καλούμε τηλεφωνικώς, και παρολά τα μηνύματα που το εχουμε αφήσει, όλοι δηλώνουν αναρμόδιοι και άγνοια για το ποιος είναι υπέυθυνος για τον Νομο αυτον.Μετα λύπης μου,σας δηλώνουμε οτι έχουμε προσφύγει στον Συνήγορο του Πολίτη!

Βάση την Διάταξη αυτή, για την άσκηση του επαγγέλματος του κουρέα,<<που κατα το πλείστον είναι και το επάγγελμα που μας ενδιαφέρει>> όσον αφορά τους αποφοίτους με πτυχίων Εργαστηρίων Ελευθέρων Σπουδών (Ε.Ε.Σ.),και παρόλο που Χαρή στις αποκλειστικές και μόνο ενέργειες του Σ.Πρίφτη,το Υπ.Παιδείας αναγκάστηκε,στην ουσια σύρθηκε να αναγνωρίσει αυτες τις σχολές και τα πτυχία τους, το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,μας κατέταξαν στην κατηγορία Πτυχίο Σκουπίδια, μιάς και μας ζητάτε:Βεβαίωση επάρκειας του ΕΟΠΠΕΠ μετά από παρακολούθηση προγράμματος συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης διάρκειας τουλάχιστον εξακοσίων (600) ωρών σε πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ), συμβατό με το εκάστοτε ισχύον επαγγελματικό περίγραμμα και το οποίο συνοδεύεται από αποδεδειγμένη προϋπηρεσία είκοσι τεσσάρων (24) μηνών στο οικείο επάγγελμα, η οποία αποκτήθηκε πριν ή μετά από την αποφοίτηση ή και κατά τη διάρκεια της φοίτησης, και πιστοποίηση από τον ΕΟΠΠΕΠ. Επιτρέπεται η συμμετοχή στις ανωτέρω εξετάσεις πιστοποίησης στους μη έχοντες τίτλο σπουδών εμπειροτεχνίτες, οι οποίοι έως τις 31.12.2017 θα έχουν προϋπηρεσία τριών (3) ετών και άνω ή εννιακόσια (900) ημερομίσθια, με εξαρτημένη ή μη εργασία, σε κομμωτήριο ή κουρείο ή προσκομίζουν πιστοποιητικό προϋπηρεσίας από Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δηλαδή ένας που θέλει να Ανοίξει και να γίνει Παραδοσιακός Μπαρμπέρης-Κουρέας, που δεν έχει καμια σχέσει με τα Κομμωτήρια, και αυτο θα πρέπει να  καταλάβει το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, και να ξεχωρίσει αυτα τα δυό τόσο διαφορετικά επαγγέλματα,διώτη Παραδοσιακό Κουρείο=ΟΧΙ Γυναικείο κούρεμα,Οχι Βαφές και χημικά,και άλλα πολλά,που αφορούν το Γυναικείο κούρεμα! 

Μπαρμπέρης-Κουρέας= Μόνο και αποκλειστικά Ανδρικό κούρεμα-ξύρισμα! Και μας ζητάτε προϋπηρεσία  είκοσι τεσσάρων (24) μηνών, εώς τριών (3) ετών, με Βεβαίωση επάρκειας του ΕΟΠΠΕΠ μετά από παρακολούθηση προγράμματος τουλάχιστον εξακοσίων (600) ωρών, σε πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ), και όλα αυτα γιατί εχουμε πτυχίο απο (Ε.Ε.Σ.);

Ζητάμε την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος του (Κουρέα και μόνο), ανεξαρτήτως τιτλο σπουδών απο Τ.Ε.Ε. Α ́ Κύκλου,ΤΕΕ Β κύκλου, (ΣΕΚ),(ΕΠΑΛ),Ι.Ε.Κ.,και (Ε.Ε.Σ.), με κατάργηση της οποιοδήποτε προυπηρεσίας, και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, όπως έχει γίνει σε 897 επαγγέλματα που δεν θα χρειάζονται άδεια λειτουργίας, βάση δημοσιέυματος της εφημερίδας ΗΜΕΡΗΣΊΑΣ,δείτε εδω http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26519&subid=2&pubid=113395196 Μέγα πρόβλημα είναι και τι θά γίνει και με αυτους που εχου πτυχία απο ΕΕΣ, αλλά έχουν κλείσει η σχολές τους,και δεν μπορούν να πουν στο προγραμμα αναγνωρισεις των πτυχιων τους;

Έχουν περάσει τόσοι μήνες οπου ο Σ.Πρίφτης έστειλε επιστολές σε 2 Υπουργούς Παιδείας, Ν.Φίλη 7.10.2016,και Κ.Γαβρογλου 9.11.2016, και απάντηση δεν πήρε,για τον λόγο αυτο επενέβη ο Συνήγορος του Πολίτη, αλλα και ο Σ.Πριφτης δεν εμεινε με τα χέρια σταυρωτά, αφου στις 3.4.2017 περασε το κατώφλι του ξενοδοχείου Χίλτον στην Αθήνα μόνιμη βάση των Θεσμών, και παρέδωσε στην Βελκουλέσκου του ΔΝΤ, αναλυτικό φάκελο με τις καταγγελίες του κατα του Υπ.Παιδείας! Και η Γραφειοκρατία στην Ελλάδα συνεχίζεται, θέλουν και να έρθουν και επενδύσεις στην Ελλάδα απο το εξωτερικό, οταν εδώ δεν μπορείς να ανοίξεις ενα κουρείο, και σου λένε έπειτα,οτι η ανεργία εχει φτάσει στο 29%!

Αρθρο Σπύρος  Πρίφτης   email: spyros.priftis76@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις