Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Οι στρατιωτικοί και ο “εσωτερικός εχθρός” των… “ερχόμαστε”

Στη φωτογραφία το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών. Είναι γνωστοί όλοι τους στους συναδέλφους τους από πολύ παλιά.
Από την εποχή που όλοι μας θεωρούσαμε “γραφική” την προσπάθεια ακόμη και  επικίνδυνη για την πειθαρχία του στρατεύματος.
Πέρασαν πολλά χρόνια για να αντιληφθούμε κάποιοι -όχι όλοι- ότι η εκπροσώπηση των στρατιωτικών είναι μια πραγματικότητα που δεν μπορούμε να την αλλάξουμε, άρα πρέπει να την αποδεχτούμε και να την οριοθετήσουμε. Όσοι ακόμη έχουν αμφιβολίες γι΄ αυτό ας ενημερωθούν για το τι συμβαίνει σ΄όλες τις χώρες της Ευρώπης και πρώτα απ΄ όλα στην Κύπρο. Όσοι πάλι αντιτείνουν το γνωστό επιχείρημα των “Αρχηγών συνδικαλιστών”, καλό θα ΄ναι να προσγειωθούν στην πραγματικότητα και να την αντιμετωπίσουν! Αυτές τις ημέρες συμπτωματικά, οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων “φρενάρουν” πολλά από τα θέματα που απασχολούν ομάδες στρατιωτικών, η πολιτική ηγεσία θα ΄θελε να τα επιλύσει, αλλά οι Αρχγοί επιμένουν να λένε όχι, καθοδηγούμενοι από λογικές και απόψεις που εκ των πραγμάτων έχουν ξεπεραστεί.
Ευτυχώς, οι άνθρωποι που ανέλαβαν τη πρωτοβουλία να “τρέξουν” την όλη προσπάθεια δεν έχουν δώσει ούτε μια φορά το δικαίωμα να κατηγορηθούν ότι με ενέργειές τους έχουν διαταράξει στο ελάχιστο την πειθαρχία. Κινήθηκαν απολύτως θεσμικά, αξιοποίησαν όλα τα ένδικα μέσα που είχαν στη διάθεσή τους και έφεραν αποτέλεσμα. Αυτό το τελευταίο φαίνεται ότι δεν θα τους το συγχωρήσουν ποτέ. Ειδικά από τη ΝΔ, η οποία εξακολουθεί να έχει την θέση της “εξαφάνισης” κάθε μορφής εκπροσώπησης των στρατιωτικών, δείχνοντας και σ΄ αυτό το θέμα ότι έχει μείνει χρόνια πίσω στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων. Την ίδια ώρα βέβαια στηρίζει, προωθεί και ενθαρρύνει “δικές” της “συνδικαλιστικές προσπάθειες” οδηγώντας σε καταστάσεις που θυμίζουν πολύ άσχημες εποχές που ζήσαμε στον “συνδικαλισμό των Σωμάτων Ασφαλείας”. Η προσδοκία συλλογής ψήφων φαίνεται ότι είναι πολύ μεγάλος πειρασμός για τα κόμματα και ειδικά για τη ΝΔ αυτή τη περίοδο. Η τακτοποίηση θεμάτων που αν παραμείνουν ανοιχτά μπορεί να εξελιχθούν σε μεγάλο πρόβλημα για τις ΕΔ, έπεται…Με τη ΝΔ και τον τρόπο που προσεγγίζει το θέμα θα ασχοληθούμε εκτενώς σε άλλο κείμενό μας. Προς το παρόν να τους ενημερώσουμε ότι αν περιμένουν ψήφους απ΄ αυτούς που τους έχουν “τάξει” είναι βέβαιο ότι θα απογοητευθούν. Τα “άλογα” στα οποία έχουν ποντάρει δεν κερδίζουν ποτέ.
Οι ευθύνες της σημερινής πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ δεν πρέπει να αγνοηθούν βεβαίως. Ευθύνεται για το γεγονός ότι δεν τελειώνει μια και καλή με τα τυπικά της νομιμοποίησης της εκπροσώπησης των στρατιωτικών, αφήνοντας χώρο σε καιροσκόπους να δηλώνουν ότι “έρχονται να τ΄ αλλάξουν όλα”, χωρίς να λένε τι!

Το κυριότερο πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν πλέον οι στρατιωτικοί της φωτογραφίας και όσοι τους ακολουθούν για να εκφράσουν τους αυτονόητους προβληματισμούς τους, είναι οι εσωτερικές έριδες που ορισμένοι προσπαθούν με το ζόρι να επιβάλλουν στο χώρο των ΕΔ. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τους κάνουν τη χάρη. Οι στρατιωτικοί όπως πάρα πολλές φορές έχουμε γράψει δεν είναι …πρόβατα. Έχουν άποψη δική τους. Ειδικά για τον εργασιακό τους χώρο. Όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους και δεν φοβούνται από τις ομάδες των “ερχόμαστε”! Έχουν έρθει κι έχουν φύγει ουκ ολίγοι αλλά ο ΣΥΣΜΕΔ στην αρχή, οι Ενώσεις στη συνέχεια και η ΠΟΕΣ τώρα είναι ακόμη εδώ. Οι άλλοι …έρχονταν κι έφευγαν.
Καλή επιτυχία στο νέο ΔΣ της ΠΟΕΣ και πάνω απ΄ όλα σοβαρότητα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις